Jump to content

mopowah

Members
  • Мнения

    10
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от mopowah

  1. Гледам едно Ауди А3 8PA 2.0 TDI 140 DSG Ambition регистрирано 11.2011, но как да разбера с кой двигател е - CBAB или CBEA? Понеже е далечко и искам да знам кода на двигателя преди да отида на място. Колата е на 197000км и се чудя дали е ОК на тези километри, при положение, че е карана в северна европа по 50000км на година. Дали има вече мнения за тези двигатели как се държат?
  2. @nuvoari До колкото знам, комплект носачи Meyle HD можеш да си монтираш без проблем, ако колата ти е с нормално окачване, а не със специално (Rough-Roads Suspension Package - VAG код: 1BB). Писах mail на Meyle и ми отговориха, че за моята кола с 1BB окачване не може да се монтира Meyle HD кит. Ако някой има повече информация за този тип окачване - какво точно е различно, от къде могат да се купят комплекти и т.н., нека сподели.
  3. Това окачване се води Heavy Duty Suspension. Разработено е и за пазара в Източна Европа и Африка. Кодът му е 1BB за VW, за Audi съответно би трябвало да е същия. Аз съм с такова окачване и вече 30к+ км в БГ не се е обадило. Колата е с 20мм по-висока. Вози като лодка, но се накланя доста в завойте. При такъв комплект окачване имаме различни амортисьори, пружини, носачи, карданни щанги (за тези съм почти сигурен), но май има още различни части с default окачването. Опитвам се да разбера кои точно части се различават, така че ако някой има информация нека да сподели. ПС: кофти моментът е, че не мога да сложа примерно Meyle HD комплект носачи, защото е несъвместим с 1BB окачването (по инфо директно от Meyle) и затова издирвам информация и евентуално номерата на носачите, да се подготвя превантивно.
  4. mopowah

    Heavy Duty Suspension

    Здравейте братчеди, Има ли някой с окачване с код 1BB, което се води Heavy Duty Suspension или Rough Roads Suspension, или нещо такова? Би трябвало на Audi и VW да са със същите кодове, както примерно AVF кода на двигателя. Пасатора е с такова и търся повече информация за този тип окачване, тъй като до колкото разбрах доста части са различни с нормалното.
  5. Към модераторите: можете да триете темата, оправили са се.
  6. Здравейте, един приятел е с A4 комби 1998ма в Пирин и си е загубил ключа за колата в снега. Ако някой може да помогне с инструкции как да я отворим и запалим.. ще е просто чудесно да пусне едно лично! Иначе трябва да търсим ключари от Банско и ще е супер филм и супер скъпо.. Въпреки това ще съм благодарен, ако някой сподели контакти на ключари в Банско, ако не успеем да се оправим другояче. Това е. Благодаря предварително.
  7. Нали! Въпреки че винаги ми е било мечта да карам Ауди, мисля че за тези пари Пасата ще е по-добрия избор. Така и така Ауди и VW са братчета и като здравина ще са почти на едно ниво. Намерих и страшна оферта за тунинг на 130-те коня: ------------------------------------------------------------------------ Серийно производство Мощност 96 KW (130 к.с. при 4000 1/мин.) Въртящ момент 310 Nm при 1900 1/мин. Тунинг Мощност 121 KW (165 к.с. при 4000 1/мин.) Въртящ момент 390 Nm при 390 1/мин. Цена 459 лв. ------------------------------------------------------------------------ Мисля, че ще се държи доста добре с тези 165 коня и 400Nm въртящ момент през зимата, като тръгна да катеря към ски пистите, а и разхода ще бъде от порядъка на 6/100 извънградско, което е просто чудесно!
  8. Въпреки че офертата излезе измама, имах възможност да покарам колата. Забелязах, че много тежи двигателя на предницата, иначе е доста пъргава като цяло. Сега се чудя дали да е Ауди А4 Avant quattro 2.5 TDI, с глезотийките вътре, или един VW Passat 4motion 1.9 TDI ( помпа-дюза ) със 131 коня, 310 Nm, пак комби. За около 15000 мисля, че това са най-добрите варианти за здраво и икономично 4x4 комби с хубав и мощен дизелов двигател.
  9. Шано-оферта, измама.. + твърде много хора са против 2.5 TDI, ще стрелям на 1.9 . Все пак мерси момчета.
  10. Днес ще тествам следната машина, и понеже продавача бърза, може би ще трябва да реагирам на момента: ~11000 лв ----------------------------------- - комби - 180000 км - 175 к.с. ( с чип ) - quattro - 6 скорости - Navigation System / TV - кожа - климатроник - и другите дребни екстри Ще съм ви много благодарен ако просто пуснете по едно 'да' или 'не', а ако изпаднете и в подробности, направо ще ви обичам!
×
×
  • Create New...