Jump to content

Wardog

Members
  • Мнения

    18
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Wardog

  • Рожден ден 12.12.1985

Друго

  • Kaра
    всичко

Контакти

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Персонална информация

  • Пол
    Male

Wardog's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Здравейте колеги, Малко да изтупам прахта от темата... случайно някой да има линк към картите за PCM 2.1/3.0 (мисля, че са еднакви) от 2015? Предполагам няма нужда да уточнявам, че ми трябва картата за Европа Благодаря Ви предварително!
  2. Благодаря за отговорите!
  3. Здравейте, искам да попитам дали се ТипТроник се слага на А4 В6 1,8t (предно предаване) или всички са с МултиТроник и ТипТроника се слага само на Quattro модели?! Благодаря предварително за отделеното време и внимание!
  4. Здравейте колеги, търся координати на Тони (Келеша) от Варна. Телефон, адрес, e-mail... нещо на което да го намеря. Благодаря предварително за отделеното време и внимание! П.С. - търся го за един "проект"... т.е. по работа
  5. Така... ако правилно съм разбрал - А6 (С5) с бензинов двигател 2.8 и 3.0, quattro е с TipTronic. TipTronic-ът се слага и в други, много (на брой) реномирани марки автомобили и не е кой знае колко проблемен,а ако е поддържан както трябва е много вероятно да нямам проблеми с него. А ако имам има кой да го ремонтира и ремонтът (като цена) би бил като на ръчна ск. кутия! Е... правилно ли съм разбрал?
  6. Забравил съм да спомена, че ще е А6 (С5) с бензинов двигател 2,8 (или 3,0) ще е Quattro. И те задължително са с Мултитроник...?!
  7. Благодаря за бързите и точни отговори! В такъв случай (явно кутиите наистина са си чупливи) някой може ли да сподели какви са двата крайни варианта за ремонт - възможно най-скъп (трябва да се ремонтира/смени всичко в кутията) и най-евтин (пораженията са минимални)?
  8. Здравейте, от известно време се оглеждам за нов автомобил. Искам да е по-големичъл (тип "Лимузина") и да е автоматик. Като цяло съм се спрял на А6 С5 с бензинов двигател 2.8 или 3.0 , но от много места *включително" няколко сервиза/майстора чувам, че автоматичните ск. кутии на Ауди са доста калпави и създават много, много проблеми. Мненията в темите, които намерих и прочетох тук, са почти 50/50, като ми се струва, че тези "против" Ауди автоматик са една идея повече... Та въпросът е - действително ли автоматичните скорости се чупят много (и трябва да се насоча към ръчни такива) или това е мит?! Благодаря на всички за отделеното време и внимание! П.С. - иска ми се поне някои от мненията да бъдат подкрепени с факти, за което Ви благодаря!
  9. Wardog

    Въпроси за А6 Ц5

    Попринцип ако имам избор (т.е. намеря 116 или 131к.с.) и са на горе-долу едно дередже (технически) със 110к.с. определено ще взема някой от по-мощните, но както казах не ми е приоритет. На куатро не държа, но на Типтроник определено! Благодаря колега, но след всичко, което съм изслушал и изчел за този двигател просто... нека кажем, че не бих рискувал. Шанса да попадна на читав екземпляр е.... доста нищожен, знаейки какъв съм "късметлия". Та... по-добре не На работа ходя с моята кола 4-5 пъти (дни)/месечно, като в двете посоки ми е 30км точно. Пък и смените са ми такива, че започвам и приключвам работа преди сутрешното или след следобедното задръстване. Колата ще се кара средно по 1500-2000км на месец, като по-малко от половината ще се извънградско. И все пак... не виждам смисъл да давам 2-3 пъти повече пари за това удоволствие (защото определено ще е удоволствие), при положение че може да е иначе. Благодаря ти за пълното мнение. Определено ми беше полезно! Всъщност като се замисля мненията на всички бяха такива... Благодаря Ви!!!
  10. Wardog

    Въпроси за А6 Ц5

    Ами зависи от самата кола. Около 10 000лв... нещо такова ми се върти из главата... но както каза - зависи от колата Не съм кой знае какъв привърженик на АГУ-то... Както споменах - най-вероятно ще е 1,9ТДИ. А това как върви не ме притеснява. Мисля, че 110к.с. ще са ми добре... пък ако ми е слабичко след време, с чип ще го докарам до 140-150к.с., което ще ми е перфектно.
  11. Wardog

    Въпроси за А6 Ц5

    Определено много ме надъха. Както вече казах - не съм кой знае какъв състезател. 1,9ТДИ може би ще е най-удачният избор. Ако намеря и такова с Типтроник няма да се замисля и за минута дори. Благодаря за бързите отговори.
  12. Wardog

    Въпроси за А6 Ц5

    1. Куатро ли е или с предно (ако въобще има куатро)? 2. Ръчни скорости или автоматик (не че разликата е кой знае каква)?
  13. Wardog

    Въпроси за А6 Ц5

    Искаш да кажеш, че няма 1,8Т и 1,9ТДИ куатро ли!? Ами... честно казано ме притеснява разхода на гориво на 2,4 и 2,8
  14. Wardog

    Въпроси за А6 Ц5

    Здравейте, Тъй като е време за смяна на колата и съм се ориентирал към голям и комфортен автомобил. Гледах кавко ли не - Волво, Сааб, БМВ, Мерцедес, Ауди, VW и т.н. и съм се спрял на А6 Ц5, E38 или Сааб 9-3. Та... доста почетох последните няколко дни за въпросния фаворит в списъка ми и реших да обобщя това, което съм чувал/чел и съответно да бъда опроверган или подкрепен с мнения от ваша страна. Двигатели: 2,5 ТДИ (кодово название - "Душегуб") - От това, което четох разбрах, че двигателите 2,5 ТДИ 150к.с. е доста несполучлив и НЕдуракоустойчив. За 2,5 ТДИ 163 и 180к.с. четох, че има известно подобрение, но честно казано разхода на този двигател ме озадъчи - 11-13л/100лм градско. Ако ще е автомобил с такъв разход ще е Е38 730Д. Определено не мисля да е 2,5 ТДИ, въпреки, че бих прочел някое друго мнение за двигателите със 163 и 180к.с. 1,9 ТДИ - Доста сполучлив и дуракоустойчив двигател. Някои казват, че е неподходящ за тежкото купе на А6. Дали е така мога само да гадая за момента (имайте в предвид, че аз не съм кой знае какъв състезател - мина ми тръпката. Сега искам голяма и удобна кола). Това, което ми харесва в него е разходът - 7,5-8/100 градско. За съжаление това не е цифра, дадена от собственик на такова, а просто цифри на хартия и доколко е вярна не е ясно - надявам се вие да изясните дали е така. 1,8 Т (кодова название - "Тръц") - доколкото разбрах двигателя е сполучлив, евтин за поддръжка (ако се наложи). Разхода е нормален за бензинов автомобил в градски условия (въпреки, че не успях да намеря мнения с точни стойности - може и просто да не съм обърнал внимание). Скоростна кутия: Изключително много ми се иска следващата ми кола да е автоматик. НО доколкото знам (чувал/чел съм) Ауди не се славят с добри автоматици, даже обратното. Четох, че Мултитроника е уникално удоволствие от шофиране, но е проблемен. За Типтроника не намерих мнения. Склонен съм в даден момент да ремонтирам Мултитроника, но ако ще е повече от 1 път не мисля, че е добра идея. Знам, че зависи от това как ще се поддържа и използва кутията, но все пак... Задвижване: Попринцип няма голямо значение дали ще е FWD или Quattro... Но ако все пак някой ден ми се докара Quattro предполагам не е проблем да се купи и постави. То като се замисля не знам дали ще е много удачно, тъй като сигурно ще излезе солено (окачване, скорости, диференциали и т.н.) и ще е добре да обмисля какво задвижване искам от сега и да търся такова без да правя излишни финтове. Не вярвам да има кой знае каква разлика в разхода на гориво - и пак... не си падам кой знае какъв състезател вече... Екстри : Искам колата да е с кожен салон и подгряване на седалките. Разглеждайки информативно обявите в интернет забелязях, че със/без подгряване на седалките са горе-долу 50/50. Та... ако взема такава, която няма, възможно ли е да се постави такова!? Например от някоя ударена и т.н. Благодаря Ви предварително за отделеното време и внимание!
×
×
  • Create New...