Jump to content

Evlampi

Members
  • Мнения

    8
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    a4

Evlampi's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Качи малко снимки да видим и ние.
  2. Много е трудно да се комбинира стая за общо ползване и проектор. Тъмнината се постига перфектно с външни щори и се получават условия за ползването му, но не всеки е фен да виси проектор от тавана, кабели по тавана, кутията на екрана и тн. Ако имаш подходяща стаичка и не е чак толкова малка е по-добрия вариант.
  3. Не, просто е дал сравнение колко е ъгъла в киното в последния ред и у дома с 46 инча телевизор. Ето ако разбираш езика чети тука. THX препоръчват минимум 26 градуса и оптимум 36. Отдолу има калкулатор. Ако искаш да си в минимума, трябва да имаш екран 108" ако гледаш от 5 м. За оптимума отиваш на 140". Не разбрах това помещение, в което ще е системата само за кино ли ще се ползва или е хол/дневна? Трябва да си наясно в някаква степен кое как е разположено.
  4. Не знам защо си решил, че има някаква голяма разлика между двете марки. Както и да е, не ми се спори. Феновете на JBL са особена порода.
  5. Да си видял аз да му предлагам нещо тук? И къде е казано, че виждаш ли, JBL били точния избор за домашно кино? Човека е посочил бюджет и тази марка няма какво да предложи. Все едно аз да пусна тема в тоя форум дали да си купя S6, а ти да ми предлагаш Дачия Логан защото тя вършела същата работа.
  6. Виж сега, не че не можеш да я гледаш по-отдалечко. Хората и с 32 инча се оправят Въпроса е да се постигне максимално добър ефект при гледане на филми за каквото правиш цялата система. Прецени добре как ти е разположението в стаята, къде ще стои телевизора, как ще са сложени секцията и мебелите. Ако може да намалиш разстоянието на гледане, може да икономисаш от размера на телевизора. Все пак един същи модел плазма в 50 инча струва 4700 лв, а в 65 инча - 9000. До 50-55 инча си заслужава телевизор, но нагоре цените скачат и проектора излиза по-евтино.
  7. Ако искаш да се насладиш максимално при гледане на филми и то от такова разстояние си задължително за проектор. Дори една 50 инчова плазма, гледана от 5 м. се равнява все едно да гледаш на IPhone в ръцете си. За да постигнеш някаква дори и малка прилика с кино-залата ще ти трябва проектор. За тези 5-6 метра пък екрана трябва да е поне 100". Има моторизирани екрани, които да падат за секунди и си готов. Тръгнал си да правиш хубава система и обмисли всички аспекти, почети и послушай хората. Има такива, които са минали по този път. robobug, ако си беше направил труда да прочетеш статията, щеше да разбереш, че при типа свързване за който говоря, при слушане на стандартно стерео, кино рисивъра въобще не участва в схемата... CD плеъра е стандартно аналогово свързан със стерео усилвателя, ползва се дакът на CD плеъра... усилването е от стерео усилвателя, и въобще това е съвсем нормална стерео система! В кино режим - усилвателя започва да работи като крайно стъпало и само тогава приема сигнали от кино рисивъра! Успех!
  8. HDMI 1.4 му е важно да го има защото макар и да е напълно излишен в момента, то след 1-2 години ще е напълно задължителен. Вече всеки нов телевизор идва с поне един HDMI 1.4 вход. Далаверата в това не е само възможността за по-висока от 1080р резолюция, а поддръжката на 3D, LAN по HDMI кабела и обратен канал за звука по същия кабел. Нали не искаме младежа да изръси една торба пари сега и да се окаже, че нещо му липсва след няколко месеца. Ресийвъра в системата му е важен компонент и не трябва да го подценява, да спести 200-300 лв. сега и да се наложи да го продава на 50% от цената му на старо и да купува нов. Хубаво на високия клас ресийвъри е, че могат да се надграждат в посока качествено аудио. Като го послуша известно време с качествени колони и натрупа слушателски опит, може да добави отделен стерео усилвател за предните колони и да повиши още нивото на системата си. Това е задължителна стъпка при комбинирането на добро домашно кино със стерео система. Повече може да прочетете тук: http://www.avguide.bg/?page_id=230 corso, извинявай, но да споменаваш JBL и то подобни техни модели като се говори за система от подобен калибър е несериозно. Качеството на една система не се измерва с това колко джангър вдига, какво прави на паркета или миФките. Не може да наместиш колони, направени на някоя джонка покрай Китай с говорители за 2 лв. в система за 10-20К. Ако автора е решил да похарчи тази сума за техника значи може да си я позволи. Ще има редкия шанс да започне опита си като слушател на добра система. Дай да не го връщаме назад към нашето ниво уж да му спестим някой лев. kokosf, виждам че си пообиколил някои от магазините, видял си и си чул какво предлагат сериозните производители в бранша. Дано си оценил разликата между тях и ширпотребата. Разликата е реална и си заслужава парите. Виждам, че си решил да взимаш и дисплей. Една сериозна система за кино не може да върви без сериозен екран. За да усетиш качествения образ и да се насладиш максимално и на видеото както на аудиото, то ти трябва голям екран. Не си казал /или не съм го видял/ от какво разстояние ще го гледаш. Това е много важно да се определи колко голям екран ти трябва. Аз лично без да се замислям ти препоръчвам проектор. Всичко останало, разни филипси-милипси, сонита и тн. са смешни пред хубав DLP проектор + екран от порядъка на 90-100 инча. Гледаш ли един филм на нещо подобно ще забравиш за какъвто и да е телевизор. Все пак, ако решиш, че проектора не е за теб, помисли за една хубава 50-65 инчова 3D плазма Панасоник. Несравнимо по-добър образ за филми.
×
×
  • Create New...