Jump to content

ge2e

Members
  • Мнения

    521
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от ge2e

  1. Добър сервиз проверка дюзи, стенд? Изпратено от моят WAS-LX1 с помощта на Tapatalk
  2. Понаместих я чука още малко и вече не закача. Събрах всичко и запалих. Чудооо...Няма претрисане и черен дим. Позагрях я и направих тест - всичко е ок. Ще карам така. Мерси на всички за коментарите! Sent from my LG-H320 using Tapatalk
  3. Прибвах с чука...вече се движи Едвам закача в края. Като я събера ще видим Sent from my LG-H320 using Tapatalk
  4. Днес свалих дебитомера. Клапата опира леко от едната страна и задържа. Явно след гърмеж. Има ли шанс за изправяне или да търся друг? Sent from my LG-H320 using Tapatalk Sent from my LG-H320 using Tapatalk
  5. Мерси за инфото. Ще проверя и ще пиша. За обща култура къде в Пловдив правят платките? Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
  6. Страх ме е да не прецакам здрав дебитомер - ако е такъв. В понеделник се разбрах с Ицо Мерсинков да я види. Ще пиша какво е казал. PS Между другото да попитам дебитомера на Ауди Б4 ABK среща ли се на модели на VW ?
  7. Явно ще се ходи при специалист. Предложения за Варна - имаше един Христо Мерсинков. Само, че знам че коли с газ ги отказва. Други идеи? PS. Ако отворя гофрираният маркуч ще мога ли визуално да огледам клапата и да видя дали там нещо е прецакано?
  8. Много полезно инфо, но не искам да експериментирам и евентуално да прецакам настройките на дебитгомера. Някой познава ли някой наистина добър специалист на такива инжекциони във Варна?
  9. Досега не съм имал проблеми със дебитомера. Ако е той няма ли да дава отражение и на газ. Как мога да го тествам?
  10. Ауди 80 Б4 2,0 АБК с обикновенно АГУ. От вчера наблюдавам следният проблем: Запалва без пролем на бензин. Прекъсва, пуши черно и мирише много на неизгорял бензин. При студена/ топла без промяна. При по-високи обороти се усеща по малко , но на празен ход много. При движение се получава едно забавяне, придърпване, забиване. При превключванте на газ - проблеми няма. Върви си, не прекъсва, не забива. Четох доста от темите и проверих следните неща: Кабели и свещи - ок, сменени преди 15х.км Температурен датчик - ок Бензин - 15-20л; Дистрибуторна капачка и палец - сменени преди 15 х.км Ламда сонда - не съм сменял Бензинова помпа - сменена преди 20 х.км Споделете, ако имате предложения.
  11. Проблема решен, поне за сега. Колата си е загрявала затова е светнала лампата на таблото за висока температура. Датчика е блокирал и затова си премигвал постоянно. След смяна на датчика - лампата угасна. Проблема със загряването си остана. Проблема беше протекло радиаторче на парното. От там пада налягането/циркулацията и загрява. Проблема решен с байпас на радиаторчето - сложих едзна тръбичка между двета маркуча за радиаторчето. Лятото ще бъде така, наесен ще му мисля. Благодаря за коментарите.
  12. Мерси за съветите binev, ще направя теста и ще драсна. Sent from my LG-H320 using Tapatalk http://audibg.com/forum/index.php?/topic/24743-температурен-датчик Намерих стара тема и излиза че датчика за таблото е горе в дясно. Левият е за пета дюза/студен старт, а долният за управлението на ДВГ. Ще видим... Sent from my LG-H320 using Tapatalk
  13. От горе в ляво - с три; От горе в дясно - с два; От долу - трябва да проверя, мисля с два
  14. Мерси за инфото, но продължавам да се чудя при мен защо са три датчика и кой управлява лампата на таблото ???
  15. Здравейте, Ако някой има информация нека да сподели. От два дена Лампата на таблото в горната част за температурата на антифриза започна да премигва. Мислех си, че нивото в казанчето е паднало, но там всичко си беше ок. Днес при студен ДВГ лампата отново премигва. Направих тест - запалих и оставих да загрява. Нямаше проблем, маркучите се стоплиха първо на малкия, после да големия кръг, а накрая и вентилатора се включи при 92-95 градуса. Мисля, че може би датчика е заминал. Разглеждах теми и разбирам, че датчиците се намират върху тройника до блока. Кой обаче командва лампата на таблото ми остана загадка. Та въпроса ми е следнишят: на тройника имам три датчика, разположени по следният начин, като сме с лице към двигателя: Датчик от ляво на тройника - доколкото разбирам управлява петата дюза и управлява горивният процес; Датчик от дясно на тройника - температурен датчик показващ температурата на таблото; Номера върху него е 049919501 E на Hella; Датчик под тройника - този датчик нямам идея за какво служи ??? Ако може някой да помага кой точно датчик да сменя. Поздрави и безаварийна !
  16. Наскоро сменях радиаторчето. С климатик съм - не съм точил фреона, като разкриеш разцепваш кутията на две от скобите и вадиш само кутията с радиаторчето. Това може да ти е полезно https://www.drive2.ru/l/6931999/. Отнема време, ако не си вадил досега табло - при мен цял ден. Аз си купих Nissen за 45лв и е баня. Задължително си изчисти клапите от дунапрена. Аз ги облепих с алуминиево тиксо и са перфектни. Внимавай като нагласяш обратно клапите, че аз обърнах голямата за топло/студено и се наложи да разглобявам пак. Успех!
  17. Бърках, бърках и не видях проблема. Затова цялото табло отново долу. Излезе както казаха колегите - обърната клапа за топъл/студен въздух при монтажа. Оправих клапата, сглобих таблото, обезвъздуших и вече е топло още на първа черта на уреда. Ох баня, ох голям кеф. PS При второто сваляне на таблото открих местата от които ми останаха болтове/винтове от първия монтаж Цитиране на предходно мнение!
  18. В събота смятам да и бръкна във всички дупки да видим Цитиране на предходно мнение!
  19. Започвам и аз да си мисля, че може нещо там да е станало - но още търся начин да я тествам преди да свалям всичко на ново... Да, това с миризмата и двата горещи маркуча ме накара да мисля, че радиатора си ок, но тогава къде е проблема...
  20. Не ми се щеше да отварям пак таблото От магазина ми гарантират, че Nissen-a e ок и не е от него...ама. Това което свалих беше Behr.
  21. Понеже още нямам топло след смяната на радиаторчето, моля за съвет. Искам да елиминирам причините. 1. Системата обезвъздушена-надуване от казанчето при развита пробката на маркуча за радиторчето; 3. Двата маркуча към радиаторчето-еднакво топли, горещи; 3. Клапите се чуват, че се движат-пипах под таблото, но не открих нищо. Впътката на топло-духа леко топъл/хладък въздух. При завъртане на стусено си духа студено. 4. При врътка на топло от радиаторчето мирише на смазката с която беше намазан. Клапите мога ли да тествам, ако запуша притока на свеж въздух от към филтъра на купето. Така да радлзбера дали не смесва топъл със студен. Опасно ли е за вентилатора?
  22. Да бях видял по-рано как се сваля пасажерският airbag. Сигурно 3 часа дърпах и споменавах майките на инженерите. Продължавам напред с липсата на печка при мен...
  23. Ще пробвам да бръкна зад конзолата, и да мърдам жилата. При мен е климатик, не е климатроник - пуснах го работи си добре, но като завъртя на топло - само леко пречупен въздух... само като се сетя какъв филм беше демонтажа и монтажа на таблото ми се до...а Цитиране на предходно мнение!
×
×
  • Create New...