Jump to content

Dobcho

Members
  • Мнения

    35
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Dobcho

  1. И аз миналата година го гледах този филм. :-) Не е много приятен. На моя шкодилак беше паднал по същия начин съединителя на компресора и понеже нямах кора отдолу съм го загубил.След много ровене из нета и обикаляне по моргите си купих нов съединител от м-н Косер за около 40лв. Имаш табелка на компресора с модела и марката снимай ги и така търси.

  2. Моторчето и алтернатора са доста различни.алтернатора вместо магнити има намотка по която се подава ток за да създаде магнитно поле ,колкото повече ток се подаде толкова по силно магнитно поле се създава и повече ток се произвежда.

  3. Колега там често има слаба връзка между кабела и кабелната обувка и за това много често там е разтопена пластмасата.Аз лично го имах този проблем но го хванах навреме защото не ми зареждаше достатъчно и калаидисах кабела към обувката.Хубаво е да си ги огледаш дали са почернели и дали греят след каране на поне 20-30км.

  4. Това с въздуха е много смешно не съм виждал кола с въздух в бутилката :-) ,а съм работил 7 години на газстанция .Проблема ще се реши след сваляне на фланеца на бутилката там вътре има едни пружинки и едно цилиндърче с чопче което влиза в един отвор ,оффф не мога да го обесня много добре ама най добре изхаби си газта и на празна бутилка ако не иска да зарежда си свали фланеца огледай го ,нищо сложно няма.

  5. Ако струята не е много гореща може да е от клапите а може и радиаторчето да е запушено,ако маркучите който влизат в радиаторчето са горещи чак да парят значи проблема е в клапите.А за степените на вентилатора е виновен ключа,разглобява се и се почистват контактните пластини.

  6. Преди палене в студено време се подготвяш с кофа гореща вода и поливаш малко изпарителя с нея да го загрееш.После палиш и ходиш пак да поливаш докато мотора не се позгрее малко.

  7. Здравейте.За много години на всички и аз преди 2 години реших да сменя колата и доста се оглеждах на най-различни марки автомобили.Старата ми беше една 80-ка бензинова 90г. и затова почнах да се интересувам първо от Ауди.Критерийте ти са горе долу като мойте а те бяха да е комби ,да е дизел щото за 90к.с.върви много по добре и прескачаме проблема с бутилката отзад,да е под 100к.с.(да сме в ниския данък),да е с по евтина подръжка ,да е сравнително икономична от към гориво,и да е по нова година.Знам че като седнеш в Ауди е друго забелязах го но вичко е свързано с пари.Че резултата след много гледане и слушане на отзиви една Шкода Октавия 2003г.където избягваме мотора PD по съвет от майстори и оставаме на желязното предно окачване доказало се в годините от Голф2 насам печелим по нова година.Мотора е 90к.с.турбината е с променлива геометрия но за сега нямам ядове.Скъпите неща са ангренажа с водна помпа около 400лв.и съединтел от750-800лв.още не съм го сменял :-) .Две мнения няма Ауди си е Ауди и Пасата не е зле но има и по скъпо окачване а и след2000г. май са само PD.Ако искаш загледаи ги и Октавийките.Успех в покупката.

  8. Моята беше б3 но предполагам и при теб е същото кабелите минават под задната седалка там сложиха релето тъй като и за газовата бутилка трябваше захранване (бутилката е холандска).А ако не знаеш как да вържеш релето иди при някой газаджия да ти сложи.

×
×
  • Create New...