Jump to content

avimaker

Members
  • Мнения

    26
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от avimaker

  1. За съжаление още не съм поправил проблема. Ако това е при скоростната кутия, при мен като сменях масло и филтър преди 2 години нямаше такъв проблем. А иначе проблема си го имах преди и след. Обмислям да правя ъпдейт на софтуера на esp или направо да купя ново (т.е. втора ръка от ebay, че струва една торба с пари , но още не съм решил твърдо.
  2. Мерси за съвета, ама на мен не ми пречи, че набива грешки. Пречи ми, че не мога да го оправя и може във всеки един момент да светне и да остана без системи за сигурност. Явно няма майстор, който да е решил този проблем. Жалко, а има толкова знаещи хора във форума, към които бих искал да се обърна за помощ.
  3. Не е от нея, проблема го имаше преди да сложа салона.
  4. Нямам грешки след като ги изчистя. Може да мине и 3 месеца преди да се появят. Лятото като не пускам подгрева я няма изобщо грешката и карам чисто. Само понякога може да излезе за нивото на фаровете. След като погледна с вагкома има само тази грешка. Но понякога след като се пусне това с абс-а и се изсипе всичко. Тогава може да се активират в рамките на 2 часа още веднъж или два пъти, защото аз гася колата и паля пак, че ме дразнят. После пак ги няма месец например. Или пък през 2-3 дни се появяват няколко пъти и после пак няма. Забелязал съм, че пслед по-обилни валежи се появяват по-често, но не е задължително. Опитвал съм се в тези години да видя кое го предизвиква, но така и не можах да го хвана. Преди близо 3 години сменях верига и масло на скоростите, както и си монтирах ел. кожен салон. След което година и нещо не се появи. Луда работа, побърка ме. Та след изтриване никакви грешки не излизат веднага.
  5. Т.е. според теб проблема ми идва от този модул j533. Трябва да му видя замасяването на първо време? А ако няма какво да се види да търся друг модул за замяна? или този модул 8K0959663 волтаж регулатор, който май е в багажника при акумулатора ако не се лъжа. Не съм го търсил къде стои, но предполагам като гледам какъв дебел сноп е отрязан. Този скрийн шот е от ибей, но гледам е 1:1 с моя по данни от vcds. P.S. между другото относно първият модул за който писах видях че софтуера ми е 0004 много преди тези от бюлетина. Там говорят за коли 2013, а мойта е 2012. Той до колкото виждам е за камерата за лейн асист модул, също новите четат и пътни знаци. Чудя се дали може моят да набива грешки, въпреки, че е по-стар?
  6. Прегледах и при него е ясна работата. Той има следната грешка, която я няма при мен. Address 3B: Sensor Elect. Cannot be reached Почистил е масата и всичко му е тръгнало. Търсейки обаче този сензор попаднах на бюлетин на Ауди, прикачам го. Там се говори за грешка в този модул дори без да я показва като такава. Решавала се със софтуерен ъпдейт на модула. Тъпото е, че ако това е проблема при мен не мога да видя при мен кой е софтуера от това което чета като инфо от vcds. Също ми се разминава с 1 буква "B" кода на модула. Не знам до колко е съществено в случая. Ако ходя до порше запад за това ще дам 100лв за да разбера например, че не се отнася за моя модул например. Дали има начин да се разбере от това инфо дали проблема ми е в този модул и подлежи ли на ъпдейт? ------------------------------------------------------------------------- Address 3B: Sensor Elect. (J849) Labels: 4G0-907-637.clb Part No SW: 4G0 907 637 B HW: 4G0 907 637 B Component: SARA 6D H02 0004 Revision: -------- Serial number: EJ1BPA42039MZQ0 Shop #: WSC 00000 000 00000 ASAM Dataset: EV_SARA 006014 ROD: EV_SARA_006.rod VCID: 2D1C48263A7EDEAC46-8078 No fault code found. ------------------------------------------------------------------------- MC-10124752-9999.pdf
  7. Не се сменя от само себе си. Само като включа задна по подразбиране намалява силата на звука и после си я оправя. Ами аз това се чудя, ако има развален модул, не би ли трябвало да изпише код за това. Тук на всички модули пише грешка поради грешка в друг модул. мерси, ще погледна да видя. принципно нещо такова търсех, проблем по кабелите и къде би бил.
  8. Няма имобилайзер от застраховател, ако това имаш предвид. Затова избрах Армеец преди време. Аз също не съм монтирал допълнителни такива.
  9. Здравейте всички, надявам се да сте зрави и далеч от ковид-а. Съжалям, ако тази тема се е дискутирала някъде в подробности, но аз лично не намерих решение вече 4-та година. !!! Моля без обиди и подигравки. Ако някой има информация за майстор, който се е сблъскал и решил този проблем, моля дайте ми телефон/координати. Ще бъда безкрайно благодарен. Идеята на поста ми не е да мина тънко, както много от вас са се изказвали в годините, а просто много ми писна вече от тези грешки, които излизат когато си пожелаят, след което може и месеци да не се появят и после отново. Предполагам е нещо по кабелите, но, ако знаех какво е да съм го оправил вече. Минал съм през всичко в годините което съм чел, също съм качил и инфо за акумулатора, на 1 година е и не е проблема в него. Прикачвам снимки какво се показва на таблото както и txt файл с инфо от VCDS за грешките. В общи линии във всички модули пише, че грешката е в друг модул. Игнорирайте грешката за нивото на фарове и за подгрева на пасажерската седалка. 14 Log-6-12-2020-WAUZZZ4G0CN112939-160183km-99533mi.txt
  10. avimaker

    Проблем при палене.

    Хора, не четете явно какво пиша и това е последният ми пост понеже се превърна в нещо от което няма полза. Не го крия защото съм платил, а не знам отговора защото съм платил и го е направил друг, който не ми е казал точно какво. Поради тази причина не мога да бъда полезен. Докато се занимавах аз поствах и питах. Благодаря на всички и съжалявам, ако някой се е засегнал. Нико, към теб бих казал, че когато питам тук не е за безплатен съвет. Понякога дори с пари не може да се реши проблема. Тогава питаш във форум, който е със съмишленици и се надяваш, ако няма решението което търсиш, то поне да има съвет към кой, респективно къде да отидеш за да ти се помогне. Срещу пари разбира се. Не знам защо решихте, че очаквам нещо без пари.
  11. avimaker

    Проблем при палене.

    До Василев, гледай си твоите неща и не се меси там където не разбираш със злободневни коментарчета. Платил съм си и са ми го оправили, затова не мога да опиша тук и да помогна на колегите. Тук съм писал единствено и само когато майсторите, които познавам не са могли да решат проблема. Разочарованието ми идва предимно от такива спамари като теб, които не пишат коментар, който може да бъде полезен, а заливат с хитроумен хейт. Отново моля модераторите темата да се заключи.
  12. avimaker

    Проблем при палене.

    Моля и тук модераторите да заключат темата. Оправих се сам с четене от други форуми. Явно в този форум предимно лакардии. Съжалявам, че ви го казвам, но тежко му на този, който чака помощ от този форум. Има няколко които разбират, но са твърде малко. И за съжаление строго профилирани.
  13. Не, искам да си платя, но няма интерес. Моля модераторите да заключат темата. Ще се оправя сам. Благодаря на всички за помоща.
  14. 🤣 е то май всички форуми са предимно за чесане на езика. Аз за окабеляването ще видя как да стане. Идеята ми е за бокса да се направи тест дали всичко е ок преди да тръгне да се монтира. Колко плати за монтажа, ако може да се споделя такава информация?
  15. Това да не е в началото на студентски град. Имаше преди време там тояга. Сашо ли им беше собственика, не помня добре. Дали няма някой колега от форума който да се занимава с това или да го разбира?
  16. Колеги, прегледах темите, но не открих отговор по моя въпрос затова отварям нова тема. Купих си камера от Али Експрес за заден ход. Има ли хора които разбират и могат да я подкарат? Благодаря на всеки, който може да ми помогне.
  17. avimaker

    Огледала с памет

    Здравейте колеги, интересува ме има ли някой памет освен на седалките и на огледалата? Ако да дали би бил така добър да шерне vcds кодовете на колата си? Може и на лично съобщение. Благодаря предварително и се надявам някой да откликне
  18. avimaker

    Проблем при палене.

    Здравей, за сега нищо. Чакам да видя какво ще стане. Дано се оправят нещата. При мен вече е на ниво не пали, а пали само понякога.
  19. avimaker

    Проблем при палене.

    Днес четох по други форуми и виждам, че тази грешка все повече почва да се случва, а не виждам решение никъде. Колите се държат странно и почват да палят когато си поискат без никаква логика. Дава множество грешки. Двигателят и скоростната са на една жица в един кан кръг (powertrain) и затова като не пали дава грешка и в скоростната кутия. При мен гледахме кан шината. Все си мислих, че някъде в буксата няма контакт. Защото като я отвориш затвориш буксата и разбутваш кабелите в даден момент всичко си идва по местата и колата пали. Уви. Не е ясно какво става, но изчезва връзката с екуто и скоростната и колата не ще да запали. Преди време ми набиваше подобни мултипъл грешки на абс, есп, тпмс. Но поне палеше. Те са на съседен кабел в кана до този за мотора и скоростната. Но са на същия кан кръг. Сигурното е, че проблема е в този кан кръг, но точно къде, дали е жица, дали е самият кан модул който ако не се лъжа е под задната седалка. Не знам от къде да започнем разплитането.
  20. avimaker

    Проблем при палене.

    Не е с въздушно, проблема е, че не може да хванем кои модул или къде е проблема. И при мен беше подобно преди време. Докато карам набива абс и т.н и след като изгася и запаля отново всичко изчезваше и така до след седмица примерно. Сега набива грешки още на контакт, преди да е запалила дори, а ако запали я гаси. После след няколко опита запалва и не изгасва. Екуто ще видя с кой ще говоря да го отвори да погледне за следи от вода.
  21. avimaker

    Проблем при палене.

    Нямам имобилайзер, или поне не знам да ина такъв. В армеец е, а там няма. Относно грешките до сега бяха все грешка в друг модул и нищо конкретно. Днес при опит да запаля от 4 път даде грешка в скоростите, проверих я и част от възможностите за нея са кабели. Сигурен съм, че не е кутията, защото до сега не е давала никога грешка и работи добре, мазно без каквито и да е предпоставки за грешка. Просто при неуспешния старт набива грешка. Гледах буксата при екуто и нямаше видими следи от корозия и нагар. За съжаление по самото еку имаше следи от вода, но не съм го отварял да видя да няма вътре. Странното е следното. Преди половин година даваше грешките в движение на абс, есп, ръчна и тпмс. Рядко 1-2 месечно. Тука от както стана по-хладно почна да го дава проблема при самото стартиране на двигателя, не в движение. От тогава към гореописаните грешки се добави и скоростната кутия. След като запали колата няма никакви проблеми, нито грешки. Акумулатора е нов от миналата седмица. Пълна мистерия. Не знам от къде да започна с разплитането. Утре ще сваля лог на грешките.
  22. Здравейте колеги, имам следния проблем. От известно време при палене ми светват много грешки от сорта на abs, esp, tpms, gearbox и т.н. Първо по съвети от форуми смених акумулатора. Но днес пак ми се случи подобно, но със добавка. Колата запали и веднага след това изгаси. 2рото и третото натискане на бутона за старт не доведе до нищо. Дори не се опита да запали. Чак на четвъртия опит запали. След което колата си работи ок. После пак гасих, палих, но без проблеми. Хвърлих поглед по форуми и видях, че не е изолиран проблем, но така и не видях накой да е дал решение, че се е справил с проблема. Има купища предположения, от кабел до сензор за въздух. Моля, ако някой има бегла представа да помогне.
  23. А защо не изчакаш да се затопли времето? Аз бях изпаднал в раздразнение с мойта кола преди месец. Бях получил поредицата от грешки на abs, esp, start stop и каквото върви там на куп в такива ситуации. След което изчистих грешките и останах учуден, че старт стопа не бачка. Кво ли не струвах. Гасих, парно, фарове. Бях карал 100км извънградско и бях сигурен и в акумулатора, че е ок. Ей не гасеше и това е. След което се забих във форумите и почнах да чета. Оказа се, че има 100 неща на който трябва да отговаря ситуацията за да загаси. Дори попаднах и на твърдения, че ако ти свети снежинката на таблото сиреч нещо около 3 градуса пак не бачкало. Накрая ми писна и теглих една. Минаха няколко седмици, затопли времето и в един момент ме изненада като се включи и мотора спря. И те така. Бачкаше до вчера. Днес пак пътувах, но като се прибрах градско при загряла кола не се включи нито веднъж при възможните 20 момента за това. Така, че ако можеш да изчакаш да мине време, да стане поне 10 градуса за няколко дни и тогава да видиш как е. Чак тогава, ако пак не бачка се хвърляй в ремонти. Първи съвет на всички е да се почне от акумулатора. Замери го и карай под ред. Това мога да споделя без претенции да съм майстор. Просто споделям опит.
  24. Междо другото ония ден си чипнах и колата при Стефо. Чипвал ми е и рено ц3. Върви на фурия Доволен съм и от двата тунинга.
  25. Прощавай, моя грешка. Реших, че са ти дръпнали цялата система заедно с дисплея и управлението, а не само входовете. Не знам при теб как е било, като си ди, или като допълнение до си ди или ретро фит.
×
×
  • Create New...