Jump to content

tup_4yk

Members
  • Мнения

    69
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от tup_4yk

  1. Здравейте колеги, търся да купя предна броня и капак за В5 , задължитено ми трябва да са черни, ако някой има и климатичен радиатор с маркучите и виско перката очаквам предложения тук в темата или на лично.
  2. Еми то вече идва лятото,така че време им е на тея работи Наистина много се радвам, че получих ценни съвети.Колата я купих миналата седмица и още не съм я карал заради този проблем и бях много изнервен Една такава ми откраднаха (тази на аватара ми) и сега тая с такъв гаден проблем-фантом .... бяха ми потънали гемиите Сега отивам да и се порадвам на колата най-после.Пък ако идвате насам ще се радвам да се запознаем Забравих да вметна, че тука верно има много трудещи се моми :hilezh:
  3. Колеги, да се похваля, проблемът е решен! Смених спирачната помпа.Искам сърдечно да ви благодаря за помоща и най-вече на buzzy и Pav3l за това, че ме насочиха към решението на проблема :bia: По принцип много рядко пиша, предпочитам да чета , но се радвам че има хора като вас
  4. Спирачната помпа все още не е проверена.Тези дни ще пробвам и с друга такава.Интересното е че ако не са блокирали, спирачките си работят много добре, включително и АБС-а си сработва.
  5. Модула на АБС-а се оказва невероятно труден за намиране(чисто нов струва...много).Намерих един който е със същия номер като моя, смених го, но той пък не се свързва със компютъра ми.Иначе и с него резултатът е същият.Но и от това не мога да си направя извод на 100% тъй като вторият АБС е втора ръка и има някакъв вариант и двата да са прецакани,ако проблемът е там Някаде другаде по спирачната система дали няма клапани, които водят до подобно поведение, за да ги проверя ?
  6. Здравейте колеги, проблемът е че блокират спирачните апарати на предно дясно и задно ляво колело.Маркучетата на проблемните колела са нови,спирачната течност е сменена и спирачните апарати са в добро състояние.ABS блокът не дава грешки и работи.Единственият начин по който ги разблокирвам е като отворя леко пробката за обезвъздушаване на предно дясно колело.Повече от 10-ина километра не мога да мина в града без да зацепят спирачките.Ако не ги използвам не зацепват от самосебе си .Някои с идентичен пролем? Някакви идеи ? Колата е А4 1.8ТQ 98-ма AJL двг.
  7. Ами то хубаво ще я направят настройката на газта, обаче проблема го има на бензин, на газ подобно нещо няма или ако има, е едвам доловимо,също така сутринта или ако не е палена дълго колата върти стартера поне 4-5сек докато запали.Проблема е в работата на бензин,вероятно породен от слагането на газовия инжекцион,тъй като сутринта преди да я започнат колата си вървеше нормално,а след като беше готова... резултатът е този, но каде и какво точно и как ще се оправи за сега не съм намерил отговор.Единственото което знам е че ми изписва тази грешка, и че проблема не е в въздушния филтър,дебитомер,ламбда,колектори,вакумите около колекторите,блоу офф,турбо, до тук не съм проверил да видя бензиновата помпа понеже отворих капачето на резервоара и се отказах кат видях как е навряна.
  8. Колега,на мойта кола ми дава същата грешка, до тук все още не съм решил проблема, разглобих и всичко около колекторите, свалих ги и тях никаде нищо, дюзите ги гледах също са добре.при мен проблема се появи след като ми сложиха газов инжекцион и се изразява в придърпване при рязко подаване на газ и никакъв вървеж.При теб как е ?
  9. Ами днес с нови сили продължавам да търся проблема За сега още не съм проверил налягането на горивото и бензиновата помпа.За днес мисля да разглобя колекторите и да прегледам дюзите. Въздушния филтър съм го сменял наскоро и едва ли е от него.
  10. Проверих навсякъде по газовата уредба, всички кабелчета и маркучета и вакуми и каквото имаше, много мразя такива проблеми фантоми щот обикновенно е нещо елементарно но докато се стигне до него.... минава много време и пари А и грешката днес я нямаше докато колата работеше на газ, а 5 мин по рано с ваг кома я изписваше и не съм я трил. Някой температурен датчик може ли да доведе до подобни проблеми ?
  11. Тии газаджия дет да си признае че ти е осрал колата виждал ли си ? ма то сам съм си виновен що така реших да минавам тънко... са да се чудя кво да я правя.. Колеги някакви други идеи?
  12. Ами тя графиката на ламбдата не е вълнообразна, постоянно има резки минимуми и максимуми, но явно проблемът не е в нея, дюзите възможно ли е да се запушат от стружките които остават след разпробиването на колектора когато са слагали газовия инж. ?? Газаджията твърди че това е невъзможно.Като цяло си мисля че проблемът е от газта понеже се появи веднага след като ми беше готова колата.Сутринта преди да я оставя си беше перфектна.Но дори и така да е газовото какво общо би могло да има с този проблем, както и дали проблема е свързан с тази грешка, защото я занулих и повече не ми я показа на ваг-кома?
  13. Здравейте колеги,имам проблем с колата, когато дам повече газ придърпва и няма тяга,двигателя започва да бучи и дотам с вървежа, закачих я с ваг-ком и ми дава грешка : 00561 - Mixture Adaptation 00561 - Mixture Adaptation: Adaptation Limit (Add) Exceeded Закачиха ми колата и на друг диагностичен уред на който има графика на ламбда сондата, направи ми впечатление, че графиката при празен ход на двигателя се менеше постоянно с големи амплитуди. Този проблем се появи веднага след като и сложих газ и проблема е основно на бензин, на газ почти не се усеща това придърпване, а загуба на мощност ако има то ще е най вероятно от некадърно настроени горивни карти , докато на бензин проблема го има почти в целия диапазон от обороти и колата е много спъната.В допълнение на това напоследък откакто сложих газта оборотите на свободен ход играят от време на време. Двигателя е 1.8Т AEB 96г.Някой имал ли го е този проблем и може ли да ме насочи каде да търся проблема? Благодаря предварително
  14. Един глас за колегата и от мен, както и му благодаря за точността при доставката и за стоката която предлага
  15. Днес смених и кабелите и свещите, обаче.... греда.... нищо не се промени, проблема си остана.На всичко отгоре от време на време на свободен ход започна да държи високи обороти за около 2-3 мин и после се нормализира.Даваите и други идеи?
  16. току що открих че този проблем го имам и на бензин, но е по слабо изразен отколкото на газ.Днес не съм го усетил понеже карах само 1-2 км на бензин.Сега пак карах на бензин и .... придърпва както на газ но по слабо.Прегледах да не би тампона под карбуратора да е скъсан, не е , прегледах бушоните за управление на ДВГ - също са здрави.Вакума на делкото също е ок, както и всички кабели и маркучи към и от карбуратора.Май утре ще купя нови кабели и свещи
  17. Колеги, имам проблем.Днес сутринта паля аз колата и отивам да заредя газ.Паля тръгвам и карам на газ.Появи ми се следния проблем.В ниските обороти като подам газ,колата придърпва и това е на всяка предавка.Примерно като дам 3-та на 30км/h и подам газ за да ускоря почва да придърпва докато не ускори малко и започва да си върви нормално.Не усещам да ми губи мощност в другия диапазон от работата на двигателя.Пали от раз върви си нормално само това придърпване в ниските обороти.Двигателя е 1.6 РР.На бензин си върви нормално, може би забелязах някакво придърпване на бензин сутринта когато тръгнах към бензиностанцията, но по късно пак я пробвах на бензин и сичко си беше наред.Ако някой има идея или е имал подобен проблем да помага ще съм му мн благодарен
  18. колеги искам да си сменя тонколоните отпред в таблото които са и да сложа допълнително отзад на кората.интересува ме какъв е размерът на говорителите отпред и какав размер мога да сложа най-много отзад на кората?За кората отзад ми обясняваха че можело и по големи елипси но като се сложат настрани.някои пробвал ли е?благодаря предварително
  19. Ами този филм с карбуратора вече го минахме Бензин малко преди това наистина сипах, но пък друг път от лош бензин такива маимунджолъци не е правила ,че чак да не пали.За проблемите с кабелите на карбуратора също сме го гледали филма и там погледнах.Делкото наистина от известно време е станало едно такова шумно и се чува от него един мн странен шум, но пък ако е от него защо до вечерта ми държеше само високи обороти и работеше а сега даже неще да запали кочината каталясала... Сега в понеделник съм и уговорил доктор.
  20. tup_4yk

    Не ми е ясно !

    Колега, не ти е обезвъздушена системата.По принцип би трябвало да се самообезвъздуяава сама.Моита система за обезвъздушаване е едно маркуче което излиза от преливника и отива в радиатора.Тя обаче е развалена и това маркуче е запушено в края със скоба и винтче, затова го правя на ръка като я оставя да загрее и отварям това маркуче докато се обезвъздуши.
  21. благодаря за помоща колеги сега вече е късничко да ги проверя всички тези неща но утре ще ги погледна на светло.ако някои има други идеи може да ги сподели, ако не се оправя тези дни , понеделник колата ще я водя на доктор.
  22. а как? аз не съм човек които разбира особено много от автомобили.но ми се видя правилно решение след като не можах да я запаля цяла сутрин.
  23. ами ако е прескочил зъб на ремъка би трябвало да се наруши нормалната работа на двигателя или поне аз така си мисля.а и ще държи ли такива високи обороти?отделно тя запали веднъж, поработи нормално както снощи на високи обороти ... и когато и подадох газ се задави и изгасна.. Снощи имах време да се опитам да върна на ръка палеца с жилото на газта.... и оборотите се нормализираха ... но когато го пуснах всико се върна в изходно положение
  24. Здравейте колеги имам нужда от помощ.Проблема ми се появи снощи докато карах.Спрях на един от сфетофарите и в момента в който изклиючих от скорост колата започна да държи много високи обороти.Забелязах и че изгуби мощноста си.Когато подам газ не ускорява така както преди да стане този проблем.Прибрах се и завъртях ключа да изгася колата,но тя остана да работи още няколко секунди.Днес сутринта реших да я закарам на майстор но не можах да я запаля.Извиках приятел с неговата кола да ме дръпне да запаля но отново неможа да запали въпреки че опитвах доста на 2 и на 3-та скорост.Запали за момент след дълго дърпане и то замалко, след което като подадох газ тя сякаш се задави и пак изгасна.Колата е Б3 1.6 двигател РР с карбуратор.Ако някои има идея от какво може да е или да е имал подобен проблем ще се радвам ако може да ми помогне с съвет или да каже от каде може да е проблема.
  25. tup_4yk

    слабо парно на Б3

    ами доливах антифриз в казанчето защото беше спаднало нивото му доста и от момента в които ми направи тоя номер си работи нормално парното но на 1-2 пъти се случи отново да духа по хладен въздух.иначе маркучите са си наред.кви са тея номера и аз незнам вече.за сега нищо няма да пипам да правя пък ако вече спре да работи като хората ще го мисля.пък и то вече не само парното е за смяна а цялата колазамислям се за по новичко ауди
×
×
  • Create New...