Jump to content

Kompota

Members
  • Мнения

    13
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Kompota

  1. Имах същия проблем и смених 3 спирачни помпи, за да се разбере, че не е оттам. Оказа се ABS модулът - един от клапаните запецнал отворен и изпуска налягане. Обаче тъй като всичко там е капсуловано, се наложи да сменя модула.
  2. Мерси колега, погледнах темата. При мен обаче течът със сигурност е между филтъра и топлообменника, а не между топлообменника и блока на двигателя. Евентуално може да е разхлабена онази гайка.
  3. Сълзи леко там, където масленият филтър се закрепя за конзолата (масленият охладител ли се води това ?). Смених филтъра и продължава да си капе леко. Уже е затегнат колкото е възможност. Идеи ?
  4. Като включиш климатика, му се включва компресора - той трябва да е това, което свири. При мен също е така - работата на компресора увеличава вибрациите на двигателя при ниски обороти и това мисля е нормално предвид допълнителното натоварване за задвижването на компресора. Плюс това имай предвид, че един дизел има по-ясно изразени вибрации, което отначало може да ти се стори нередно, ако до момента си карал само бензин. Не на последно място - аз примерно имам за смяна тампони на двигател. Майсторът - на който му вярвам, защото е много точен - ми каза, че като се сменят, вибрациите ще намалеят. Аз съм със същата A4 1.9TDI AFN 1997г и предполагам, че и твоята е някъде от 1995-1999г и най-вероятно и твоите тампони са износени и са за смяна. Не че е абсолютно задължително де.
  5. Kompota

    AUDI A4 1.8T 95г

    Имам подобен проблем, само че на AFN. Мислех си, че е проблем с поплавъка в резервоара, но се оказва, че проблемът е в самото табло. Казаха ми ,че е свързано с "липса на маса в таблото", каквото и да означава така. Сега ще търся еладжия. Между другото някой може ли да препоръча такъв за Варна ?
  6. Разликата в разхода между 90 и 110 к.с. е минимална за сметка на осезаемо по-добра динамика при втория и при това положение AFN-а е по-добрият избор. Разходът, който споменаваш е може би леееко занижен, обаче не е далече от истината. Точно този двигател (1.9 TDI във всичките му версии) е може би най-безпроблемния на VAG (направо си е епохален) и не знам кой ти ги говори тези глупости. Моя AFN е на "официални" 166 000 км, а е на действителни - по моя преценка - минимум 300 000 км - и си е пушка. Просто си иска съответните грижи и спазване на някои правила. За поДцинкованата ламарина - тя си е стандарт за Ауди от 1986 г ако не се лъжа и не разбирам защо изобщо се споменава, това не е Опел или дърт Форд. За стабилността - абсолютна за сметка на по-твърдичко окачване, ама на мен примерно така ми харесва. По въпроса с окачването - не разбирам какво имаш предвид под "окачването също куцало". Носят се градски легенди от хора, които ей така си говорят наизуст - "Алуминиевото окачване на предницата е много слабо". Не е слабо (кажи коя кола би издържала на нашите лунни пейзажи без нещо да се разхлопа - примерно на служебния Тойота Ланд Круизер !!! се наложи смяна на задните амортисьори), просто е скъпичък ремонта. И много се дразня като го кажат това за слабото окачване, излиза че всичко е следствие на алуминиевите носачи. Разберете бе, носачът - бил той от алуминий - си е едно парче метал, той нито се огъва, нито се чупи. Проблемът идва от това, че шарнирите (а точно те се разбиват) са капсуловани в носача и не могат да се сменят. Сменя се целия носач и съответно оттам сравнително високата цена. Чувал съм, че вече се намират носачи (8 броя са общо) и за по стотина лева бройката, ама не знам, някой колега да каже. Тук нещата опират от марката, който е гъзар, слага Лемфьордер (тук и на мен ще ми е интересно някой колега ако е слагал такива да каже примерна цена и съответно как са се развили нещата след смяната). Зависи и от собственика - ако всяка дупка на пътя е "негова" ... много ясно ... "Скъпа поддръжка" - това е много относително. Ако примерно досега си карал Голф 1,2,3 - цената за поддръжката ще ти се стори едва ли не скандална. Обаче като се има предвид класа на Аудито и това, което реално предлага, разходите за поддръжка са си напълно в рамките на нормалното. Цената за първоначално обслужване (ремъци, ролки, масла, филтри) примерно се движи между 400 и 700 лв в зависимост от това какво сменяш и при кого, а това не е нито много нито малко. Защото примерно за 2.5 TDI мотора съм чувал някакви суми от порядъка на минимум 1500 лв и достигащи до над 2000 лв ! И имай предвид, че моделът вече поостаря и успоредно с това стойността за поддръжка неминуемо лека-полека пада.
  7. При мен сутрин на студен двигател (AFN) веднага се включва перката на радиатора. Така ли трябва да е ? Има ли на нея датчик, който следва да сменя ?
  8. Колеги, а верно ли е, че ако съединителя наистина е за смяна и се отлага по-продължително време, нараства вероятността и да се пре..е маховика, в случай че той иначе си ок за момента ? Защото така и така имам да сменям там някакъв семеринг (минимален теч на масло) и ще ми отварят съединителя. Ако ми кажат, че и маховика е за смяна, не знам какво да правя - споменават се някакви цени от 1000+ лв, направо да ида да се гръмна. Всъщност какво толкова представлява този прословут маховик, че да е толкова скъп ?
×
×
  • Create New...