Jump to content

morskiq

Members
  • Мнения

    215
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от morskiq

  1. Колеги, тази помпа се монтира  на турбодизелови двигатели с турбокомпресор на водно охлаждане идеята е при повишаване на температурата на охлаждащата течност над 105гр. в турбото датчика намиращ се на входящия щуцер на турбото да включи помпата за принудително охлаждане.Моят мотор е 1,6ТД SB и има точно такава помпа.Парното не се влияе от тази помпа.

  2. Продавам глава за гнп бош 10мм бутало.Главата е в много добро състояние. Наложи се да я сменя с 9мм.Мотора палеше много добре но не можех да сваля разхода под 6 на 100.Това ме дразнеше цяла година от ремонта при ''майстора'' сложил каквато е намерил.Споделих му ,че не мога да я храня той ме крьщава , щяла да се оправи :hilezh: за това смених главата и майстора, 10мм.глава става за 1.9Д,ТД а моята е 1.6ТД

    post-2045-0-68862800-1337627860_thumb.jp

  3. а някакъв номер на това реле,че там са няколко :(

    Колега,моята е 1,6ТД.Релето се намира под кората на предното стъкло.Има предпазител-пластина 50 или 60амп.захваната е болчета 4мм.най вероятно е прегоряла сменяш с нова. :zustimm:

  4. При мен колелото не се закрепва към вала посредством шпонка, а самото колело е засечено - същия засек има и вала. Поради това, че е било хлабаво се беше доста позамазало и оттам беше замазало и засека на вала. Взех ново колело, но при поставянето му на вала имаше много голяма хлабина, а тъй като вала не се обработва термично защото после се чупи много лесно, а колата си я правя за да я карам, а не да я продавам, най-правилното решение на проблема беше да сменим и коляновия вал.

    Ето го и зъбното колело:

    619900.jpg

    A тносно майстора: той ми е приятел и последното нещо което ще направи е да ме прекара!

    Koлега,аз имах подобен проблем на коляновия вал се прави срез на 180 градуса нова зъбчатка нов болт и си в джаза.Дано не е ударила много клапаните, защото при мен :steinigung:Моята е 1,6ТД Но нещата са си същите.Успех!

  5. Колеги моля за помощ . Заключи ми се шофьорската врата и не мога да я отворя ,нито от вътре ,нито от вънка като бутона се движи на горе и на долу. Моля за идеи ,как да си отворя вратата.

    Колега,аз имах същия проблем.В бравичката има лосче което управлява отварянето отвън и отвътре и то се троши, сваляш декоративната пластмаса на колонката измъкваш уплътнението на врата и с тел се стремиш да освободиш зъбчето на ключалката,щях да забравя въоръжи се фенерче и търпение :zustimm:.Търси си здрава бравичка, аз обиколих сума ти морги във Варна.Успех!

  6. Изкривяване на челото казваш.Би ли споделил причините от които се получава.Често срещания от мен проблем е само смяна на шайбата.А майсторте ги плюя само когато се налага.В случая човека не казва-свалиха шайбата , замериха и т.н.Мразя хора които казват -разглабяй двигателя,без да са направили необходимите замервания.

    Здавей колега,аз имах сьщия проблем преди 4години челото на вала се изкривява от некадьрно обслужване на автомобилите по точно /VW AUDI/много "майстори" при смяна на ангренажен ремьк си спестяват развиването на 4-те болта които закрепват ремьчната шайба кьм ангренажната зьбчатка и развиват централния болт, пьлна грешка това се прави при ремонт на мотора, смяна на симеринг и т.н.По принцип може но болта се сменя с нов и се намазва сьс син или червен ЛОКТАЙД и се стяга с определени килограми.Челосването на вала е тежка операция в смисьл разфасоваш мотора /сваляш вала/ следва наваряване и челосване, в твоя случай може да имаш частично отлепяне на гумата в демферната шайба.В моя случай купих АУДИТО "обслужено" за което стария собственик нямаше вина,аз сьм монтьор и го установих в последствие.

  7. Колеги рових из търсачката и никъде не намерих как се свалят клапите на парното,искам да облицовам тези който духат ценрално(тези на които се виждат лява,дясна и централната).Свалил съм решетките но самите клапи нз как се свалят,напънах леко но имам чувството че ще ги щупя ако напъна повече.

    Здравей колега, за да облицоваш клапите ще ти се наложи да свалиш таблото, аз правих тази операция преди две седмици+смяна на радиатора на парното. :).Успех и побьрзай преди зимата. :)

  8. А някой има ли предства дали компресорът е същият.

    Да кажем, че ще се измисли нещо къде да се сложи компресора....

    Някой има ли представа къде стои компресора при дизелаците?

    Колега, моята В3 91 набор пълен ел.пакет с лайсни на стъклата, SB-мотор компресора е монтиран под алтернатора.

  9. Значи първо здравейте на всички колеги.Та вчера ми се появи странен проблем...Ауди 80 1.8s моно-инжекция,трудно включвам 1 и 2-ра скорост някой път оцелвам 3 и 4-та,смисъл такъв не ручи като тръгна да включвам просто лоста нещо не иска да иде надясно колкото трябва.Както преди си беше...съвсем малко има ход на дяснора преди беше по голям и се включваха без проблем.

    Някой ако е имал този проблем да помогне.

    Благодаря предварително!

    Колега, свали си маншона на скоростния лост и виж да ли е здрав гумения тампон в който лагерува сферичната опора.При мен е скьсан :flehan: и имам проблем с 1-ва и задна.

  10. Имам едно въпросче към вас колеги. Зачетох се в Златен фонд и намерих тема в която колегата SMBDIE е качил за сваляне следните 2 книги- "Смогу помочь себе сам" и Audi 80/90 Автосервис на дому, но не мога да ги сваля от там и не ги намирам в Google като торент и ако някой ги има може ли да ги сподели с мен ;)

    Колега аз имам книга на български, купих я преди време от техническата книжарница във Варна./ цена 20лв./ Има раздели за дизел и бензин.

×
×
  • Create New...