Jump to content

grafa

Members
  • Мнения

    368
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от grafa

  1. Продавам само вентилатора (този зад жабката). От фейслифт е, но предполагам става и за тези след '96-та година. Цена - 40 лева 0897 959 747 Изпращам и с еконт.
  2. grafa

    Вадене на катализатор

    Идеята ми беше, да изкарам някой лев. Така и така сигурно не става за нищо. Но този който е на моята кола струва 50 лева. Сума доста близка до тази, която ще ми искат за демонтаж.
  3. Колеги, някаква представа къде могат да ми извадят вътрешността на катализатора (за да я продам) в София за малко пари? И мога ли да разбера дали вътре има нещо преди да е демонтиран?
  4. Не знам дали така се казва частта, която търся, за това прилагам снимка и описание на местоположението й. Това нещо се намира зад жабката, като буксата, коят влиза в кутията му, всъщност се включва в това модулче, а от него илизат две жици, които се пъхат в моторчето на вентилатора. Та, моето такова нещо е прецакано и не ми пуска перката винаги, сътоветно няма топло/студено. Търся само него, но ако някой ми предложи вентилатор със все моторчето и това на ниска цена, склонен съм на компромис
  5. Кората е в прилично състояние. Говорителите са JVC (както се вижда от снимката). Свирят доста добре. Има и отделно монтирани пищялки с марка Ауди. Третият стоп също работи. Свалена е от фейслифт, но предполагам става и за по-стари. Цена - 80 лева.
  6. Продължавам монолога - направих самодиагностика на климатроника, излезе следната грешка - 18.3 Непостояно напрежение на духалката за свеж въздух /not OK/. От къде идва напрежението към тази духалка и защо е непостоянно?
  7. Четох из някакви чужди форуми. Там пише, че вентилатора на климатроника се оправлява от резистори (или транзистори), които се намират някъде около самият него и май има вероятност от там да ми идва проблема. Въпроса е, че не знам при кой да отида за проверка. Идеи? Тази сутрин започна да духа нормално около 20-25 минути след като тръгнах. Повечето време изобщо не пускаше вентилатора, след това започна да прави следното - духа за няколко секунди, спира за няколко минути и пак. Накрая тръгна нормално. Предполагам, може да се пробва и с резет на климатроиника, и да се прочете за грешки. Като взех колата, май нямашетези проблеми (първата седмица например).
  8. Предполагам, че тази навита ламаринка, служеща за изваждане на поставката се закача там където съм оградил. Е при мен се счупи пластмасата и сега не ми е много ясно как точно да я закрепя. Чудя се, с двукомпонентно лепило дали ще държи...
  9. Пуска се климатроника, задържа се копчето за рециркулация и с + на температурата се сменя между C и F градуси.
  10. С фейслифтовия - малкото екранче и големите копчета.
  11. Пълно мълчание Държи се сякаш отчита грешно температурата и постоянно засилва и намалява потока на въздух. Като често чертичките не отговарят на това което духа. В един момент се оправя, както казах. Друго нещо - температурата я показва във фаренхайнт градуси. Как мога да го сменя на целзии?
  12. Здравейте. Колата е 99-та, 1,9 AFN. Преди да позагрее климатроника прави следните номера (не винаги, но често) - знаете, че периодично качва по една чертичка, колкото по-топла става колата. При мен обаче постоянно сякаш пуска и спира перката. Ако е стигнала до 3 черти, връща на 0, после пак на 3, после отново наобратно, като в това време май не духа много много. В един момент се нормализира и започва да работи постоянно. Другият ми въпрос е - как мога да разбера, да ли колата е чипвана?
  13. Колата е '99 г. Трябват ми долни вътрешни носачи - ляв и десен (тези от към вратите), карета - ляво и дясно, кората на багажника (седан е автомобила), като тя може да е и без трети стоп, ако разбира се пасва. И последно - решетки за предната броня, като ми се ще да са без дупки за халогени ( бронята ми си е фейслифтова май).
  14. Колеги, как се вади тази поставка? Онзи ден разглобих всичко около нея, но се оказа, че няма смисъл Просто не успявам да я махна от дупката й...
  15. Колеги, как се вади тази поставка от конзолата? Искам да я зачистя и смажа, но не можах да я сваля от колата.
  16. grafa

    Гарнитура на главата?

    Хм. Ами майстор ми каза, че така ставало с потенето, не знам каква е логиката. А главата я шлайфах, както казах. Но, ще купя нова капачка, защото не помня тази с която съм, дали е оригинална. И да видим...
  17. Двигателя е 1Z. Миналата година шлайфаха главата, защото губеше парното и гарниутарата беше за смяна. От доста време капе антифриз от различни места, като обикновено са разни уплътнения, тройници, маркучи и т.н. (често просто са стари или накапани от нафта, масло ...). От ден два обаче започнаха да ми се потят леко стъклата. Днес пипам маркуча, който е горе в дясно на радиатора - твърд.... Прави ми впечатление, че до към 80 градуса не се потят стъклата, май като вдигне максимална тампература, тогава започва. Та - това като прецакана гарнитура ли да го разбирам? Казватми, че трябвало блока да се шлайфа, което с основен ремонт. Въпроса е - ако продължа да карам така, ще стане ли по-зле и има ли някакво друго, макар и временно решение на проблема?!
  18. grafa

    Водачи за ел. стъкла

    Знам ги микрон. Ходил съм преди доста години. Мислех, че само с жила се занимават. Цени някакви на повдигачи с монтаж?
  19. grafa

    Водачи за ел. стъкла

    Къде точно се намира този Жанет? Магазин за авто-дреболии ли е?
  20. Колеги, от къде мога да си купя въпросните водачи (за София)? А4 Б5 е колата, за пластмасите които държът стъклото към жилото става дума.
×
×
  • Create New...