Jump to content

Kopeldaka

Members
  • Мнения

    100
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Kopeldaka

  1. Нямах грам намерение да пиша по темата, ама от това, което виждам, тая кола отива яко на зле. Докато Мартин я караше, имаше доста неща, които трябваше да бъдат оправени, но като гледам ти вместо да и оправиш кусурите, ти се чудиш по какъв начин да я осереш още повече. Малки и вероятно грозни джанти със зелен кант, зелен ейнджъл айс на китайски фарове, да не говорим за невероятната аерография на предния капак и още сумати неща, които искат оправяне.
  2. Жоро, Голфъра вече е с Т3/Т4 турбина, 630сс дюзи и т.н. и е 320-330 коня на диното (тавана на стоковите биели).
  3. Чисто нов SACHS съединител комплект си взимаш и си караш, не ти трябва никаква керамика, щом колата е на предно. Старото ми Ауди на 300 коня с доста тежки 18-ки се караше 1 година при мен и вече повече от 1 година е в новия му собственик и съединителя още държи, като на колата и се раздава дебела газ постоянно.
  4. Oversize бутала, строук на блока и вал от 1.9 TDI.
  5. Звънни някой ден като си свободен, ще направим с мойто S3 едно кръгче да видиш разликата в поведението.
  6. Колеги, търся регулируемо окачване или в краен случай само пружини за Audi S3 8L. Който има да предлага оферти тук.
  7. Що не звънна да ме питаш. Слагай си оригинален SACHS чисто нов и си свиркай. Колата е на предно, а и тия коне, дето искаш да изкараш не са много. Мойта А4-ка беше 280 коня и се караше с оригиналния съединител, продадох я преди 1 година и от тогава всяка вечер е по гонките на Бояна, правила е сумати стартове и съединителя още държи. Ако чак толкоз имаш мерак за керамика, сложи си, ама не виждам смисъл, колата ти не е Quattro.
  8. Не мога да схвана тогава за какво ти е тоз глупав лънч, като не искаш да си подобряваш старта?
  9. Ето ти евтино решение на проблема http://prodavalnik.com/toyo-proxes-r-888-205-55-16-semi-slik-leti-dzhanti-zhelyazni-dzhanti-i-dr-i33558309 съединителя ти ще изкара, нали го сменя преди известно време, виж Митака Голфъра колко време тормози неговия стоков съединител със сликове и още не е умрял, а той дори не го е сменял.
  10. Заеби тоз лънч, инвестирай в гуми, че като те видях с какви изпечени галоши караш, не знам как очакваш въобще да имаш старт.
  11. Както съм писал в заглавието, трябва ми или цял десен фар или счупен фар със здраво стъкло, задължително от фейслифт. Давайте оферти колеги. 0888/144-974
  12. Поради тази причина ключалката на багажника винаги се оставя в случай на нужда.
  13. Kopeldaka

    Свещи за 1.8Т ARX

    Колега, ако ще слагаш чип, винаги се слагат една идея по-студени свещи - например PFR7Q на NGK или FR6KPP33+ на BOSCH.
  14. Цитиране на предходен пост! Няма как да стане тази работа, защото преди да стигнеш лупата седи пластината, която отрязва и пречупва светлината на лупата. Според мен фаровете ти са за рециклиране на рефлектора на лупата (с годините прегаря и покритието започва да се лющи и да пада) затова светят слабо.
  15. Цецо, как да пише човека, след като по закон винаги в този форум почне ли да пише нов потребител, веднага го наскачват и почват да му сипват чувалите с лайна. Първия проект, който пуснах преди година на бившото ми А4 беше съпроводен от абсолютно същото отношение на редица форумни разбирачи. Аз втори проект не бих пуснал в този форум, докато не започне да се уважава чуждият труд, усилия и средства, винаги ще сме на това дередже и никога няма да се оправим. Днес момчето от темата ми се обади, поговорихме на дълго и на широко, помогнах му до колкото можах, обясних му как да се справи с неща, през които аз съм минал до сега и т.н. Идеята на този форум е да си помагаме, а не само да си плюеме в устите.
  16. Колега, много жалко, че си се набутал точно с тая кола, аз мислех да пиша във форума, че мотора е леш, двама мои авери ходиха да я гледат, на единия му е паднал на 9000 лв. надявам се да не си я купил за 10000, че тогава наистина е много кофти наигравка. На 80% от S3-ките, които се продават на пазара моторите им са леш, най-малкото като се купи иска задължителна промивка на мотора от нагарите, разглобяване и почистване на маслената помпа или направо смяна с чисто нова и профилактично смяна на биелни лагери, ама при тебе е отишло доста по-далеч. За 400 коня (в момента аз правя същия проект пак на С3) по мотора трябва само да се сменят биелите с H-beam ковани. Като марки вариантите ти са - Eagle, Integrated, ZRP, Pauter и т.н. Аз си взех Eagle, излязоха ми 680 лв. с ARP 2000 болтове. Съединителя ми е 4-лъчева керамика с демпферен маховик и градско се кара абсолютно нормално без никакви драми, имам си полусъединител и т.н. Ако те интересува нещо повече, питай.
  17. Знаеш много добре какво турбо съм купил. Зора е докато го сложа да я накарам да живне малко със стоковото.
  18. Мерена ли ти е колата с атмосферните валове какви коне е? Предполагам са от AGN мотора. Мисля да слагам в най-скоро време, но се чудя на стоковата турбина атмосферните валове как ще се отразят, тъй като всеки казва само изпускателния да се смени с атмосферен.
  19. Колега, радвам се, че и ти си на мнението, че Vossen-а ще заспи на Хафдито, но тъй като наистина ги няма в размери под 19 цола, има 2 много готини алтернативни варианта, които пак се вписват добре- Tomason TN1 http://data.motor-talk.de/data/galleries/0/92/8910/48159207/k-p1070370-6199873528294780640.JPG и Sportec Mono http://www.motivemagazine.com/emAlbum/albums/Aftermarket/Sportec/Volkswagen%20GTI%20RS240/volkswagen-gti-5-sportec-rs240-006.jpg
  20. Колега, колата е направена много добре, личи си, че имаш вкус и усет към нещата. Колегите по-горе вече ти казаха за джантите, аз съм на същото мнение, че изобщо не отиват на цялостната ОЕМ визия на автомобила. И остави тия глупави OZ-ки (убеден съм, че Самуил те навива за тях, защото Шкодата до преди да я продаде я караше с едни Superlegger-и, понеже са леки и с тях колата логично върви повече), но ако съм на твое място колата веднага бих я качил на Vossen Wheels CV3 (не можах да намеря снимка на А3 с такива, ама все пак се добива представа) http://www.vossenwheels.com/gallery/FileUpload/Gallery/Audi_A4_VVSCV3_016.jpg http://farm6.staticflickr.com/5231/7153876863_57f04d8a20.jpg
  21. Цитиране на предходен пост! Колега, турбо пътищата не са с еднакъв размер навсякъде. Power Pipe-a (от турбото до десния кулер) е на 57мм по спомени, между кулерите пада на малко над 50 мм и точно преди дросела, където седи Intake Air Temperature сензора се стеснява на около 48 мм (че може и на по-малко). И мойта е АМК мотор, макар че няма никакво значение, всичките S3-ки имат едни и същи турбо пътища, разлика има само в турбините - К04-20 (най-често се слага в APY), другите са К04-022 и К04-023 (последната е с EGT сензор), аз съм с такава на АМК-то. Разлика в големината на перките май няма, единствено К04-023 е с малко по-дебела ос от другите две, иначе и трите вадят еднакви коне.
  22. Мойто S3 също дава подобен разход - извънградско със 120 - около 10, а в града се движи в интервала 15,5-17 което ми се вижда доста (кара се само със 100 октана). Колата ми е с 18-ки 9J , умерено тежки, не знам дали високия разход се дължи на тях, но определено би трябвало да харчи по-малко.
  23. Колеги, продавам си биелите от S3-ката. Мотора, от който са свалени е АМК, 20 мм бутален болт. Цена - 90 лв. за четирите.
  24. Колеги, търся демпферен маховик в добро състояние за Ауди S3. Маховика е идентичен и с кутиите на ТТ, А3 куатро и въобще всички 6 степенни кутии с 240 мм съдинител. Очаквам оферти. Телефон 0888/144-974 и 0896/144-974 Румен
×
×
  • Create New...