Jump to content

tihi

Members
  • Мнения

    161
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    A4 1.9 TDI

tihi's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Колеги, да ви разкажа как останах без очила за 350лева...Нова кола, мерцедес, застраховка и ме зарадваха от каското, че трябва да сложа допълнителен имобилайзер защото колата влиза в графа "рискови". Викам си ок, няма ядове, тъкмо ще съм по-спокоен защото нямало откраднат автомобил с подобно устройство... Дават ми адреса на фирма - МАК 06 с/у мол България. Отивам аз, оставам колата и ми казват 2-3 часа елате да си я вземете готова. Изразих желание да се остана там и да наблюдавам какво се случва с колата, но казаха, че няма смисъл понеже колата се вкарва вътре и само механиците са там. Както и да е отивам да пия кафе в мол-а. Връщам се след 2 часа колата изкарана и всичко е точно. Останах доволен от монтажа и бързата работа и газ към магистралата понеже ме чакаше дълъг път. По някое време пеква зверско слънци и викам да си сложа очилата още в движение, обаче бъркам в подлакътника и няма ни очила, ни кълъфче...Предния ден бях ги ползвал и съм 100% сигурен, че бяха там защото аз ги ползвам само в колата. Набързо вързах 2+2 и ми стана ясно къде са. Естествено няма как да изисквам никакви претенции от сервиза, защото грешката си е моя, че съм си оставил личните вещи вътре. ТО като се замислиш и колата ми лична вещ и съм се доверил да и бърникат по компютри и ключове....Та остах с много горчиви чувства, не толкова заради едните очила, ами просто се чувстваш прецакан и изигран, а си се доверил на "коректните фирми" в бранша....Та просто да имате едно на ум. Всички коли през Групамо София се пращат там за монтаж на това устройство.
  2. Единствените две комбита 4.2 в БГ, които се продават: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11427381543102299&slink=a9f07u http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11438777193704792&slink=a9f07u
  3. Заслужава ли си да се вземе 2005-та с 4.2 бензин с газ след като има вече по 25 000 фейслифт с новия 3.0тди, който уж вече не страда от разни му проблеми ?
  4. Дай да я видим Цитиране на предходно мнение!
  5. Колата 100% трябва да е комби. Това автоматично отписва мерцедеса...БМВ пък всички знаем, че нощем му порастват крака и сутринта не си е на мястото А и честно казано много ми се иска да е 4х4 колата и това свежда избора до Ауди. Въпроса ми е заслужава ли си да се дават доста повече пари за Фейслифта...
  6. Здравейте, От известно време се интересувам от 4Ф модела и по-конкретно от фейслифта. Може ли някой с две три думи да каже какви са основните промени? Двигателя мисля да е 3.0ТДИ и като гледам го има в модификация 239кс. Доколкото прочетох има промени по софтуера на двигателя и е малко по-икономичен. Също така какво може да кажете за въздушното окачване при този модел? Като здравина как е на фона на конкуренцията от мерцедес ?
  7. Така е, но не ми се нрави идеята да тътрузя 3.0ТДИ автомат с куатро по Софийските задръствания по цял ден...Просто разхода му е неоправдан за целите ми.
  8. Здравейте, Търся ауди а6 4ф с двигател 2.7 ТДИ с ръчни скорости. Избрал съм точно този вариант за да се опитам да минимизирам бъдеще проблеми с автомат, куатро и като цяло по-високия разход на 3.0 ТДИ. Ще се кара главно в София и затова смятам ,че 2.7 с ръчна кутия ще е най-икономичния вариант. Не съм се возил в 2.0 ТДИ, но мисля ,че идва слаб за това купе. Харесал съм тези две обяви: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11415111254324221&slink=8ad1sn http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11412620643617755&slink=8ade4w Според собствениците и 2те коли са перфектни. Едната има щети от градушка , които мога да преглътна в началото, но до колкото знам аудито е алуминиевто и капаци и таван трудно се изправяли ? Колко би струвало да се оправи цялата кола качествено ? Цената ми се струва малко висока за предстоящо тепърва цялостно боядисване. Другата пък е с гадни климатроник и това адски много ме драсни. И двете са карани около година и малко в БГ. Тази от София е германска а тази от Пловдив е от Италия. Много бих се радвал ако чуия едно две мнения за тези коли , тъй като се колебая как да постъпя. За преглед преди покупка мисля, да закарам колите в Ауди. Има ли по-добър вариант в София?
  9. tihi

    Въпроси за А6 (4F)

    Здравейте, Насочил съм се да купувам А6 3.0тди или а4 б8 3.0тди 239кс - ръчна кутия и куатро. Какви са вашите мнения за 2-те коли със съответните мотори? Доколкото знам при Б8 мотора няма някакви проблеми, върви доста добре и с ръчната кутия докарва добър разход. Притеснява ме само разликата в комфрота и големината. Доколко Б8-та се усеща по-нисък клас ? Знам ,че при А6-та мотора е бъдещия душегуб , но колата ще се взима от германия или австрия. Надявам се да намеря добра оферта. Определено за читава Б8-ца ще трябв да се бръкна повече около 12-14к евро.
  10. Колата ще е комби на 101%. Като цяло все си мисля, че по А4-та няма да има кой знае какви изненади в поддражката и че ще е по-евтина и безпроблемна от А6-та. Говорим за А6 2005-2006-та докато А4-та да около 2009-та. Другото което ме притеснява, че не е много рентабилно да търкалям ежедневно А6-та из София. Все пак за да върви нормално трябва да е поне 3.0Тди което върви в пакет с автомат и куатро. Предполагам разход под 11-12 в София е непостижим освен на околовръстното... Пък и по-новата визия на А4 ме радва адски много. В момента карам мазда 6 и като гледам тези А4ки все ми се виждат теснички... Карал съм Б5 преди време и там наистина не беше много комфортно, особоено за пътуващите отзад. Но в крайна сметка аз се возя отпред и рядко возя някой на задните седалки. По скоро ме интересува возията как е. Изобщо не държда е с Слайн пакет поради ниското окачване.
  11. Започнах да се колебая дали си заслужава Б8-та вместо да взема хубаво и запазено А6 4ф. За около 10к евро може да се вземе страхотна а6-ца 3.0тди със Слайн и тъпкана с екстри. Колата е по-висок клас и мисля, че комфорта е доста добър. След А6 като се качиш на А4 някакси се чувстваш прецекан. Моля някой колега ако е имал по-дълъг допир с 2те коли да даде съвет заслужава ли си да вземеш А4 след като е по-нисък клас. От друга страна ще се кара предимно в София и по-голямата кола идва малко излишна... Също така някой има ли мнение за Ц клас при мерцедес от 2008-ма нагоре ?
  12. Здравейте, Доста от темите в раздела за А4 Б8 съм ги прочел, но още не съм рещил на 100% дали това да бъде следващата ми кола. Харесал съм 2.0тди 143кс ръчка или мултитроник не съм го решил още. Знам ,че новите автомати не са толкова зле както бяха предното поколение. Като разход и динамика какво мога да очаквам от този мотор? Карам главно градско в София и макс и път в седмицата извън града. При този случай не мисля, че си струва големия двигател 3.0тди с куатро. Не знам дали си внушавам, но ми се струва, че материалите използвани в купето са по-ниско качество от предшествениците или тези в А6 4ф ? Като цяло модела има ли някакви сериозни болежки или скъпи ремонти ? Като возия, стабилност и като цяло окачването как е в сравнение с предните модели Б6,Б7 ?
  13. И кво сега изкарахте пасат 6 2.0ТДИ с по-скъпа поддръжка от Ауди А6 ? Евала
  14. Колега, насочи се към пасат 6 2.0 ТДИ 140кс. Много здрава кола с евтини части. Платформата е много сходна с тази на А6! Имаш много здрава ходова част и ако случиш на двигател няма да имаш ядове. Може да се насочиш дори към 1.9 тди 105кс с ремап върви като 140 но е още по-здрав
  15. Здравейте, Можете ли да ми кажете какви варианти има за ремонт на въздушните възглавници отпред ? Има ли ги втора употреба или само нови?
×
×
  • Create New...