Jump to content

apekov

Members
  • Мнения

    495
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от apekov

  1. Моето беше такова 2.4, 165 коня автомат. малко е кофти за монтаж но колата си вървеше добре. 14-16 гореше газ в града. почти колкото и бензин. на дълго така и не го засякох. Пуснах му обява, като мислих пе никой няма да дойде, но за мое съжаление дойде  един човек и го купи, като до последно се надявах да се откаже.

  2. Здравей, търся пълен комплект темпомат за А6Ц5, лост, актуатор, планки вакуум помпичка, модул, и т.н. за 2.4 мотор автомат. казаха ми че става от 2.6, 2.8 мотори.

  3. Малко страничен въпрос, при тест на километражното табло с диагностика, уредите за напрежението и температурата на маслото реагират ли. Напрежението ми го показва, но температурата седи под 60гр. И не мърда. Пусках му тест преди време но не помня дали тези две стрелки реагираха при теста. Таблото е UN4 или нещо подобно беше, не е VDO. Може ли това табло да се смени с такова от А4 Б5 с фис и аналогов часовник, че моето е без фис и с аналогов часовник. Колата е 88г. 2.4 ALF . Все още не съм правил тест със сондите ще пиша. Вчера запалих заработи нормално и след това взе да прекъсва все едно работи на няколко цилиндъра а при подаване на газ препукваше в аспуха. Имаше грешка за втората сонда, банк едно твърде бедна смес, банк две твърде богата. Други грешки нямаше. Загасих, по скоро то изгасна, след това запалих и всичко бе нормално, работеше като часовник.

     

  4.  

    Ланд сондите за да видя дали ще има промяна.

    Идеята  е да видя дали ще има промяна в разликите на бензиновото време на Банк1 и 2. Ако няма промяна в разликата макар повишена или намалена, значи проблема е на друго място

  5. На бензин, защото ми направи впечатление че на газ едната тройка е с по високи времена. И тогава включих и ваг кома и така разбрах. Не съм се сетил да изключа ланд сондите за да видя дали ще има промяна.

  6. Здравейте, от скоро карсм А6Ц5 с 2.4 ALF мотор автомат. Направи ми впечатление при диагностика, че времената на впръскване на Банк 1 и Банк 2 имат разлика, Б1 2.2 а Б2 - 3.2милисекунди.   На какво може да се дължи това и  проблем ли е. Ланд сондите също корегират различно.

  7. На Б6 е такъв, дай снимка и от пред.

    Преди 9 часа, lubomirco написа:

    Ясно ще го разгледам утре други ден и ще снимам и двата

    Напиши как да те намеря на месенджер или вайбър. Този става на волана от Б6 а буксата на модула е за А6Ц5, иначе буксата за модула на волана на Б6 е двойно по дебела от тази която си снимал.

  8. И аз съм с 2.4 мотор AFL, Автомат на предно. Погорва си бензин добре над 13 в града, почнах да боря течовете един по един че голяма смрад в купето и как точно капе на тръбите на колектора че даже пуши. Смених гарнитурите на капаците на клапаните, а сега ще сменям капачките на валовете. Като че ли семерингите държат.

  9. Темата е доста стара но днес смених волана на А6Ц5 четири лъчев гумен, с четири лъчев от А4 Б6 кожен, шлиците паснаха, но буксите не. Сложих буксата от А6 на волана от А4 но грейна лампата на бега и записва грешка че съпротивлението е твърде ниско. Има ли нещо дето пропускам или бега е дефектен.

  10. На 22.09.2018 г. at 19:57, KCV написа:

     

    Няма такова нещо при темпомат на двигател с жило на дросела.

     

    Отворете кутията на управлението ма темпомата, и презапойте всички, ама наистина всички, спойки.

    Може профилактично да смените и електролитните кондензатори.

     

    Заедно с тая процедура се разглобява и лоста, в частта му дето управлява темпомата и се почистват с финна шкурка контакните повърхности на плаката ( тука контактния спрей няма да помогне ).

     

    Проверяват се електрическите вериги на вакуум-машинките, при нужда се пръскат с контактен спрей.

    Малко е стара темата, колега KCV, може ли да ми пратиш схемата на темпомата за А6C5, 98г. 2.4, 165коня

  11. Здравейте, нека някой опише процедурата, как се активира борд компютъра. Къде трябва да се активира таблото. моето е с фис и модула е с буква L. Темпомата тръгна на борда неиска, лампата за течноста на чистачките също не свети. Видях че имам датчик на казанчето но нямам кабели или не съм ги открил къде са, защото в буксата на казанчето няма включено нищо. По скоро не ми стана ясно в адаптацияна канал 19 къде и колко трябва да е новата стойност. Kato natisna READ при мен излиза стойност 100. Колата е А4Б6 1.8Т AVJ мотор седан, волана е 4 лъчев с управление на Аудиото.

  12. Благодаря колега, но нещо не схващам, до колкото виждам за да се завърти при мен цялата капачка трябва да я издърпам, а като я издърпам от другата страна се вади от чопчетата и пак се развива. Може би трябва  да я застопоря и от другата страна. Или това чудо с тази бяла пластмасова гривна се издърпва, навива се и после се вкарва в профила на който се навива "плата" на щората.

     

  13. Певъртали са в снега, трябва да изместиш късото рано което е хванато директно за моторчето. Лошото е че май не ставаше на място, но може и да бъркам. Разхлабваш гайката, надигаш планката така че да излезе от шлиците. Пускаш чистачките така че да си направи хода и да спре да се движи. След това нагласяваш положението на чистачките върху стъклото и накрая стягаш гайката на оста на моторчето. 

  14. Прегледай окабеляването, не знам на А4Б5 как е но на А4Б6 като свалих бронята изолацията на кабелния сноп на датчиците се беше скапала все едно си я изгорил, направо се ронеше. Проблема го реших с нова инсталация от кола донор. Твоите грешки след монтажа ли се появиха. Изтрий ги и пробвай пак.

×
×
  • Create New...