Jump to content

Dobcho

Members
  • Мнения

    35
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Dobcho

  1. Предполагам само ,че е както при усилвателите на бридж на единия канал + а на другия-. Взимаш двунамотков бас 2х4ома вързваш ги паралел и имаш 2 ома. За съпротивлението си прав.
  2. Купува се с пластмасата и както каза колега по горе е 12-13 лв. Иначе можеш да вземеш една обикновена крушка без цокъл и да я приспособиш малко и с поялник да я запойш.
  3. Като е имала газ дали не е добавено реле което да спира помпата докато работи на газ и то да прави проблем.
  4. И аз миналата година го гледах този филм. :-) Не е много приятен. На моя шкодилак беше паднал по същия начин съединителя на компресора и понеже нямах кора отдолу съм го загубил.След много ровене из нета и обикаляне по моргите си купих нов съединител от м-н Косер за около 40лв. Имаш табелка на компресора с модела и марката снимай ги и така търси.
  5. Мерси колега ще проверя след празниците.
  6. Това с чипа и убочаването ли е?
  7. 100лв.Не е за сгъваем а обикновен без бутони но с чип.Оригиналния ми е прав с два бутона,но ми се иска да си направя един резервен,че всичко се случва
  8. За Варна някой да предложи някой ключар.На едно място ми казаха 100лв.
  9. Моторчето и алтернатора са доста различни.алтернатора вместо магнити има намотка по която се подава ток за да създаде магнитно поле ,колкото повече ток се подаде толкова по силно магнитно поле се създава и повече ток се произвежда.
  10. Че мойто старото Б3 89г. имаше машинка с вакум към централното. :-)
  11. Колега там често има слаба връзка между кабела и кабелната обувка и за това много често там е разтопена пластмасата.Аз лично го имах този проблем но го хванах навреме защото не ми зареждаше достатъчно и калаидисах кабела към обувката.Хубаво е да си ги огледаш дали са почернели и дали греят след каране на поне 20-30км.
  12. Четох някъде че навивали подгревни свещи от дизел в изпарителя.
  13. Това с въздуха е много смешно не съм виждал кола с въздух в бутилката :-) ,а съм работил 7 години на газстанция .Проблема ще се реши след сваляне на фланеца на бутилката там вътре има едни пружинки и едно цилиндърче с чопче което влиза в един отвор ,оффф не мога да го обесня много добре ама най добре изхаби си газта и на празна бутилка ако не иска да зарежда си свали фланеца огледай го ,нищо сложно няма.
  14. Колегата е прав най -вероятно поплавъка е заял или блокирал нещо.
  15. Можеш да пръснеш малко wd40 в фугата от където се върти. И огледалата са много корави трудно ще ги счупиш,после си ги смажи малко.
  16. И аз съм за гумички (вложки) и при мен гореше доста масло и особено когато я юркам повече,а и смяната им ще е до 100лв.
  17. Dobcho

    Парно АУДИ 80

    Ако струята не е много гореща може да е от клапите а може и радиаторчето да е запушено,ако маркучите който влизат в радиаторчето са горещи чак да парят значи проблема е в клапите.А за степените на вентилатора е виновен ключа,разглобява се и се почистват контактните пластини.
  18. Има и тампони на предния мост(магарето).От там също може да лопа.
  19. Преди палене в студено време се подготвяш с кофа гореща вода и поливаш малко изпарителя с нея да го загрееш.После палиш и ходиш пак да поливаш докато мотора не се позгрее малко.
  20. Тя нали има два ангренажа виж да не би да се е скъсал този отзад на помпата.На един приятел така му огасна в движение.
  21. Здравейте.За много години на всички и аз преди 2 години реших да сменя колата и доста се оглеждах на най-различни марки автомобили.Старата ми беше една 80-ка бензинова 90г. и затова почнах да се интересувам първо от Ауди.Критерийте ти са горе долу като мойте а те бяха да е комби ,да е дизел щото за 90к.с.върви много по добре и прескачаме проблема с бутилката отзад,да е под 100к.с.(да сме в ниския данък),да е с по евтина подръжка ,да е сравнително икономична от към гориво,и да е по нова година.Знам че като седнеш в Ауди е друго забелязах го но вичко е свързано с пари.Че резултата след много гледане и слушане на отзиви една Шкода Октавия 2003г.където избягваме мотора PD по съвет от майстори и оставаме на желязното предно окачване доказало се в годините от Голф2 насам печелим по нова година.Мотора е 90к.с.турбината е с променлива геометрия но за сега нямам ядове.Скъпите неща са ангренажа с водна помпа около 400лв.и съединтел от750-800лв.още не съм го сменял :-) .Две мнения няма Ауди си е Ауди и Пасата не е зле но има и по скъпо окачване а и след2000г. май са само PD.Ако искаш загледаи ги и Октавийките.Успех в покупката.
  22. Моята беше б3 но предполагам и при теб е същото кабелите минават под задната седалка там сложиха релето тъй като и за газовата бутилка трябваше захранване (бутилката е холандска).А ако не знаеш как да вържеш релето иди при някой газаджия да ти сложи.
×
×
  • Create New...