Jump to content

Neptun

Members
  • Мнения

    106
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Neptun

  1. Колеги, успях да намеря, но без работеща антена. А ми трябва радиото. Моля помагайте.
  2. Здравейте, колеги. Търся да купя задно ляво стъкло на багажника за В7 Avant. От Пловдив съм. Предварително благодаря!
  3. Здравейте, колеги - по вашите указания проверихме модула с пластините - оказа се, че е ремонтиран от преди - имаше следи от допълнителни спойки и колофон. Въпреки почистването - проблемът си остана. Ще се радвам ако ме насочите към кого да се обърна за закупуване на нов или по-точно употребяван, но работещ - прикачам и снимка на моя модул. Предварително благодаря!
  4. Здравейте, колеги, колата е А4 Б7 2.0тди 2005. Наскоро забелязах следния проблем в копчето за задния десен прозорец на шофьорския панел - сваля се нормално, но не може да се вдигне обратно от същото копче. Затова вдигането става само от копчето на самата задна дясна врата. На звук и усещане копчето си цъка нормално и не се различава от останалите. Някой имал ли е подобен проблем и може ли да ме насочи дали проблемът е механичен - в самото копче или може да има прекъсване по веригата. Също така какви са вариантите за ремонт - сменя се целият панел или само копчето? Благодаря предварително.
  5. Колега, благодаря за отговора - благодарение на него се ориентирах и видях, че просто буксата за чейнджър- симулатора е по-малка от оригиналната и не заема цялото гнездо, а само част от него - това, което е необходимо. За пореден път в този форум получих точна и адекватна информация на въпроса си - Благодаря!
  6. Да, точно така, колега - искам AUX вход да ползвам - независимо дали е за флашка или само с 3,5мм жак. Колата има и навигация, фабрична. Странното е, че тази букса, която си ми описал - горе вдясно, беше включена в касетофона, въпреки, че не съм видял да има changer. Фактически всички гнезда бяха заети като го демонтирах. Явно трябва да се разровя по-внимателно, защото не виждам логика да е включена, ако не е свързана към нищо. Благодаря!
  7. Благодаря, за бързия отговор колега - аз успях да открия само такъв вариант - https://www.ebay.co.uk/itm/Audi-A4-B7-2006-CD-Changer-Aux-Input-Adaptor-Audio-Interface-3-5mm-Jack/151545085436?hash=item2348ca7dfc:g:XIMAAOSwTA9X6i0R - а при него буксата е съвсем друга за чейнджъра. Явно ще трябва да поразгледам още. Иначе за масата го разбрах, че се закача към някое от болтчетата. Идеята ми е да не сменям фабричния звук с афтърмаркет, защото колата си има добро аудио. Благодаря още веднъж за насоката!
  8. Здравейте, колеги. Извинявам се, ако е писано по темата, но аз поне не успях да намеря конкретен пост за моя проблем. Става въпрос за фабриния cd-ресивер в колата ми 2005 tdi 140hp. При разглобяването му отзад не намерих да има т.нар. букса за changer, към която да се включи симулатор с aux вход. Въпросът ми е дали имате идея дали има вариант за aux при този конкретен модел или е безнадеждно. Прикачам и снимки с разположението на буксите. Предварително благодаря!
  9. Гумите са продадени. Джантите все още са на линия - цена 200лв.
  10. Стелките са в отлично състояние. На шофьорската има следи от употреба - протриване, а не скъсване. Цена за комплекта 50лв. Намират се в Пловдив. за връзка 0885597269 или на лични
  11. Здравейте, колеги, тъй като ми откраднаха колата си продавам втория комплект джанти и старите зимни гуми. Джантите са марка Fondmetal 4бр. в много добро състояние с капаците към тях. Гумите са 4бр. Nordman с размер 205/55/16. Монетата, която съм ползвал за пример е 50ст. Цена на джантите - 200лв цена на гумите - 100лв. Тел 0885597269 - Коко, от Пловдив съм
  12. Благодаря ви за отзивите колеги. Странно ми е за интериора на а6. Б5-та я карахме от 2007 и всичко си беше като ново в нея. Пропуснах да кажа, че държа да е ръчка. По принцип не съм се ориентирал към куатро, тъй като за лошо време си имам Ланд Ровър Дискавъри. За куатрото ме спират единствено експлоатационните разходи и по-високия разход. Иначе за пътно поведение е ясно, че е по-добро. Аз много харесвам А8 фейслифтовите около 2001, но хубавите са в друг ценови клас. Аз карам 90% извънградско. Май засега клоня към 1.8т с оглед по-лесната поддръжка. Но както знаете ако конкретен автомобил ми хареса съм склонен и на други опции.
  13. Meжду другото пропуснах да спомена и за двигателя 1,8/180к.с. на С5. Ако имате отзиви за него ще се радвам да ги чуя.
  14. Здравейте, колеги. Преди месец и половина ми откраднаха б-5 цата и скоро ще трябва да се ориентирам към нещо друго. От 2007 карам Ауди(бях с Б4 АБТ преди него) и не искам да се разделям с марката, защото съм й фен. Колата ми беше б5 1,9тди/11.1999 S-line с ремап. Перфектна отвсякъде - технически, както и салон и външност. Динамиката също ми допадаше много, а и не на последно място разхода на гориво. Поради неприятната ситуация не искам да си купувам същия модел вече. Започнах да се ориентирам към по-големите модели с атмосферни двигатели - 2.4, 2.8, които евентуално да се карат на газ. Като критерии искам колата да е след 2000г. Ще се радвам да споделите мнение дали е огромна разликата в цената на поддръжката между посочените 2 модела - говоря за ходова част и двигатели. Ясно ми е, че всичко е строго индивидуално и зависи от конкретната кола в какво състояние е. Но все пак ще се радвам да споделите впечатления. Изобщо тези двигатели съпоставими ли са с динамиката на ТДИ мотора, който съм карал досега. Благодаря предварително!
  15. Kолега трябва ми лостчето за мигачите с темпомат - 1,9 тди AVG/11.1999 фейслифт. Опитахме с такова от не-фейслифтово, но има разлика в буксите. На снимката се вижда разликата - между двата модула. Моят е горният. Ако имаш пиши на лични.
  16. Доста познато ми звучи описанието ти. Аз мога да споделя следното. В предишната ми кола - b4 седан нещата бяха идеални. Захранвах всичко с JBL 755.6 - предните ми бяха 10см JBL серия GTO(не ми се рови за модела), а на кората имах елипси 6х9 JBL GTO 937. Предните бяха с номинална мощност 30W, a задните 100W. В началото имах и бас каса, която изработих по каталожните данни на JBL GT4-15(15'). В последствие от практически съображения махнах касата, но елипсите придаваха повече от добре ниските честоти - никой не ми вярваше, че нямам каса в багажника . Ресиверът ми беше Kenwood kdc 3090 - модел 2001г, но с перфектен сигнал към стъпалото. С едно изречение - в б4-ката бях постигнал перфектния звук според моите лични нужди. При б5 авант обаче нещата не стоят така, за мое съжаление. Монтирах както споменах горе - в предните врати Hertz-ове 13см, а в задните сложих JBL-те от б-4-ката. Преди седмица монтирах и 4-канален усилвател Sony xm-504x и с него захраних всички говорители. Монтирах стъпалото в лявата кутия зад калника, така, че не заема излишно място. Ресиверът ми е пак на Кenwood. Въпреки всичко, обаче нещата са далеч от плътния бас на елипсите от б-4-ката. Изпробвах и тестово да монтирам говорители в капаците на корите зад калниците, но за момента резултатът не ми допада. Тъй като съм аудиофен и допреди години доста се занимавах с монтажи, мислих всякакви варианти, с които да не се налага да заемам багажно пространство(не че ми нужно, тъй като имам за втора кола джип). Но засега нещата клонят към добрата стара баскаса - разбира се нещо по-компактно на размери. Има опции с модифициране на корите на вратите, но трудно се намират готови китове и всичко ще трябва да се прави на ръка, което ме спира. Аз съм от Пловдив, но пътувам доста. Може някой ден да направим засечка по пътищата и да обменим някоя друга идея. Ужасно много ми липсва плътния бас в тази кола )))
  17. Здравей, колега. Аз съм в процес на доусъвършенстване на аудиото в същия автомобил. В предното ми Ауди нещата бяха по-лесни защото беше седан и JBL елипсите решаваха нещата, а и там бях с огромен 6-канален JBL усилвател. В Аванта обаче искам всичко да ми е изчистено и да не заема излишно пространство. В момента за отпред мога да ти кажа, че смених заводските с 13см на Hertz с използване на фланци и резултатът е доста приятен. Тъй като моят Авант фабрично нямаше говорители в задните врати там монтирах 10cm на JBL. Ресиверът ми е на Kenwood с максимална мощност 4х50W. Номиналът на този ресивер обаче е далече от номинала на говорителите и изкривяванията са големи. Затова най-вероятно ще ползвам стъпало, което ще вградя в някоя от страничните кутии в багажника. Твоят ресивер обаче по характеристики е с 36 вата на канал номинална мощност, което е доста добро ниво. Има вероятност ако говорителите ти са качествени да получиш качествен звук и без усилвател. Съветът ми е да ъпгрейтнеш говорителите и да провериш дали резултатът ще е задоволителен. Едва тогава ако не ти е достатъчно вече може да помислиш за стъпало. Ако ползваш стъпало те съветвам да избереш такива модели, които имат опции за честотни корекции на каналите - така ще може да настроиш максимално прецизно звука отпред и отзад поотделно. Поздрави и дай отзиви за звука от ресивера без стъпало
  18. Здравейте, колеги, търся да купя маска за предната броня на B5 facelift avant. От Пловдив съм. Благодаря предварително.
  19. а някакви координати на Спас имате ли.
  20. причината е, че моите се разтекоха, търся втора ръка в добро техническо състояние, от Пловдив съм, благодаря предварително
  21. здравейте колеги, търся да закупя кормилна рейка и помпа за хидравликата за b4 ABT.
  22. да колега - за нея става дума - ламаринката, която законтря кожуха - лошото е, че някъде я загубих и не мога да я снимам
  23. Здравейте, колеги, тъй като карам на метан и често се налага да отварям капака, жилото, което бях сменил преди няколко години отново се скъса. Проблемът е, че пластинката, която застопорява кожуха и стои пред ръчката също се счупи. Аз намерих вече жило, но тази пластинка не успях да намеря. Молбата ми е ако има някой тук от когото мога да я закупя - нека пише. Тази ламаринка е с U-oбразна форма и има дупки и от двете страни. Поставя се на метална планка преди ръчката. От Пловдив съм. Благодаря предварително и весели празници.
×
×
  • Create New...