Jump to content

MapTuH

Members
  • Мнения

    7
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Mitsubishi Lancer

Персонална информация

  • Пол
    Male

MapTuH's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Airfan, аз също бих се спрял на автоматик. Вече става все по-популярен и докато не се качи човек да го пробва, остава скиптичен към него. Аз карам автоматик и едва ли бих си купил с ръчни. Доколкото съм чел проблемите с мултитроника са за AUDI A4 B7, a при B8 версията и нагоре това вече е премахнато, но мисля, че ВЕСКО може да отговори доста по-компетентно по този въпрос. И двата автомобила, А3 и А4 са много хубави, но зависи колко често колко хора ще се возят. Ако е за семейна кола по-добре А4. Ако е само за теб, може и А3. Лично аз бих си избрал А4, но дизел.
  2. Незнам дали понякога включваш на N, но бих те посъветвал да НЕ го правиш по наклон когато колата се движи със скорост по-висока от необходимата за първа скорост. Виждал съм хора как пускат по инерция надолу с да кажем 40-50 и след малко включват на D. Хич не й е добре на скоростната кутия така. Иначе на място нямаш проблем.
  3. MapTuH

    Audi A4 B8 2008-a Скрито меню

    Това е информацията, която намерих за настройката, която търсиш: Enabling Gauge Test/Needle Sweep This will sweep the gauge needles through their full range automatically when you start the engine. [select] [17 - Instruments] [Coding - 07] [Long Coding Helper] Click on each of the Byte numbers in step 3) and you'll see the selectable options below. Check the box for "Gauge Test/Needle Sweep active" [Do It!] Става, чрез VAG COM. А в линк-а по-долу информация за още кодове: http://www.audizine.com/forum/showthread.php/278256-Cool-VAG-COM-codes Тук също има доста интересни неща и смятам ще може да е полезна на някого: http://www.audienthusiasts.com/VagCom.html Не съм работил с VAG COM и не мога да ти кажа нищо повече, но съм се амбицирал за AUDI като твоето и на Raino, та сега чета и навлизам в нещата.
  4. Здравейте. Ще се включа в темата, относно за автоматичната скоростна кутия като цяло, а не това дали кутията е на Audi или не, защото за съжаление не съм запознат в детайли. И аз имам желание да си стана собственик на Audi и сега чета из форума мнение, но за съжаление няма много за автоматичните скоростни кутии. Дрифтовете и взимането на завои с ръчна не са ми приоритет, макар че съм на млад Та, аз от половин година карам автоматик - Мицубиши Лансер 1,6 бензин, произведено 2000-та. Не е много пъргав наистина, може би, защото е 1,6. Аз горещо препоръчвам автоматика. В градски условия е много удобно и наистина е удоволствие. Дори имаш и още една свободна ръка. Това дали ще набира като го понатиснеш, разбира се зависи от двигателя, теглото и т.н. ,но смятам, че по-новите кутии се справят добре. На двулентов път може да си натиснеш газта и да изпревариш все едно си превкл. на по-ниска скорост. Странно защо в Европа автоматиците не са така разпространени, както в САЩ, Япония, Арабските страни и Кипър (макар да е в Европа). Общо взето автоматикът е по-удобен, и това дали караш по наклон няма значение. Представя се отлично, да не говорим за колите след 2004-2005. Следващата ми кола определено ще е автоматик. Успех с избора и дано си удовлетворен от него след време P.S. Доколкото успях да прочета в интеренет, автоматичните скоростни кутии на AUDI, които са Multitrоnic до 2006-та, имали проблеми. Мненията са доста противоречиви все пак.
×
×
  • Create New...