Jump to content

Деян

Members
  • Мнения

    110
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Деян

  1. Сам се почиства по принцип и за да не може да го направи, значи имаш някакъв проблем. Относно "специалистите" от Ауди - ти решаваш дали да ги слушаш. Те са специалисти по смяната на скъпи компоненти (в над 50% от случаите напълно неоправдана).
  2. Това понякога се случва и от лоша нафта. Преди да тръгнеш да сменяш филтрите, най-добре е да идеш при накой от добрите майстори (ако си от София - при Мишо), за да го закачите на компютъра. Има си програма за изгаряне на частиците и изчистване на филтрите. По принцип може да имаш и някоя сбъгясана ламбда сонда. Лично аз не разбирам идеята да си купиш кола от подобен клас и да започнеш да махаш разни части, без които (евентуално) би могло и да мине.
  3. Добре, ако до понеделник не намериш от някъде, пиши и ще ти я намеря от тук.
  4. http://thepiratebay.sx/torrent/8295108/
  5. Провери и тук: www.skidmark.bg www.pitlane.bg Те са представители на ABT. Могат да ти предложат много модели - оригинални на ABT, на Ауди и на други производители.
  6. Според мен едни хубави 19" джанти са идеалният компромис. При мен дойде с 275х45 R20, но отделно си взех зимни джанти за 19", с които стоеше толкова добре, че ми харесваше дори повече от 20"-ките. Мисълта ми е, че ако минеш на 19", можеш да си останеш с фабричния за този цолаж размер на гумите и ще спечелиш желаната височина на борда, без да загубиш визията. Имаше един размер 265х55 R19, който мисля че беше за GL на мерцедес и го няма като посочен за Q7 размер, защото е с малко по-висок борд, но с тях стои също много хубаво. Иначе 22" ако не се лъжа беше максималният размер, но мен лично не ме кефи грам.
  7. Ако смениш размера, ще промениш и показанията на километража. Каква ти е точно идеята? Искаш на 20" да сложиш по-широка или с по-голям профил?
  8. Показанието за акумулатора ти е пак там, но трябва да се отключи. Иди при някой познат в сервиза, да ти го закачат на компа и да го отключат. Или ако идваш към София, мини през Мишо.
  9. Сетил си се ти :-) Според мен, гуми е най-добре да се взимат на края на сезона - хем знаеш какво е актуално, хем го взимаш с 30-40% отстъпка. Между другото, колко време караш с едни летни гуми? Аз пряко сили да изкарам 2 сезона като на края на втория, трябва много да внимавам при дъжд, че грайфера е 2-3 мм.
  10. Не знам, колега. Знам само, че печката има извод ("ауспухче"), точно под шофьорското място. Когато е включена, от там се чува свистене/бръмчене и точно от там излиза пушек. Но щом си сигурен, че нямаш печка - тогава нямам представа какво може да е.
  11. Колата ти има печка наистина. В настройките можеш да откриеш една опция за автоматично включване на печката при студено време да стопли по-бързо колата. Според мен има смисъл само при много ниски температури. По-добре да я махнеш.
  12. Честно казано, не виждам какво общо има вътрешния S-Line с външния пакет. Външно S-Line вървеше с различна предна броня и кора под нея, лъскави кръгли накрайници на ауспусите и други разни подобрения. Вътре включва волан, скоростен лост, седалки и т.н. Офроуд пакета върви по-скоро като алтернатива или дори надграден външен S-Line (говоря за този без пластмасите и праговете). Аз като я поръчвах, сложих S-Line + Offroad.
  13. Оригиналният фейслифт не е никак лош, но аз лично не бих пипиал нищо по външността на колата. Всяка една промянта, колкото и дискретна да е тя, винаги ми се е набивала в очите и то не с приятно усещане. То затова и много малко от тунерите придобиват статут на официални такива за дадена марка. За мен лично муцуната на базовия офроуд пакет на Q7 (този без пластмасите по калниците и праговете под вратите) е възможно най-добрият вариант на оригинална визия. Колкото до диодите, тук принципа на мечо Пух - колкото повече, толкова по-добре - не важи за мен.
  14. Абе каквото искаш си сканирай. Просто се аргументирай следващия път, за да не дразниш. Редно е да обясниш къде видя вица в изказването на Viper.
  15. А мога ли да знам ти от кога караш Q7, че се изказваш по този начин? Моля да дадеш пояснения кой модел караш, къде и как го караш, за да преценим от къде идва разликата при теб. Ти караш Q7, нали?
  16. Значи имаме различно разбиране за нормално каране Твоята по принцип би трябвало да гори една идея по-малко. Все пак това са показания на компютъра (аз не съм засичал реално на бензиностанция) и разликите може да идват от там.
  17. Изхвърлил се е малко колегата. На извънградско при средна скорост 80-90 км, разходът ми е около 10.5/100, а с малко усилия пада и под 10/100. Иначе отпуснеш ли си крака, особено на магистрала, спокойно отива на 12/100. Фейслифта го дават с литър по-малко, заради новата кутия и оптимизирания двигател, но фейс не съм карал, за да направя сравнение лично.
  18. Продавам комплект от 4 чисто нови зинмни гуми Dunlop Grandtrek WT M3 265x55 R19 с оригинални джанти за Ауди Q7. Вентилите са с датчици за налягане и могат да се свържат към MMI на колата. Цена 3200 лв За повече информация - Деян 0887251212 Нова цена: 3200 лв
  19. За компресори и ремонт на въздушно се обаждайте на Мишо. Ще ви спести някой лев със сигурност!
  20. Карам старото с АВТ Sportsline пакет. Новото съм го карал няколко пъти и ми направиха впечатление нещата, които съм описал. По-дълбоки впечатления за момента нямам.
  21. Познаваш по миризмата на изгоряло масло. А по-късно и на компютъра го видях. Иначе ми се случи като спусках наклони и разчитах на скорости повече от колкото на спирачки. Не го правете - ебавате майката на типтроника.
  22. На "комфорт" вози като нормалната 6-ца. Няма го това друсане като старата. В общи линии - изчистили са всички недостатъци на предния модел.
  23. Да, това са двете неща, които смятам да пробвам - ново масло и ъпдейт. По-скоро ме интересуваше дали на някого му се е случвало и дали това помага. Маслото прегря на 2 пъти миналата година и въпреки че го дават без смяна, може би това го е прецакало. Колата е на 60-ина хиляди вече.
  24. Колеги, при ускорение понякога имам едно притрисане на 2-ра предавка. Моделът е 4.2 TDI и разбрах, че при не малко коли го има. Някакво решение?
  25. Аз не казвам, че в Порше работят лошо. Просто се чака понякога със седмици, за да ти приемат колата.
×
×
  • Create New...