Jump to content

Airfan

Members
  • Мнения

    174
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi A4 B9 Quattro

Персонална информация

  • Пол
    Мъж
  • Локация
    Plovdiv

Контакти

  • Skype
    airforce-bg

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

Airfan's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Колега, сигурен ли си, че това е валидно за A4 B9, защото не съм срещал да пише някъде, че е с отделно масло за диференциала както при S-моделите?
  2. Без да съм специалист, но до колкото съм чел по форуми, диференциалът при скоростите се маже от маслото на скоростите и няма отделно масло за него. Говорим за трансмисионното масло, а не за хидравличното при мехатроника.
  3. Това е капачка и се завърта малко, за да можеш да откопчееш зъбчетатам за да я махнеш. Огледай я и ще се ориентираш От там може да се мери нивото на маслото ако си купиш щека. Съответно от там можеш да изтеглиш масло ако ти се налага
  4. Airfan

    Гуми 19' Мнения и опит

    Аз съм P Zero Winter и съм доволен от гумите, до колкото в последните 4 години зима практически нямаше в пловдивско. Тихи са общо взето, но са по-шумни от Continental SportContact 7 например, но са ми вече на 3 години, та се променят като всяко гумено нещо. Иначе с Примекс внимавай, че 3 пъти купувам гуми от тях и два пъти поне една е толкова дебалансирана, че един път ми я смениха по гаранция, втория път още при монтажа го установихме, а третия път горе-долу бяха добре гумите, но пак искаха въртене около джантата. Всичко това се "разбира" ако си направиш т.нар. "оптимизиран баланс" на "хънтъра". Там веднага излизат всички проблеми с гумата и дали са в допуски радиалните и аксиални натоварвания, както и има програма за разпределяне на баналса така по джантата, че да се падне зад спиците и да не се вижда. Струваше 60-70 лв, но спестява в последствия главоболия със замяна на дефектни гуми, вибрации, дърпания и прочие. Аз го разбрах това по трудния начин - на първите гуми след нормален баланс имах боботене на високи скорости и тогава ме открехнаха за този оптимизиран баланс и там светна веднага едно дефектно ново лятно Пирели. Като цяло гумаджията там смръщи вежди за Пирели, че бързо се втвърдяват и кривят. Моите летни Пирелита ги свалих, защото две от тях се изкривиха до степен да не са в зелено на този баланс и при скорости над 120 бучат и ме дразнят. Седят в избата сега без да съм ги износил. Купих си Конти за летни. Зимното Пирели държи за сега.
  5. Airfan

    Гуми 19' Мнения и опит

    Втори опит, че нещо се е прецакало със снимката в предишния пост
  6. Airfan

    Гуми 19' Мнения и опит

    Седмица 35 на година 2015. На другите маркировката е от вътрешната страна.
  7. Airfan

    Гуми 19' Мнения и опит

    2.5 предни и задни при мен
  8. Airfan

    Гуми 19' Мнения и опит

    Фитил ще може да им се сложи винаги, та не е като да няма вариант за "лепене" си мисля? Иначе аз сложих Continental SportContact 7 и съм доволен за сега, но на 18". Харесва ми как изглежда автомобилът с 19", но на мен и на 18" ми е друсаво, та си го спестих.
  9. Airfan

    Проблем с рейката

    Не, електрически са.
  10. Airfan

    Autohold

    Днес специално си поиграх малко. Действително аутохолда се задейства при маневри, но аз толкова съм му свикнал, че не ми прави впечатление. Иначе ако си малко по-нежен с педала, т.е. след спиране да не натискаш по-силно, аутохолд-а не се задейства и можеш да си маневрираш спокойно или винаги е опция да го изключваш с копчето преди да маневрираш.
  11. Airfan

    Autohold

    С копче съм
  12. Airfan

    Autohold

    Аз имам. Може ли да поясниш кое е неудобното?
  13. Потвърждавам - ако си направя маршрут на ауди-навигацията и след това си пусна андроид ауто всичко е точно, но не намирам смисъл особено, освен когато съм в Турция и ми свърши интернета по средата на нищото
  14. Моята е 2018-а и винаги при пускане на навигация през Андроид Ауто ми изчезва навигацията от таблото (става на компас). Силата на музиката се настройва и зависи от аудио чипа на телефона - при мен е доста силно и качествено (Pixel 6 е телефонът). Иначе колегата, който препоръча да си прегледаш аудио настройките за различните източници е прав, но мисля, че андроид ауто не го бори като отделен източник. На твое място аз бих се вързал само през блу тут към колата и бих си пуснал музика през блу тут-а и за този източник бих настроил аудиото. Евентуално после това може да даде някаква разлика, но ... само хипотеза е това.
  15. Моята е 2018 (стара) на 55к км и няма никакви такива отклонения.
×
×
  • Create New...