Jump to content

vesko1001

Members
  • Мнения

    16
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от vesko1001

  1. vesko1001

    2.7 biturbo

    Колега @TiL благодаря за съвета.
  2. vesko1001

    2.7 biturbo

    Колега @TiL , тоест според тебе има нужда на колата да и бъдат обслужени тапите и гарнитурите въпреки че не тече ?
  3. vesko1001

    2.7 biturbo

    Не знам защо така се получи колега... Ако може админите да я редактират, тъй като на мен не ми дава...
  4. vesko1001

    2.7 biturbo

    Здравейте колеги, Предстои ми обслужване на мотора и скоростната кутия Ауди 2.7 Т Ц5 AZA 2001 префейс с Типтроник кутия .... За първи път ще я обслужвам и нямам много идея какво да правя. Четох доста какво трябва да се обслужва, но реших и да се допитам и до вас. Ето и списъка който съм надървил, моля ако нещо съм пропуснал или няма смисъл от някой от нещата да бъда поправен: Масло Мотул 5x40 - 7 литра Ангренажен ремък с обтегачите Пистов ремък Всички видове Филтри Водна помпа Термостат Антифриз ( ще го сменям) Свещи Денско Denso JK20TT Тапи ОЕМ - чудя се гарнитури Ел Ринг- чудя се Капаци - чудя се За последните три се чудя дали трябва да се сменят тъй като не тече( капе) никъде масло. Не знам по спецификация при обслужване дали и те се сменят. Моля за съвет??? Скоростна кутия: Филтър - нямам идея какъв Някакъв семеринг Масло - нямам идея какво Четох различни мнения че маслото може да сме смени частично или цялото. Съответно случайно разбрах от проучване че в оторизиран сервиз на Ауди или Фолксваген никога не сменят маслото изцяло, там се сменяло частично.... Видях за Джемини че там го сменяли с машина но не знам до колко са надеждни. Ако имате предложение за София сервиз който наистина си разбират от работата момчетата за обслужване на двигателя и скоростите с мои части да препоръчате... Аз лично вече се напатих от два сервиза и сега съм много предпазлив.... Моля вашите мнения.
  5. vesko1001

    2.7 biturbo

    Привет колеги, Да добавя и аз нещичко интересно към темата.... Тъй като нямаше ясна идея каква е точно сместа върху ЕГТ сензорите направих проучване докато чаках да ми ги запоят през тази седмица. Открих един единствен сайт и искам да го споделя с вас. Може би са единствените които правят такъв терми гел за платки в България... http://www.chimatech.bg/products/bg/129_silikonovi-produkti-za-el-detayli/ Оказва се че има фирма в София, която се занимава със химия и правят такъв термо гел за платки. Днеска бях при тях и си купих. За съжаление най малката им разфасовка е 1 кг -30 лв, и реших да си я купя защото искам да си е както си е оригинално. Взех си и силиконов лак с който да ги покрия и запечатам пластмасовите кутийки. Във връзка с това ако има желаещи да сложат такъв гел по техните платки на среща съм. Не искам пари и едно благодаря е достатъчно.... Ето малко снимки
  6. vesko1001

    2.7 biturbo

    Мислех си го колега, но първо мисля да пробвам с презапояването.... Как стои въпроса с поръчването? Четох че става през pay pal. Горе долу за колко време пристигат в България ? Трябва ли да упомена номерата които са на моите ЕГТ сензори? До колкото разбирам има няколко варианта на 2.7 Т при които сензорите са на различни места и са различни... Така ли е ?
  7. vesko1001

    2.7 biturbo

    Благодаря ти колега. Мина ми през акъла че проблема може да не е само в спойките и за това предпочитам някой който е по на ти с мултицета и го е правил вече. Това беше и другата причина да се откажа. Предполагам има вариант да се замерят спойките преди препояване. Така ще е ясно има ли смисъл от препой или съм си за нови сензори защото проблема е другаде.... Ти от къде си колега ? Може пък да дойда при теб в крайна сметка ако няма колега по наблизо.... Благодаря! П.С Имам всички налични схеми, снимки и т.н като информация, но предпочитам някой който вече го е правил.
  8. vesko1001

    2.7 biturbo

    Някой колега от София или Пловдив, който може да ми помогне с EGT сензорите??? Изчетох всичко, реших се да ги отворя и на място да пробвам да препоя, но осъзнах че не съм толкова квалифициран и се отказах.... Има си хора и хора просто.. Ако има някой който го е правил и може да помогне нека пише, пък ще се реванширам. Благодаря! П.С И двата набиват грешка! Мотора е AZA
  9. Значи колеги, преди няколко дена си смених датчика за температурата с такъв какъвто ми препоръча Николов.Оказа се че наистина това си е орегиналния датчик защото и хората от магазина веднага него ми дадоха, ОБАЧЕ сега вместо температурата да ми показва нормално ми показва 125 градуса и пак ми свети лампата за температурата отгоре. Със стария датчик поне ми показваше 110 градуса( бтв оказа се че стария ми датчик не е бил орегинален за Ауди 80). Та в момента съм в шахматова позиция и си и нямам на представа какво да правя. МОЛЯ ако някой си има и на представа какво може да е и да се е сблъсквал с подобен проблем да помага. Чакам предложения. Благодаря предварително.
  10. И аз така си мислих, когато погледнах в деиствителност има6е малко вода, даже под минимума и долях, но пак като ми стигне 109 градуса по4ва да свети и чак тогава ми се включва перката.Ся незнам дали термостата ми не е наред, или някой от круговете в радиатора или някой от датчиците, и така като гледам май май тва не е по мойта част и няя се справя.Бурах радиатора и маркучите, топли са клоето 6те рече че водата се варти нормално, тоест не е проблема в радиатора.Ама така с гадаене няя да подкарам мойто червено ферари.Тъй че май май ще го вкарвам в бокса скоро, но все пак очаквам предложения. Благодаря предварително.
  11. Мерси Николов за информацията , ще го имам в предвид това даже ще гледам в най скоро време да го купя. Значи както са лампите по средата, най отгоре има 2 големи лампи та първата от горе на долу има на нея картинка като картинката на дат4ика за температурата. МОжеш да я видиш като дадеш на контакт и светва.
  12. Добре, готов сам да дам колкото трябва пари за нов датчик, оба4е проблема е че не знам какъв трябва да е? КОгато отидох в магазина и купих "уж новия датчик" той не работеше. И с майстора стигнахме до извода че и пичовете дето продават не знаят какво да ми дадат.Аудито ми е 80 б3 , 87- година.Ако някой знае какъв да търся, ще сам мн благодарен.
  13. Здравейте колеги, Значи имам следния проблем и незнам какво да правя. Имам Ауди 80 Б3 . Вчера сменях датчика за температурата, дадоха ми някакъв който пасна но не показваше температурата.Сложихме пак стария (който не е оригиналния разбрах в последствие но винаги си е работил с него) , поизчисти го майстора и понеже всички кабелчета бяха изгнили и нямаше крачета които да свържи и кабел4етата директно ги запои. Днеска докато карах следях температурата и показваше 90/ 105 градуса (нещо което и др път ми е показвало и е нормално) но изведнъж започна да ми присветла най отгоре червената лампа за температурата. Стори ми се странно понеже температурата ми беше между 90 и 105 и направи впечетление че се включва лампата чак като мине 91 и 2 градуса. Някой да има някаква идея какво може да има ?
  14. Здравей колега, Интересува ме дали имаш халоген десен за Ауди 80 Б3 (квадратен е). Ще сложа снимка за да ти стане малко по ясно. Благодаря предварително.
  15. Колега търся си халоген (десен) за Б3 87 година. Те са едни квадратни сложил сам и снимка да те подсетя.
×
×
  • Create New...