Jump to content

Деян

Members
  • Мнения

    110
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Деян

  1. Сам се почиства по принцип и за да не може да го направи, значи имаш някакъв проблем. Относно "специалистите" от Ауди - ти решаваш дали да ги слушаш. Те са специалисти по смяната на скъпи компоненти (в над 50% от случаите напълно неоправдана).

  2. Това понякога се случва и от лоша нафта. Преди да тръгнеш да сменяш филтрите, най-добре е да идеш при накой от добрите майстори (ако си от София - при Мишо), за да го закачите на компютъра. Има си програма за изгаряне на частиците и изчистване на филтрите. По принцип може да имаш и някоя сбъгясана ламбда сонда. Лично аз не разбирам идеята да си купиш кола от подобен клас и да започнеш да махаш разни части, без които (евентуално) би могло и да мине.

  3. Според мен едни хубави 19" джанти са идеалният компромис. При мен дойде с 275х45 R20, но отделно си взех зимни джанти за 19", с които стоеше толкова добре, че ми харесваше дори повече от 20"-ките. Мисълта ми е, че ако минеш на 19", можеш да си останеш с фабричния за този цолаж размер на гумите и ще спечелиш желаната височина на борда, без да загубиш визията. Имаше един размер 265х55 R19, който мисля че беше за GL на мерцедес и го няма като посочен за Q7 размер, защото е с малко по-висок борд, но с тях стои също много хубаво. Иначе 22" ако не се лъжа беше максималният размер, но мен лично не ме кефи грам. 

  4. Аз съм питал в сервиза няколко пъти - нямало ъпдейт за MMI. Тоест ъпдейтнаха ми го един път някъде през 2007-ма и ми изчезна показанието за акумулатора, други "подобрения" не видях.

    Ъпдейтвам си само навигацията с диск всяка година.

    Показанието за акумулатора ти е пак там, но трябва да се отключи. Иди при някой познат в сервиза, да ти го закачат на компа и да го отключат. Или ако идваш към София, мини през Мишо.

  5. Сетил си се ти :-)

    Според мен, гуми е най-добре да се взимат на края на сезона - хем знаеш какво е актуално, хем го взимаш с 30-40% отстъпка.

    Между другото, колко време караш с едни летни гуми? Аз пряко сили да изкарам 2 сезона като на края на втория, трябва много да внимавам при дъжд, че грайфера е 2-3 мм.

  6. Не знам, колега. Знам само, че печката има извод ("ауспухче"), точно под шофьорското място. Когато е включена, от там се чува свистене/бръмчене и точно от там излиза пушек. Но щом си сигурен, че нямаш печка - тогава нямам представа какво може да е.

  7. Колата ти има печка наистина. В настройките можеш да откриеш една опция за автоматично включване на печката при студено време да стопли по-бързо колата. Според мен има смисъл само при много ниски температури. По-добре да я махнеш.

  8. Честно казано, не виждам какво общо има вътрешния S-Line с външния пакет. Външно S-Line вървеше с различна предна броня и кора под нея, лъскави кръгли накрайници на ауспусите и други разни подобрения. Вътре включва волан, скоростен лост, седалки и т.н.

    Офроуд пакета върви по-скоро като алтернатива или дори надграден външен S-Line (говоря за този без пластмасите и праговете). Аз като я поръчвах, сложих S-Line + Offroad.

  9. Оригиналният фейслифт не е никак лош, но аз лично не бих пипиал нищо по външността на колата. Всяка една промянта, колкото и дискретна да е тя, винаги ми се е набивала в очите и то не с приятно усещане. То затова и много малко от тунерите придобиват статут на официални такива за дадена марка. За мен лично муцуната на базовия офроуд пакет на Q7 (този без пластмасите по калниците и праговете под вратите) е възможно най-добрият вариант на оригинална визия. Колкото до диодите, тук принципа на мечо Пух - колкото повече, толкова по-добре - не важи за мен.

  10. Значи имаме различно разбиране за нормално каране :)

    Твоята по принцип би трябвало да гори една идея по-малко.

    Все пак това са показания на компютъра (аз не съм засичал реално на бензиностанция) и разликите може да идват от там.

  11. Изхвърлил се е малко колегата. На извънградско при средна скорост 80-90 км, разходът ми е около 10.5/100, а с малко усилия пада и под 10/100. Иначе отпуснеш ли си крака, особено на магистрала, спокойно отива на 12/100. Фейслифта го дават с литър по-малко, заради новата кутия и оптимизирания двигател, но фейс не съм карал, за да направя сравнение лично.

  12. Продавам комплект от 4 чисто нови зинмни гуми Dunlop Grandtrek WT M3 265x55 R19 с оригинални джанти за Ауди Q7.

    Вентилите са с датчици за налягане и могат да се свържат към MMI на колата.

    Цена 3200 лв

    За повече информация - Деян 0887251212

    Нова цена: 3200 лв

    post-4470-0-65126900-1320919818_thumb.jp

    post-4470-0-66808100-1320919839_thumb.jp

    post-4470-0-62710000-1320919854_thumb.jp

  13. Карам старото с АВТ Sportsline пакет. Новото съм го карал няколко пъти и ми направиха впечатление нещата, които съм описал. По-дълбоки впечатления за момента нямам.

  14. А как се случва това, и как познаваш че се е случило?

    Познаваш по миризмата на изгоряло масло. А по-късно и на компютъра го видях. Иначе ми се случи като спусках наклони и разчитах на скорости повече от колкото на спирачки. Не го правете - ебавате майката на типтроника.

  15. Да, това са двете неща, които смятам да пробвам - ново масло и ъпдейт. По-скоро ме интересуваше дали на някого му се е случвало и дали това помага. Маслото прегря на 2 пъти миналата година и въпреки че го дават без смяна, може би това го е прецакало. Колата е на 60-ина хиляди вече.

×
×
  • Create New...