Jump to content

spk

Members
  • Мнения

    35
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от spk

  1. Току що говорих с Васко. Той твърди, че ще рециклира и на двамата ви помпите. Цената е около 20 лв (уточнява се на място). Иска помпите свалени и му ги носите. Адресът е ул. "Будилник" № 4. Това е едно гаражче. Намира се съвсем наблизо да пл. "Знаме на мира" (колелото) на бул. "Пушкин". Вижда се веднага в бгмапс. Няма телефон, нито джиесем :zustimm: Всеки ден е там от 10 до 17 ч., без събота и неделя. Въпреки това моят съвет е да отидете предварително с колите (особено касае Feri) и да подтвърди. За spk беше категоричен, че прави и  помпи с АБС. И още нещо - той не се занимава със свалянето на помпата. :eusa_think: Още веднъж подчертавам, че новата е по-добра от рециклираната, но всичко е въпрос на финансови възможности. :wall:  :wub:

    Много ти благодаря за информацията. Ще проверя и цената на новата.

  2. Не искам да конкурирам Димо (thesaint11), но ако си зле със средствата е възможно да ти я рециклират. При мен наблизо в кв.Павлово има един "Васко гумичката". Прави си сметка, че вече 6-та година на предишното ми Ауди помпата е "Бетон"(чуваме се със собственика). Все пак новата си е най-добре. :eusa_think:

    KOKO, твоя майстор може ли да ремонтира спирачна помпа на AUDI 100 с ABS. Разбрах, че точно моя модел май не може да се ремонтира, но го питай за по-сигурно.

    Ако е възможно, прати ми номера му на e-mail: slavikisiov@yahoo.com . Предварително ти благодаря.

  3. Кофти:) а има ли друг начин да видя дали гарнитурата е свършила освен по това че маслото белее? (извинявам се отново за глупавичките въпроси но още се уча,това ми първото по-сериозно нещо за ремонт по колата)

    m0м0, карай си спокойно бе човек и не се бой. От ауспуха излиза конденз, което е добре, а за маслото е съвсем нормално да ти е прозрачно, защото още е много ново. Все пак на щеката трябва да си личи до къде е. Вгледай се добре за да видиш нивото. Трябва да бъде малко под максимума.

    Айде, безаварийна.

  4. Здравейте колеги. Моля помогнете !

    Преди две седмици си сложих газово на аудито ( пълна мех.инжекция 2000к 115коня, 3А мотор).

    Нямах никакви проблеми с паленето и с вървежа.

    Но.....

    Вчера запалих нормално на бензин (газовото е автоматично и след 2000оборота прехвърля на газ ) и ...когаро започнах да форсирам за да прехвърля на газ колата започна да гасле  !!!!! Давам плавно газ ,но уви вместо да вдига обороти тя започва да гасне.Така с много зор , след упорито подаване на газ тя вдигна оборотите и превключи на газ.На газ нямам никакви проблеми.

    Отново я загасих за да повторя опира , но.......проблема се запази.

    Газовото ми е ЛОВАТО.

    Лощото е че не мога да паля само на газ.

    Моля кажете да ли някой е имал същия проблем и евентуално от какво може да е.

    Предварително благодаря

    Здрасти,

    Имам абсолютно същия проблем с мойто AUDI 100 2,0 115 k.s. с мех. инжекция.

    Вчера говорих с майстора, който ми ремонтира колата, когато имам проблем с електрониката(м/у другото досега е нямало проблем,който да не може да разреши) и той ми каза, че по принцип мех.инжекция е най-лошия вариант за газ. Записал съм си час за петък и ще видим какво може да направи. Аз си мисля, че най-вероятно проблема е в потенциометъра за въздух, който е залепен за инжекционната глава. Така, че в петък следобед ще ти пиша какво е станало.

  5. Сигурен ли си ? NGK са Японски мисля но подочух че вече се правят в Франция. A Bosch имало много ментета, а и рядко съм чувал добри отзиви.

    Обади се на номер 02/974-55-63 и търси Данчо. Работят със 100% оригинални части за първично вграждане. Мисля, че цената им не беше много висока.

  6. предлагам части за основен ремонт(всички видове автомобили) и ходова част и окачване(само за немски)

    Geotze,Nural,Kolbenshmit,AE,AMC(бутала,сегменти,лагери,глави,гарнитури...)

    Brembo,ATE,Febi,Bilsteisn (дискове,накладки,амортесьори и вси4ки видове тампони,маншони,носа4и.....)

    За Всички от клуба 12% отстъпка

    За тези които не са от София възможни са доставки по куриер за моя сметка!

    Все пак Audi-tata трябва да се в отлично състояние:flehan:

    Тел. 0888 314 025 Димо

    ICQ 347 367 465

    Колата ми е AUDI 100 2,0 115 к.с. ААD мотор с механична инжекция.

    Интересува ме потенциометъра за въздуха, който е хванат за главата на инжекциона и големия гумен кожух

  7. Датчика за перките се е развалил най-вероятно. Намира се на радиатора, ниско долу (поне моя). А това на климатик ли го прави само, или винаги?

    Абсолютно прав е! Препоръчвам ти да си сложиш оригинален датчик. Малко по-скъп е, но за сметка на това е по-добър.

  8. Изобщо не иска да пали на бензин? Този проблем ми се полу4и и няколко пъти преди да сложа газ.

    Ако колата ти е с мех. инжекция, имаш един потенциометър за въздух, който се намира от лявата страна на главата на инжекционна.Трябва да се регулира при специалист по инжекционите. Лошата новина е, че може и да е за смяна. Цената му като нов е около 250 лв./оригинален/. За по сигурно иди да ти я прегледат в сервиз Мотоман. Търсиш Росен. Момчето е страшно кадърно. От 3 години ходя при него и съм без забележки.Влез в сайта на BOSCH и намери адреса и телефона.

  9. Имам малък теч на масло от симерингата на коляновият вал, от страната на ангренажният ремък. Трябва ли да съм обезпокоен от това или да си карам така. Всъщност не мога да го гледам така и утре ще вкарам любимата в бокса.

    Сложен ремонт ли е това, трябва ли да се притеснявам, че могат нещо да объркат. Колко ще ми струва ремонта ако някой го е правил.

    Ако не тече много, по добре го смени когато сменяш ангренажа, че ремонтът ще ти струва горе долу като за смяна на ангренаж. Процедурата е същата.

  10. Това е постоянна и спорна тема. Моето лично мнение: № 1 са Lemforder, но са скъпички. <_<  Най-близки до тях са Febi. Federal Mogul също са на ниво. В никакъв случай Meyle, въпреки, че уж са немци. Голяма "тояга". :(  :(

    Напълно съм сагласен с КОКО 100 С4.Вносителя на Lemforder е фирма D&N.Магазина им в София се намира на Раковки близо до Козлудуй.

  11. Имам АУДИ 90 2.3Е и имам проблем с ниските обороти. На газ пали работи си нормалноно на бензин работи над 3000. Падне ли под тиах гасне.Не иска и да пали на бензин. А наГАз пали .

    Изобщо ли не пали на бензин или само когато е топла? И колата ти с механична инжекция ли е?

  12. Да ти кажа честно, почистването на целия климатроник е много сложна процедура. За да стане както трябва се разглобява цялото табло, сваля се цялото управление на климатроника и т.н. С една дума цялата процедура първо ще ти струва към 300 лв. с източването на стария и вкарване на нов фреон. Аз лично се птказах да го правя не толкова заради парите.На мнение съм, че винаги при разглобяване на таблото след това не могат да го напаснат както трябва и ще има някои счупени щипки и прочие дребни проблемчета.

    Поне аз под изпарителя до сега не съм намирал отводнителен канал. Та като застанеш с/у колата мисля , че едната дупка беше в лявата половина, а другата в дясната.Не съм много сигурен, че отдавна не съм ги почиствал.

  13. Здравейте отново, значи днес бях на майстор за климатроника , набутах се със 100 лева, ама да речем че ще за добро , защото ходих да питам как така конденза от работата на климатика ми изтича понякога в краката ...(вярно че е готино в жегата , ама ...не бива), та отговор не ми дадоха ами предложиха да донапълнят с фреон .......,  но въпроса ми е следния за моята кола ауди 100, AAD, 115 коня , 1992 г. има ли филтър на климатроника или не , защото майстора твърди че тази кола нямала????

    Здрасти,

    Имам същата кола като твоята. Гарантирам ти че филтър на климатроника нямаш.За водата в краката мисля, че вече ти казах - 100 % са ти запусхени отводнителните канали отпред където са ти въздухопроводите на климатроника.Отвори предния капак и ще видиш една голяма пластмасова кора към чистачките. Махни я и ще видиш 2 дупки, които най-вероятно са запусхени с боклуци.

    Надявам се дасъм помогнал.

  14. Оборотите са нормални, защото скоростната кутия е с различни предавателни числа. За решаване на проблема ти с оборотите ти препоръчвам сервиза на BOSCH на ул.Симеон Радев 3.Търсиш Росен.

    Аз имам AUDI 100 C4 със същия мотор и трябва да знаеш, че си направил добър избор

  15. Е това както и да го мисля не ми се връзва. Защо мислиш че ще се запоти предното стъкло? Та нали и вентилатор върти и това допринася да се изчисти запотяванията на стъклата. Просто не знам как стигна до този извод - може ли да обясниш подробно?

    Когато е пукнато радиаторчето на парното течността влиза във въздухопроводите във вид на пара.Точно тази пара ти запотява челното стъкло. Знам го от личен опит.

  16. Ако искаш да нямаш по-сериозно проблеми смени ги веднага - и маншона на карето и прахоулавителите на амортисьорите.Маншона на акрето трябва да ти го дадат заедно със смазката. Ако изчакаш ремонта може да ти излезе доста солен. Иначе цените, които са ти казали са нормални.

×
×
  • Create New...