Jump to content

Kopeldaka

Members
  • Мнения

    100
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Kopeldaka

  1. Нямах грам намерение да пиша по темата, ама от това, което виждам, тая кола отива яко на зле. Докато Мартин я караше, имаше доста неща, които трябваше да бъдат оправени, но като гледам ти вместо да и оправиш кусурите, ти се чудиш по какъв начин да я осереш още повече. Малки и вероятно грозни джанти със зелен кант, зелен ейнджъл айс на китайски фарове, да не говорим за невероятната аерография на предния капак и още сумати неща, които искат оправяне.

  2. Две бургаски коли в моята категория.

    Голфа на Митко(Diezel Power) срещу Сеат Леон-а 1.9TDI.

    Браво на Митака...13,4 от К04-ка

     

    Жоро, Голфъра вече е с Т3/Т4 турбина, 630сс дюзи и т.н. и е 320-330 коня на диното (тавана на стоковите биели).

  3. толкова ли е гадна тая керамика че блъска така? Изобщо ли няма полусъединител?

    до сега не съм се качвал да карам автомобил с керамика... :(

    Чисто нов SACHS съединител комплект си взимаш и си караш, не ти трябва никаква керамика, щом колата е на предно. Старото ми Ауди на 300 коня с доста тежки 18-ки се караше 1 година при мен и вече повече от 1 година е в новия му собственик и съединителя още държи, като на колата и се раздава дебела газ постоянно. :D

  4. Имам един комшия с 1.8т quattro 180 коня, тряя да го помоля да даде едно кръгче с неговата троика да пpобвам изобщо заслужава ли си труда, дори всичко да е болт-он.

    Звънни някой ден като си свободен, ще направим с мойто S3 едно кръгче да видиш разликата в поведението.

  5. Ще ти пиша на Л.С., защото както ти каза, че е извън темата.

     

     

    Благодаря за отговора на Колегата Nightmarez, очаквам още мнения по темата.

    Що не звънна да ме питаш. Слагай си оригинален SACHS чисто нов и си свиркай. Колата е на предно, а и тия коне, дето искаш да изкараш не са много. Мойта А4-ка беше 280 коня и се караше с оригиналния съединител, продадох я преди 1 година и от тогава всяка вечер е по гонките на Бояна, правила е сумати стартове и съединителя още държи. Ако чак толкоз имаш мерак за керамика, сложи си, ама не виждам смисъл, колата ти не е Quattro.

  6. Не, няма да дам 350 лв само за да си подобря старта ОТ МЯСТО. Тва е за драг маняци, не е за мен. 402-тa метра не са ми приоритет!

    Благодаря за предложението все пак. Ще пробвам с 225-те как e.

    Не мога да схвана тогава за какво ти е тоз глупав лънч, като не искаш да си подобряваш старта?

  7. Ммне, ако ще сменям съединителя, то ми остана да сменя и бензиновата помпа и съм готов за по-голяма турбина...не ми трябват повече от 320-330 коня (колкото държат стоковите биели). Инжекторите ми са 350 кубика, мисля че ще са достатъчни за 350 коня дори, кулер имам, генерация също имам на 63mm...тръгна ли със съединителя няма спиране...

    Няма смисъл от по-здрав съединител за К04-та само заради по-добри стартове от място, виж ако обаче сгъне...тогава вече слагам съединител които да държи над 300 коня, тaя К04 я слагам на фокуса, и т.н. по реда на нещата.  :stupid:

    Ето ти евтино решение на проблема http://prodavalnik.com/toyo-proxes-r-888-205-55-16-semi-slik-leti-dzhanti-zhelyazni-dzhanti-i-dr-i33558309 съединителя ти ще изкара, нали го сменя преди известно време, виж Митака Голфъра колко време тормози неговия стоков съединител със сликове и още не е умрял, а той дори не го е сменял.

  8. От място не сме се пускали тази неделя щото няма смисъл...сеата има лънч контрол и доста ми взима на старта...ако сложа и аз лънч ще го пробвам отново. Искам да сложа такова нещо, за момента само се оглеждам по ebay за лънч контрол

    Заеби тоз лънч, инвестирай в гуми, че като те видях с какви изпечени галоши караш, не знам как очакваш въобще да имаш старт.

  9. Както съм писал в заглавието, трябва ми или цял десен фар или счупен фар със здраво стъкло, задължително от фейслифт. Давайте оферти колеги. 0888/144-974

  10. Че той да не я слуша утях тая музика :hilezh:

    Браво колега, хареса ми решението с дръжките на вратите! Дано не ти падне акумулатора някога изненадващо, че няма отваряне :hilezh:

    Поради тази причина ключалката на багажника винаги се оставя в случай на нужда. :D

  11. Цитиране на предходен пост!

    Няма как да стане тази работа, защото преди да стигнеш лупата седи пластината, която отрязва и пречупва светлината на лупата. Според мен фаровете ти са за рециклиране на рефлектора на лупата (с годините прегаря и покритието започва да се лющи и да пада) затова светят слабо.

  12. Според мен е добре колегата да сподели евентуален бюджет,кой ще прави колата,някаква марка на частите все пак,ей такива дреболии :)

    Цецо, как да пише човека, след като по закон винаги в този форум почне ли да пише нов потребител, веднага го наскачват и почват да му сипват чувалите с лайна. Първия проект, който пуснах преди година на бившото ми А4 беше съпроводен от абсолютно същото отношение на редица форумни разбирачи. Аз втори проект не бих пуснал в този форум, докато не започне да се уважава чуждият труд, усилия и средства, винаги ще сме на това дередже и  никога няма да се оправим. Днес момчето от темата ми се обади, поговорихме на дълго и на широко, помогнах му до колкото можах, обясних му как да се справи с неща, през които аз съм минал до сега и т.н. Идеята на този форум е да си помагаме, а не само да си плюеме в устите.

  13. Сръвнително нов съм в този форум но със закупуването на колата от линка се нареждам тук...

    http://www.cars.bg/c515716  това е колата която закупих миналата седмица,добре изглеждаща кола,но по път от шумен светна лампата за маслото,и познайте как се почувтвах с разход за 10 000лв и проблем...

    Както и дае това чувство на светеща лампа мибе познато :icon_sad: имал съм до преди тва италянска кошница lancia delta integrale,с кашкавален вал,но тва е друга тема...Сега така или иначе сме отворили мотора направо ще целим  400 коня,в двигателчето всичко подчти е брак,маслена помта, биели,едно бутало,колянов вал,и др...

    Замене всички мнения са полезни,вече сме поръчали някой неща други ще поръчваме,трябвами човек да изготви съединителя,че с тея маховици демферни :eusa_silenced:

    Колега, много жалко, че си се набутал точно с тая кола, аз мислех да пиша във форума, че мотора е леш, двама мои авери ходиха да я гледат, на единия му е паднал на 9000 лв. надявам се да не си я купил за 10000, че тогава наистина е много кофти наигравка. На 80% от S3-ките, които се продават на пазара моторите им са леш, най-малкото като се купи иска задължителна промивка на мотора от нагарите, разглобяване и почистване на маслената помпа или направо смяна с чисто нова и профилактично смяна на биелни лагери, ама при тебе е отишло доста по-далеч. За 400 коня (в момента аз правя същия проект пак на С3) по мотора трябва само да се сменят биелите с H-beam ковани. Като марки вариантите ти са - Eagle, Integrated, ZRP, Pauter и т.н. Аз си взех Eagle, излязоха ми 680 лв. с ARP 2000 болтове. Съединителя ми е 4-лъчева керамика с демпферен маховик и градско се кара абсолютно нормално без никакви драми, имам си полусъединител и т.н. Ако те интересува нещо повече, питай.

  14. При мен със 140км/ч на магистрала е под 10л,при около 100км/ч по двулентов е около 8л!Градско е относително същия като при теб-12-14л в зависимост колко вися в задръстванията.

    210к.с. с атмосферни валове и ремап!

    Мерена ли ти е колата с атмосферните валове какви коне е? Предполагам са от AGN мотора. Мисля да слагам в най-скоро време, но се чудя на стоковата турбина атмосферните валове как ще се отразят, тъй като всеки казва само изпускателния да се смени с атмосферен.

  15. Признателен съм на всички колеги за поздравленията и добрите думи, благодаря за изказаните мнения!

    Безспорно VVS CV3 e уникално красива джанта и би отворила много сравнително малката А3-ка, но има един генерален проблем в моя случей. Vossen не предлага 17” джанти по принцип, нито пък 18”! И за да не съм голословен прилагам кратък цитат от официалния сайт на фирмата: „We specialize in manifacturing staggered fitments with sizes ranging from 19” to 22” and widths from 8,5” to 12,5” В интерес на истината ако има джанти които могат да ме „накарат” да се върна към 18” това биха били VVS CV3 или VVS CV5 евентуално!

     

    Интересен факт е, че ако напишеш Vossen в продавалник ще ти излезе обява предлагаща уш оригинален продукт, но с разликата, че асортимента започва от 17” на горе и цената на комплекта е има няма колкото 1 

    Колега, радвам се, че и ти си на мнението, че Vossen-а ще заспи на Хафдито, но тъй като наистина ги няма в размери под 19 цола, има 2 много готини алтернативни варианта, които пак се вписват добре- Tomason TN1 http://data.motor-talk.de/data/galleries/0/92/8910/48159207/k-p1070370-6199873528294780640.JPG  и Sportec Mono http://www.motivemagazine.com/emAlbum/albums/Aftermarket/Sportec/Volkswagen%20GTI%20RS240/volkswagen-gti-5-sportec-rs240-006.jpg

  16. Аз бих сложил джанти BBS, нарочно за да не е ОЕМ, но все пак да си има немския стил и моторспорт дух. 

    Колега, колата е направена много добре, личи си, че имаш вкус и усет към нещата. Колегите по-горе вече ти казаха за джантите, аз съм на същото мнение, че изобщо не отиват на цялостната ОЕМ визия на автомобила. И остави тия глупави OZ-ки (убеден съм, че Самуил те навива за тях, защото Шкодата до преди да я продаде я караше с едни Superlegger-и, понеже са леки и с тях колата логично върви повече), но ако съм на твое място колата веднага бих я качил на Vossen Wheels CV3 (не можах да намеря снимка на А3 с такива, ама все пак се добива представа)  http://www.vossenwheels.com/gallery/FileUpload/Gallery/Audi_A4_VVSCV3_016.jpg  http://farm6.staticflickr.com/5231/7153876863_57f04d8a20.jpg

  17. Цитиране на предходен пост!

     

    Колега, турбо пътищата не са с еднакъв размер навсякъде. Power Pipe-a (от турбото до десния кулер) е на 57мм по спомени, между кулерите пада на малко над 50 мм и точно преди дросела, където седи Intake Air Temperature сензора се стеснява на около 48 мм (че може и на по-малко). И мойта е АМК мотор, макар че няма никакво значение, всичките S3-ки имат едни и същи турбо пътища, разлика има само в турбините - К04-20 (най-често се слага в APY), другите са К04-022 и К04-023 (последната е с EGT сензор), аз съм с такава на АМК-то. Разлика в големината на перките май няма, единствено К04-023 е с малко по-дебела ос от другите две, иначе и трите вадят еднакви коне.

  18. Мерси колеги, Значи моята харчи доста при 140 км/ч защото 100% е над 11.л. Но и аз съм навъртял не повече от 3000 км, та ще видим дали ще има промяна.

    Мойто S3 също дава подобен разход - извънградско със 120 - около 10, а в града се движи в интервала 15,5-17 което ми се вижда доста (кара се само със 100 октана). Колата ми е с 18-ки 9J , умерено тежки, не знам дали високия разход се дължи на тях, но определено би трябвало да харчи по-малко.

  19. Колеги, търся демпферен маховик в добро състояние за Ауди S3. Маховика е идентичен и с кутиите на ТТ, А3 куатро и въобще всички 6 степенни кутии с 240 мм съдинител. Очаквам оферти. Телефон 0888/144-974 и 0896/144-974 Румен

×
×
  • Create New...