Jump to content

Danail Danov

Members
  • Мнения

    160
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Danail Danov

  1. Не съм го проверявал това, понеже като цяло не съм на ТИ с колите и нямам представа кое как трябва да бъде и какво да гледам. За това предпочитам някой, който разбира да оправи проблема. Иначе тропането го има без значение дали е навит волана или не, но не се и усилва или намалява при навит волан в едната или другата посока. Колега odlo мерси за съдействието. Ще се вържа с този човек за да видим дали ще може да помогне.
  2. Лошото е, че никой майстор при който съм карал колата до момента не може да каже от къде идва проблема. Та вече се чудя къде да я карам и какво да правя. За това искам да закарам колата на някой, който да я оправи без да ме интересува какъв точно е проблема и колко ще струва. Желанието ми е след това да се кача в колата да не чувам вече да чука, че вече втора година така карам.
  3. Здравейте колеги. В мое село смених няколко майстори и никой все още не може да намери проблема, който имам с колата ми а4/96 год.. А той е, че при тръгване от място от дясната страна се чува силно хлопане и също така леко тази страна подксача. При движение по неравности и дупки няма да хлопа, чука и т.н. Това хлопане го има също и ако започна да "сецам" колата. Всеки, на който съм карал колата дава различни мнения - тампон на двигателя, тампони на магарето, тампон на амортисьора, лагер на амортисьора, носачи, но в крайна сметка всеки казва купи си части да ги сменим пък то ще си покаже дали е това. Само, че не ме устройва да дам 200-300 ла за тампони на двигателя или за носачи а то да се окаже, че не е от тях. За това съм склонен да попътувам до друг град, където кадърен майстор може да ми реши проблема. Нека колеги да ми препоръчат такъв, понеже вече съм се видял в чудо с това хлопане, а то от ден на ден се усилва.
  4. Колеги, моля препоръчайте ми човек, който внимателно и без да строши каквито и да било елемети ще демонтира таблото и ще може да оправи клапите на парното. В момемнта топло духа само отгоре на стъклото, от въздуховодите по средата и долу в краката духа студено. Според мен е скъсано уплатнението на клапата, но не мога да оправя сам проблема. Колата е ауди А4/96.
  5. Цитиране на предходен пост! Мерси колега, ще взема под внимание това, което казваш. Дано наистина да излезе долния носач. Бях го загледал точно него и ми бе направило впечатление, че тампона на носача изглежда някакси изпокъсан, но като знам, че преди две години сменях всичките носачи с нови и бях решил че едва ли от окачването може да хлопа, но знае ли човек...
  6. Цитиране на предходен пост! ...мотора е 1,8/125 коня. Хлопането със сигурност не идва от купето. Когато минавам легнал полицай, при отворен прозорец се чува леко звук като звън от камбана, като единия майстор каза, че било от чашката на амортисьора и съответно предполага че и при тръгване може хлопането да идва именно от горната част на амортисьора, но само предполага. По какъв начин тогава може да се диагностицира проблема? Идеята с разглабянето и смяна на всяка една част с нова от дясно не ми допада, най-вече финансово... Така преди време ми смениха термостата без причина, понеже проблема се оказа в помпата, но поне той беше евтин и не се набутах много.
  7. Здравейте. Имам два проблема, които вече поне 5 майстора казват, че не могат да разберат на какво се дължат. За това ако някой е имал подобни оплаквания нека да сподели начин за решаването им. Първият и основен проблем, който имам е при тръгване на колата. Чува се звук наподобяващ като хлопане. Това хлопане се чува, когато "сецна" колата или ако да речем съм спрял и тръгвам от място. Тогава изхлопва няколко пъти и спира. Когато карам по разбити пътища обаче въобще не се чува никакво хлопане. Въпросния звук го чувам отдясно, някъде около джабката. Мнението на няколкото майстори при които ходих е изпуснал десен тампон на двигателя, носачи както и "абе там нещо около чашката на амортисьора може да има, ама знам ли." Друг майстор ми вика "остави колата за да разглобя цялата предница и ще видим какво ще излезе"... И в крайна сметка така вече повече от година я карам и не мога да оправя проблема. Другия проблем, който имам е следния: колата ми е с газов инжекцион, и когато паля на бензин малко след това в купето започва да се усеща нетърпима миризма на бензин. Тази миризма я има само докато колата загрее и превключи на газ. Казаха ми, че е възможно електромагнитния клапан за изгорелите газове да не работи, затова го свалих, напръсках го обилно с препарат от типа на WD 40 с идеята да се промие, обаче и след тази процедура клапана не се чува да чука. Не знам дали именно този клапан е причината за миризмата в купето на бензин. От време на време започва стрелката, която показва нивото на горивото да играе - т.е. докато шофирам отива хем на минимума, след това се връща на положението, което реално показва колко гориво имам в резервоара, после отново на минимума и така. Съвсем случайно докато колата беше със запален двигател минах покрай капачката на резервоара и чух силно съскане. Отвъртях капачката и звука със съскането от резервоара продължаваше да се чува. След това обаче видях, че при отворен резервоар/маханата капачка, показанието за горивото се оправи. В момента така карам колата - с махната капачка. Приемам всякакви отговори и идеи за решение на двата проблема.
  8. Трудна ли е тази операция? При сваляне на таблото маха ли се и волана? Не съм сигурен дали ще мога да се правя, затова дали ще може да препоръчате някой човек от форума, който може да свърши тази работа.
  9. Пипнах тръбите за парното, които влизат в купето и мога да кажа, че са доста горещи. Значи проблема трябва да се търси в купето, а не извън него. Чудя се дали мога да пусна някаква диагностика на самия климатроник за да разбера къде може да е проблема. Има ли някой колега, който да се е сблъсквал с подобно нещо? Пробвах климатроника и на режим AUTO, но отново топъл въздух излиза само от отоворите за стъклото. От въздуховодите разположени централно си духа студен въздух и като цяло купето не може да се затопли въобще.
  10. Danail Danov

    Ауди А4 загрява

    И при мен преди време беше същото положението - оказа се водната помпа. След смяна нещата се оправиха.
  11. Колеги имам проблем с парното в купето. Ей така от нищото парното изчезна, като от всички отвори, които се намират по средата на таблото духа студен въздух, а от отворите за краката и този за панорамното стъкло духа сравнително топъл въздух, но не и горещ както беше преди. Не мога да намеря сам проблема откъде идва - дали от блока за управление, клапите или термостата, за това пускам темата за съвет как да отстраня проблема.
  12. Разбрах ви колеги, с две думи да не го гледам ако ще и за без пари да е
  13. От идната седмица в Кауфланд ще има на промоция моторно масло Gulf Tec Plus SAE 10W40 производено в Холандия и със спецификации: ACEA A3/B4, Одобрения: VW 505.00, API SL/CF, MB 229.1. Въпросът ми е дали това масло ще е подходящо за моята А4-ка 1.8, 96 год? Цената за 4 л. е намалена с 50% - от 52 на 26 лв. Единственото, което ме притеснява е, че не е упоменат стандарта на VW 501.01. За това бих помолил колегите за мнение по въпроса.
  14. Вчера специално пътувах до София за да се срещна с колегата от форума buzzy понеже имах проблеми със спирачките на моята А4-ка. След като ползвах услугите в моя град на разни знайни и незнайни майстори без какъвто и да било успех и след прочетени доста теми във форума реших да се обърна към buzzi, който рано сутринта в събота се зае с ремонта. Положи доста усилия докато отстрани проблемите по спирачната система, ходи с неговата кола да търси части, после комп. диагностика, още няколко други наложителни ремонти по колата и няколко часа по-късно вече се возих в нова кола. Искам да му благодаря за положения труд и усилията и да го препоръчам на всеки, който има проблеми със спирачната система. Радвам се, че има все още такива хора като него, готови да си свършат качествено работата.
  15. Преди месец купих водоструйка LAVOR POWER 15, италианска с алуминиева помпа, 1500 вата, 110/140 бара. Ползвах я 3-4 пъти и се оказа, че налягането на водата на вилата е много слабо и помпата на апарата се тормози. Заради слабото налягане на водата вече изгорих една водострийка и реших за да не повредя и тази да я продам. Явно ще трябва да продължа да ползвам кофата и парцала. Ако някой проявява интерес към апарата който продавам да пише. Прилагам реални снимки. Гаранцията е 2 години към Авиатранс. Само да вметка, че едно от децата счупи турбо струйника малко след като я купих, но той беше подменен безплатно с нов от продавача - има го описано в гаранционната карта. Външния вид на апарата с всичките накрайници е магазинно, пазя кашона, книжки с указание, касова бележка. Цена - 90 лв. с възможност за пращане по куриер. Намира се в Плевен и ако купувача е на стотина километра от Плевен, предлагам да я доставя вместо куриера за да може да я тества пред мен и да се удеби в изправноста на апарата. За контакти пишете лично съобщение.
  16. Това палче е на самия капак, така ли? Защото при мен като отворя багажника и започна да вдигам капака лампите пресветват като оставя на определено положение капака и после като го вдигна докрая гаснат. Ако причината е в заключващия механизъм то тогава или ще светят или въобще няма да светят.
  17. Мерси за линка за махане на задната броня, а нещо за осветлението в багажника - откъде се задейства?
  18. Колеги реших да отделя малко време и да отстраня разни дефекти по 15-годишната ми колица. Разглобих корите на предната врата, понеже затваряйки вратите, дръжките аха да се откачат. Оказа се, че от вътре всичко е пластмасово и с времето са се счупили. Та криво ляво ги оправих нешата. Обаче сега другия дефект, който не мога да отстраня. Осветлението в багажника при вдигане на капака пресветва няколко пъти и изгасва. Въпроса ми е по какъв начин се включват тези лампи? Другото нещо е как се сваля задната броня, понеже е за боядисване и искам да оставя само нея да я боядисат? Забелязах, че отдолу под предните седалки има някакви отдушници ли какво ли е там и аз не знам, ама предполагам трябва да духа нещо от него. Та бихте ли казали за какво служи това чудо. Карах колата на майстор и ми смениха двата големи носача и биалетките, обаче колата като мине през неравности се чуванякакво тропане. От къде може да идва този звук, че да знам да го оправям и него? Ами това е в общи линии дефектите, които искам да отстраня. Всякаква помощ е добре дошла.
  19. Колеги така като чета темата се чудя дали и при мен не е започнал да заминава дебитомера, защото от време на време колата няма никаква мощност. Натискам педала на газта до края, сменям на по-ниска предавка - нищо. Даже вместо да набере скоростта пада. И това го имам както на газ /с газов инжекцион съм/ така и на бензин.
  20. Колеги, колата ми е А4, 96-та, с ел огледала и подгрев на огледалата. обаче зимата ми беше направило впечаление, че при пускане на нагревателя на задното стъкло, страничите огледала остават заскрежени. Чак сега ми остана време да ги разглобя за ди видя защо не разкрежават. Установих, че и двете огледала са с нагревателчета, свързани са с кабелчета, при замерване с мултицет по тях тече постоянно напрежение 15-16 волта, независимо дали е натиснат бутона за размразяване на задното сткло. Дайте някаква идея защо е така положението при мен, как да разбера дали реотаните на огледалата работят?
  21. Понеже не можах да намеря отзиви във форума за тази марка носачи, може ли някой разбиращ да каже дали си струва покупката им. На моята А4-ка установиха, че трябва да се сменя ляв долен заден и ляв горен заден носачи и дясна биалетка. В един магазин намерих носачи на въпросната марка на цена 127 лв. долен, 60 лв горен и 30 лв. биалетка. Освен това искам да попитам дали е необходимо да се сменят само тези, които майстора смята или всички носачи?
  22. Помпата е заминала и обикалям по моргите за втора ръка, че нова е около 300 лв. Иначе 5-те волта ги меря при разкачена помпа - на буксата, която влиза в помпата. Пуснах и кабел от бушона за помпата /28-ми/ към маса и също дава 5 волта. Обаче стигам до задънена улица, защото не знам къде се намират релетата и кой е за помпата.
×
×
  • Create New...