Jump to content

GiN

Members
  • Мнения

    5082
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Профилни отговори публикувано от GiN

  1. SATURN

    SATURN    GiN

    Здравейте,

     

    Имам проблем със светлините на колата. Audi A6 4F 2007 - 3.2.

     

    От известно време имам проблем с дневната светлина на преден ляв фар. 

    Веднъж ми смениха крушката ( обиковенна 1.5 - 2 лв самата крушка).

    Минаха няколко месеца отнова спря да свети. След това спря да свети заден десен мигач, светлина за задна скорст. При мен е една май.

    Купувам крушки за задания мигач и за светлина на задан скорост съвесем обиконовени. Свалям задния стоп. Сменям всички крушки. До като не затворя работи всичко. Качвам, затварям ( слава богу един болт с гайка го държи в багажниика за рзалика от предните фарове.)  и пак спират да светят. Крушките , които свалих не бяха изгорели, ама викам да са нови.

    Предния ляв фар не пипам .

     

    Отивам в друг сервиз. 120 лв, за янакакъв ремонт на ел инсталация !!???? = + работни часове+диагностика+ две крушки за по 2 лева.

    Всичко свети.На следващия ден качвам се , паля и след 10 метра пак предната лява дневна спира ( писука и свети на таблото). Слизам удрян фара светва. Тръгвам на 10 метра пак спира. Карам около месец на къси през деня. 

     

    Пак отивам в сервиза. Ами то трябвало да се свали фара, да се оправи инсталацията на фара, че кабалчетат се били напукали или нов фар!!????

    (Капачката отзад на левия фар не е сложена, че се супиха пластмосивите крачета. Само за инфо.)

    Ама сега не можели да ме поемат.

    Излизам от сервиза и пак една по една светлина спират.  За заден ход, десен заден мигач спират да светят......

     

    Може те ли да  погнете и да кажете какво ще струва ?

     

     

    Балагодаря Ви предварително!

    1. GiN

      GiN

      Здравей. Относно проблема с дневната светлина отпред. Има вариант проблема да е в самата фасунга, това е лесно за проверка и отстраняване. Ако обаче фасунгата е ок, то тогава нещата отиват към проблем с инсталацията на фаровете. Ако можеш сам да си размениш двете предни фасунги на фараовете за дневни светлини ще се разбере къде е проблема. Освен това, като извадиш васунгите, ще се видят и кабелите в какво състояние са. На пасажерския фар смяната е лесна, просто трябва да се махне филтърната кутия. На шофьорския фар е малко по-трудно, но също става. 

      Относно проблема със стопа, там проблема най-вероятно е в масата /минуса/ на платката. Огледай дали има окисляване в пиновете на буксата и пиновете на платката.

×
×
  • Create New...