Jump to content

prikumov

Members
  • Мнения

    26
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от prikumov

  1. Хаха, добра идея GT_power, само се притеснявам, че като забра жената и тя само като влезе в някоя 10 годишна кола, която сравнена с 24 годишното ни Ауди ще и се стори най-хубавата на света, и като каже "много е хубава!" - иди после сваляй цената
  2. А Tonko ме подсети като каза пари в джоба, защото и другаде го бях прочел с парите в джоба - по-лесно клякат... абе вие с толкова пари в джоба не ви ли е шубе да обикаляте из автокъщите? А и дори да се спазарите - нали после трябва да се ходи при нотариус, а за целта трябва да си запазиш час... или аз нещо пропускам?
  3. Ще си купувам кола и се чудя на цена обявена в мобиле/карс.бг около 8 - 9 хиляди, колко е приемливо да смъкна от цената в общия случай? Под "общия случай" разбирам ако няма фрапиращи неща за смяна. Доколкото съм слушал от познати при коли на цени от 5 хиляди - едно 500лв се смъкват без голям проблем, това значи ли че на цена 8 - 9к, може да смъкнеш едни 800 - 900 лв?
  4. Вече видял как се отваря капачето под моторчето от горния клип, го отворих все едно съм го правил 100 пъти и като поразчовърках бутона на шибидаха - той си тръгна
  5. Попаднах на руско видео в тубата, където показват как да разглобиш цял шибидах от до. Виждам, че има опция ръчно да прибереш отворен шибидах, но в случая той прибира дръпнат назад, а не вдигнат нагоре. Не знам в моя случай дали ще проработи, но утре ще пробвам. Все пак поствам и клипчетата, защото са доста детайлни: https://www.youtube.com/watch?v=Y9eC7XKIZxI (от 4.46 мин започва свалянето на шибидаха) https://www.youtube.com/watch?v=LXnK25mrJ2M - втора част
  6. Днес на Аудито (80 1.8 Б3) му вдигнах шибидаха нагоре (не го бях отварял поне от година) и като понечих да го върна не мръдна повече наникъде. Имате ли идея как мога да го затворя поне, не ми трябва да го ползвам - само да го затворя. Мъчих го доста... натискане, бутане, не мърда.
  7. @VBI аз така правя по принцип, но днес не очаквах, че ще замръзне... няма ефект от работа на двигатела в спряло положение. Просто работи 3 минути, испарителя замръзва и колата изгасва... и дотам.
  8. Това със подгряването е яко, но в момента ме интересува ако залея испарителя с топла вода да не се спука нещо или пък да го наводня? Някой правил ли го е?
  9. @VBI 10 години карам коли само на газ и до сега не съм имал проблеми дори през най-студените месеци.
  10. Ето пак хванаха -10 градусовите температури и пак ми се случи тази сутрин... зарязах я в една уличка и хванах градски транспорт. Относно антифриза - сравнително разреден е, но предишна зима пак съм карал с толкова разреден и не е имало проблем. И аз смятам да направя после да загрея изпарителя с хладка вода и тогава да запаля и докато работи двигателя да поливам леко с хладката вода... зора е след 2-рата минута да поработи няколко минути - после няма проблем. Интересно ми е защо първоначално изпарителя се заледява а на по-късен етап като го пипнеш - пари. И как другите автомобили избягват този момент с замръзването на дюзата?
  11. Карбуратор е, 91г е произведена... друго не ме питай - не знам.
  12. Ауди 80 1.8 е мотора. Иначе и на мен ми изглежда като да замръзва изпарителя. Ама при -10 градуса на вън той не трябва ли да си е замръзнал и без това? Ако го залея с топла вода, мога ли да прецакам нещо?
  13. Случва се вече 3-ти пореден път в рамките на 1 седмица. Появи се проблема след като започнаха големите студове след Коледа. Сценария е един и същ: пали нормално, работи около 2 мин и след това започва да прекъсва и гасне давейки се... след доста въртене на стартера дори да запали работи малко и пак се дави. Много ми напомня случаите когато съм я давил. Ауди 80, карам го само на газ, защото бензиновата помпа не работи, но по принцип нямам проблеми със запалването и като цяло зимата не съм имал ядове. Моля за помощ, защото утре се налага да пътувам?
  14. Благодаря ти за съвета Николай!
  15. Хайде пак старата песен на нов глас... откакто застудя и започна ходенето по мъките... ако не я пусна по стръмното няма палене братче. От всички събрани мнения във форума и извън него свеждам проблема до един от следните възможни: - стари кабели (майстора ми каза че са за смяна, защото като извади кабела и го допре до свещта от външната му страна прехвърчат искри, а не трябвало така... но пък от друга страна като работи колата няма прекъсване); - бобина; - датчик на хол; - капачка на делкото или палец; Обаче как да разбера какво точно е? Или да сменя всичките изброени Някакви цени да ме ориентирате, ако не са много скъпи може и всичките да ги сменя.
  16. На мен преди известно време ми блокира тази част от километража, която отброява изминатите километри, иначе скоростта на движение си я отмерва. Какво ли може да е в този случай - зъбно колело или датчик? Лесно поправимо ли е?
  17. Сега извиках един приятел, който дойде да ми даде ток и успях да запаля на бензин... та той ми каза да гледам антифриза да е до горе защото като я по-ниско испарителя замръзва... а аз трябваше да долея 1 литър сега.
  18. Здравейте, тази сутрин колата ми (Ауди 80, 91г., бензин с АГУ) запали без проблем (паля я винаги на газ) и точно паркирах пред офиса, когато загасна (около 1км от нас до офиса) и не можа да запали повече. Оставих я и на обяд пробвах пак, но отново не запали. Със сигурност има гориво, защото снощи заредих преди да се прибера. Преди около месец направи подобен проблем и се наложи да доидат да ме дърпат защото акомулатора ми се изтощи от въртене, дърпаха ме около 4 км, на няколко пъти се чу гърмеж, но Аудито така и не запали. Зарязах я пред блока и когато вечерта излизах - реших просто така да пробвам отново и познайте... запали от раз. От тогава не съм имал пробелм до днес. Може ли да се е задавила на газ? (по принцип това възможно ли е) Или какво друго може да е?
  19. Lion_Heart, благодаря ти!... ще те слушам, къде ще ходя та няма да те слушам само дето нямам нито мултицет нито зарядно за акомулатор, но ще измисля нещо. Като пробвам по твоя начин, пак ще пиша кво е станало.
  20. Майсторите пропуснаха стартера като възможност за проблема ми, може би защото когато откарам колата при тях двигателя е загрял и стартера вие по-малко, а и при загрял двигател тя пали моментално и стартера не се усеща колко вие, но наистина сутрин стартера вие повече, но дори да се случи да си работи нормално за 20 секунди, пак не запалва колата.
  21. Здравейте, реших да се обърна към вас във форума, защото вече няколко майстора не могат да отстранят проблема ми. Ауди 80, 91г. бензин, 1.8, карам я на газ... от известно време, особенно сутрин въобще не може да запали първия път... пали само с бутане. След като загрее малко след това няма проблем с паленето. Като изстине двигателя, пак много трудно пали... а понякога и пак се налага бутане... Ходих на един майстор, който ме накара да сменя свещите и аз ги смених... нямаше промяна в проблема със паленето. Той ме посъветва да сменя и кабелите, но аз реших да не сменям всеки път по нещо само защото някой ми е казал ами исках да рабера със сигурност какъв е проблема. Затова отидох на Елком... от там ми регулираха оборотите, казаха че сместа е бедна на ниските обороти и съсщо я коригираха, но казаха че няма проблем с кабелите както ми беше казал първия майстор. Елком профилактиката също не ми помогна по никакъв начин... не знам какво да правя вече Само да спомена, че стартера ту работи нормално, ту започва да вие. Благодаря!
×
×
  • Create New...