Jump to content

bobi7

Members
  • Мнения

    42
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от bobi7

  1. А моята гори колкото и сложа :zustimm:Какви са тези цифри 7-8 на 100 при 120 км.Аз никога не съм достигал такива стойности при условие че съм с чисто нови дюзи и нова помпа.Този леген по малко от десятка ще падне ако го пусна от самолет. :unsure:

  2. Колега нищо че твоята кола е автоматик но нали и тя има тампони които държат двигателя и скоростната кутия към купето.Скоро смених съеденител и като махнах кутията тампона който държи кутията а те са два направо падна разделен на две,шумовите които описваш са подобни на моите а те се изразяваха в леко пукане и прискърцване,а от това помръдване на кутията ми се беше скъсал и тампон на мотора(все още е скъсан-120лв.).За това моят съвет е да прегледаш тампоните а също така отзад на скоростната кутия има един тампон на които са закачени две планки които държат аспуха,тои се намира долу горе точно м/у двете седалки.Ако съм бил полезен пиши.

  3. колега това си е направо лагери на основните шиики или е дачика

    смених и тези лагери на втоичния вал и пак същата работа незнам вече какво да правя. :hilezh:

    смених и тези лагери на втоичния вал и пак същата работа незнам вече какво да правя. :hilezh:

    Какви са тези основни шийки?

  4. post-4316-1169569943_thumb.jpgНезнам ама аз с мойто бебче минавам там от където си искам даже съм го изправял на три гуми,аз също съм рибар и на тази кола съм и навъртял 49000 км за една година,и до сега нищо не съм сменял по ходовата час.За нищо на света не бих си купил лада нива трябва да си взема и шлемофони.А колкото до повдигането на комбито по добре да дам 2-3 бона за комплект амортесъори и да си повдигна аудито защото ще бъде нещо уникално.А колкото до разбиването на колата ще кажа ,че неможе само да караш без да цакаш а и нищо не е вечно.Все пак тези автомобили не са перпето мобиле.Прилагам и малко снимки.яз.Жребчево намъкнах се в едно блато,упрях по корем и всичко беше до там. post-4316-1169570062_thumb.jpgpost-4316-1169570116_thumb.jpgpost-4316-1169569943_thumb.jpg
  5. Имам следния проблем-скоростната кутия работи само на задна. Предните ги нияма никакви-сменил сам маслото и филтара. От тук, от там ми казват, че проблема е електроника-някой можели да ми помогне

    Колега отиди на диагностика може да имаш някой датчик който е за смяна.Там всичко е електроника.

  6. Диагнозата е лагери на вала който върти маслената помпа(вторичен вал) те са износени и сега ще свалям мотора :D .Ремота ще ми струва около 400 лв. :D ,а самите лагери струват 30лв.оригинални.Ще пиша още след като ми сглобят колата.............Скъпо удоволствие е да караш АУДИ.

    Какво ти показва датчика за налягането?

    Като е студена вдига налягане ,а след като загрее налягането пада, лампата светва и клапаните започват да чукат на умряло.

  7. Здравейте колеги ,смених биелни лагери,маслена помпа и проблема си е същия когато е студена всичко е перфектно,като загрее всичко отначало губене на налягане светене на лампата,датчика е в ред,вече незнам какво става.Накрая ще я продам за скрап тази бракма. :dance:

  8. Колеги ,днес сменям биелни лагери и утре ще пиша каъв е ефекта.Старите ги извадихме и бяха доста износени вероятноста да ми е светела лампата е доста голяма заради тях ,колкото до помпата я тествахме хвърля масло доста добре.Това е за сега утре ще пиша още подробности по този проблем.

  9. Ако наистина няма налягане, ще познаеш по тракането на повдигачите. Това, че хвърля масло не е на добре :) . И как я караш така няколко дни?

    Вече цяла седмица я рендосвам и още не е изхъркала,но утре я вкарвам в бокса.

  10. Здравейте,колеги фенове на ауди.От няколко дни като запаля звяра докато е сттуден всичко е ок. след като позагрее започва да премигва лампата на маслото и на манометара където показва налягането на маслото ми показва почити нулевеи стойности.Когато светне лампата на маслото ,отворих капачката на маслото и видях че хвърля масло.Незнам какъв е този проблем ,но имам спомен че някой от форума преди се оплакваше от подобен проблем моля помогнете. :)

  11. Както повечето хора от клуба знаят, имам проблем с паленето!

    3 дена колата стоя в сервиз/при познат/ и не можаха да разберат откъде идва проблема!!!

    Колебаят се между развалено моторче за празен ход, развалена клапа някаква/намира се отстрани на инжекциона, откъм калника/ и запушен/и инжектор/и.

    Както и някаква друга клапа, която не разбрах къде се намира-някъде по-навътре из двигателя или прекалено обогатена смес, която дави мотора първоначално!!!

    Мене лично ме интересува, този двигател-АСЕ-няма ли си датчик за студено палене?

    Или по друг начин комп-а определя, каква смес да пусне при палене/без значение на топъл или студен двигател/???

    Колега до скоро имах същия проблем като теб един месец се скъсах да ходя по морги и магазини да вземам и подменям части,то центровки ли не бяха ,налягане на помпата замерване,между другото налягането на помпата на механичната инжекция не трябва да бъде по малко от 6 атмосвери,след тези замервания и диагностики се оказа че всички датчици са добре само наривах пари за диагностики,както и да е .След това отидох при друг маистор който откри каква е повредата.Има един датчик който определя колко въздух влиза и въз основа на това се пуска бензин точно толкова колкото е необходимо,този датчик се намира като погледнеш ннжекциона точно от страната към калника както са ти казали,тя е капсолована но като се замери се хваща че нестава.Случайно ако тръгнеш да търсиш този датчик говори и за мен ,ако е втора употреба се уговори така че да можеш да го върнеш защото може и той да си е изпял песента.За нов и дума да не става защото върви комплек с алуминиевия корпос на инжекциона и стрва в фолксваген 2300лв.

  12. Здравей,диска не тряба да се върти свободно може би това е причината да ти замирише на изгоряло феродо всичко трябва да е стегнато мого добре,За сега толкова ако има нещо пиши ще му търсим пътя. :steinigung:

  13. Здравей Миленски,аз имах същия проблем докато онзи ден си карах през шипка и ми хрумна да спра в тъмното и да отворя капака на работещ мотор,искам да ти кажа че видях коледна елха.В петък ще ги сменям и ще ти кажа как е.Между другото имах един форд който беше 105 коня и направо сцепваше от развъртане докато един ден не започна да забива муцуна при подаване на газ после като отнемех педала чак тогава тръгваше ,оказаха се кабели смених ги и направо литна.Това е от мен за сега ако има нещо пиши. :bia:

    :hilezh:

    Здравей Миленски,аз имах същия проблем докато онзи ден си карах през шипка и ми хрумна да спра в тъмното и да отворя капака на работещ мотор,искам да ти кажа че видях коледна елха.В петък ще ги сменям и ще ти кажа как е.Между другото имах един форд който беше 105 коня и направо сцепваше от развъртане докато един ден не започна да забива муцуна при подаване на газ после като отнемех педала чак тогава тръгваше ,оказаха се кабели смених ги и направо литна.Това е от мен за сега ако има нещо пиши. :rotcol:

    :hilezh:

    Извинявай не обърнах внимание че караш дизел, :hilezh:

  14. Колеги,ако намерите време напишете нещо.При скорост над 70 км/h при натискане на спирачка излиза силна вибрация във волана.При по висока скорост е по-силна.Колата е с АВS 04.95г.

    Колега това са криви дискове направо върви си купувай нови и не се занимаваи с престъргвния,само така ще си решиш проблема,сменя ги дукато не са почнали да ти разбиват леко -полеко предницата.

  15. Колата е седан с предно, автоматик. Но тоя продавач нещо ми се прави на тежък, от една седмица всеки ден му звъня да я гледам и да говорим, уж уточнихме нещата, само ми вика - дабе, утре ще ти се обадя и не звъни! Ще вземе да ми писне и..... да си я кара! :dance:

    Аз ако съм на теб на този продавач въобще няма да му се натискам,клати те за дебела цена,продавал съм доста коли и са ми ясни тези ефтини трикове. :dance:

  16. Здравейте колеги и привет на дамите,

    В петък миналия на 30-ти сутринта на тръгване за работа видях че колицата ми - А6 99та Ц5 модел е отворена и не само ами контролното табло с уредите ми липсва "Опаааа честито" казах си.. и краката ми омекнаха а очите кървясаха... мамицата им крадлива. Затварям, викам мобилна група на застрахователя, полиция и т.н. докрай позната ситуация преполагам за мнозина.

    След перипетиите и уговорките с институциите стигам до сервизчето "Юнитрей" да ги.... баси и сервиза баси и чудото. Бях ходил веднъж но крака ми няма да стъпи поради келяви служители с келяви обноски, които гонят клиентелата. Необходим му бил цял месец за да ми смени ключалките да се доставят комплект нови ключове и кода за тях и да се препрограмира компа. Като чух само - айде пак викай платформата а междувременно се уточних със застрахователите да я нося в друг сервиз. Приеха ми "баба-люгата - сравнено с това което беше там" и ми обещаха за около 4 дни да е ок.

    Не съм от вчера и знам че няма никаква гаранция в нищо но какво предлагате за намаление на риска или как се пазите от подобни набези.

    А имам пълно каско. аларма, 2 имобилайзера... Намерих таблото си - беше много културно откачено -явно са действали с тяхно табло с обучен ключ и вероятно 2-рия имобилайзер ги е спрял. Стартерния патро са го смляли ...Опитали са и почти са отворили кутията на компа който е в двигателния отсег. Какво мога допънително да сложа или да направя за да ги откажа... (едва ли ама кой знае човек). Търся си гараж и все ще изкочи нещо, но не ми се спи в колата.. Апашите не ебават нищо - и хора саги видяли (3-ма души са били - един вътре и двама отцепки ... мамма им в г....да ... :dance: )И само си викат (само дето не са натиснали клаксона да ме викнат долу да им свля ключовете) ела вълччччооооооооо изяж мееееееееее.

    Та със сигурност не съм първия и най-лошото няма да съм последния :dance: дето ще пострада по подобен начин. Добре е да каже всеки да даде идея как си опазва колата от автоджамбазите. Сори за офтопика, сигурно другаде е мястото на темата ама нейсе, модератора е мой човек, пък и се надявам да ми влезе в разгневеното положение....

    =====================================================================Колега най добре си монтирай някой ключ който да прекъсва тока примерно към помпата или към стартера но е хубаво да ги знаеш само ти.М/у другото къде си застрахован.

  17. Здравейте,

    преди няколко месеца си купих Audi 100,2.0Е '93.Колата е страхотна, но от около седмица емам следния проблем: Сигурно е важно да се спомене ,че колата се кара предимно на ГАЗ. Та да се върна кум проблема - пали без проблем и на бензин и на газ. Като я натисна върви всичко работи както трябва докато не загася двигателя. След новото стартиране на двигателя оборотите падат доста и колата започва да гасне(трябва да ги поддържам изкуствено) и така през целият ден. Когато двигателят се охлади добре(на следващия ден) отново никакви проблеми работи добре докато не загася двигателя веднъж.

    Благодаря Ви предварително

    НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ И ПРИ МЕН Е ТАКА КАТО Е СТУДЕНА РАБОТИ ПЕРФЕКТНО НО КАТО ЗАГРЕЕ СТАВА НЕЩО НЕПОНОСИМО.КАТО Я МИНЕШ НА ДИАГНОСТИКА ПИШИ ДА ВИДИМ КАКВО СА ТИ КАЗАЛИ.

  18. То ако са клапани като я отвориш ще се окаже ,че няма да се разминеш само с тях...но да не те отчайвам,най-напред измери компресията на колата и тя ще си каже болката,дано е нещо друго

    не се отчайвам нагласил съм се за зла зима а,ако дойде лято още по добре. :)

×
×
  • Create New...