Jump to content

Toshko

Members
  • Мнения

    556
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Toshko

  1. Тъкмо се канех да попитам след всичките дискусии - дърпва ли в крайна сметка това 3.0 TFSI или е по-скоро миксер Явно не е за мен.
  2. Сериозен съм - не обичам да ми сменя предавки, когато колата има сила да се движи и на текущата. Когато автоматикът може да се слага в ръчен режим не е никакъв проблем да го оставя на последна предавка и да си карам така цялата магистрала. Когато карам дизел той си тегли доста прилично и не ми трябва да свалям предавки, за да набера някоя и друга секунда по-бързо. А моят стил на каране е такъв, че мачкам газта в дъно много често и ако го оставя на автоматичен режим става някакво непрекъснато подхвърляне на предавки. Принципно съм за дизел от всякъде, но нали всеки вика, че с тия по-новите дизели само ядове - дюзи, турбини, DPF... За това разглеждам и какви бензини се продават. Иначе не съм кой знае какъв състезател. Мога и спокойно да подавам газ както пишат по-горе и да не сваля предавки, но някак това ме натоварва повече отколкото, ако съм на твърда предавка и просто си мачкам газта до долу.
  3. Аз нали за това питам при турбо бензин каква е работата.
  4. Пропуснал съм да уточня - точно за цитираните A4 B8 и А6 C7/4G става въпрос. Тия другите са много нови А за смяната на предавки може да съм малко странен, но адски много ме дразни на магистралата да карам в автоматичен режим. Много често се случва буквално през 30-60 секунди да мачкам газта в дъно и повече ми харесва колата да си стои на последна предавка и да си набира там колкото може пред това да сваля 2-3 предавки надолу, да бучи и пак да ги качва.
  5. Гледам, че се предлагат разни аудити А4-ки и А6-ци с този мотор на гере-долу прилични цените. Въпросът ми е към хора, които вече притежават кола с въпросния мотор - как е откъм вървеж и като е с турбо дърпа ли като дизел? Преди имах А8-ца с 4.2 FSI и въпреки, че като цяло беше доста приятна кола за каране останах леко разочарован от мотора. Примерно като го сложех на твърда 6-та на магистралата нямаше никой, когато подам газ, а аз много не обичам колата да сменя предавки за щяло и нещяло. В случая ме изкушава идеятаа за 3.0 TFSI на купе на А4, но ми се иска да имам и усещането от дизела, а не да е миксер.
  6. И аз имам съмнение, че километрите не са реални, но така или иначе вече не ме интересува точно тази кола.
  7. Една, която хваща окото на Горубляне в момента се продава за 13 000 лв, но е FSI мотор. Бях се навил да ходя да я гледам, но джамбазинът някак реши, че съм несериозен купувач и ми затвори телефона. Ако някой ходи да я гледа да си има едно на ум, че отношението и сериозността на продавача са леко под въпрос.
  8. Сега погледнах обявите. Те на тези 3.0 тфси цените им като на 3-литровите дизели + ремонта. За капак всичките са някакви американки.
  9. Звучи добре. А този 3.0 тфси в 4G пак ли е с DSG кутия или е с нормален автоматик?
  10. Сигурно е както казваш, но при 8-ка половината кеф е в звука, а и няма турбо за обслужване.
  11. Е няма, отказахте ме от тия 6-ти. Бензин само ако е 8-мак, но то тогава по-добре на А8-ца. Ще гледам друга марка или модел 😀
  12. Значи ще почакаме няколко годинки, докато/ако измислят начин как да ги ремонтират тия автоматици, че това, което по-горе каза колегата за 8400 лв. ремонт на кола за 20 000 лв. не звучи никак добре.
  13. Това в какъв смисъл? Сега като гледам няма нищо подобно на това, което продадох за тези пари. Ходих преди дни да гледам една уж добре изглеждаща по снимки на същите пари в Кентавър, но като я видях ми стана лошо. Беше пълна гробница в сравнение с моята.
  14. Има ли такива A6-ци C7, които да са с класически автоматик?
  15. Гледах, че имаше коли с 4 цилиндрови дизели, което противоречи с моите виждания за такъв тип кола. Има и бензинки разбира се, но те също не ме интересуват.
  16. Позагледах такива коли по обявите и много ловят око. След това ровнах малко технически спецификации и с ужас установих, че автоматикът не е класически, ами роботизиран. Вярно ли е това нещо и ако е така може ли някакви мнения и коментари за него? Дори да не е чуплив сяцането при тръгване на DSG-тата малко ме дразни, а от кола като А6 бих очаквал да вози мазно. Също така искам да попитам каква е хавата с 3-литровия дизел, който е около 240 к.с., защото така или иначе другите мотори като ги гледам не ме грабват с нищо? И въобще заслужава ли си такава кола пред някое А6-ца от предишното поколение от 2009-2010 за почти половината пари?
  17. Аз с голяма мъка продадох моето А8 4.2 FSI за 12 500 лв. Сега като гледам какви се продават за тези пари моето беше кукла направо. От както го продадох нещо започна да ми липсва и пак бих си купил дори и 15 000 лв. бих дал, ако има хубаво, но като гледам по обявите още на снимките изглеждат много измъчени.
  18. Хора не сте много на ред тук 😀 Тези аудита не ви се отразяват добре. Аз и преди години имах Ауди и влизах тук, но тогава хората бяха доста по-нормални и не така злобни. Хайде със здраве! Аз ще си се оправям някак с коша.
  19. В случая става дума за моя кола, а не за някоя друга. Но както и да е. Исках да покарам дърт премиум, за да видя как е и защо хората го правят и видях как е. Явно има моменти като този със сервизната история, които са мисия невъзможна.
  20. Хич не ми е важно. По-скоро въпросът е принципен и имам лека доза любопитство дали са врътнали километража.
  21. Е как пък само Ауди ги заплашват глоби, а другите марки не? За BMW даже може да си провериш историята online срещи 13 лв.
  22. Все ми е тая. Така или иначе те имат информацията и не им пречи да ми я дадат. Поне аз не виждам никаква морална причина за да не го направят. По-скоро мисля че са за трепане защото не го правят. Но както и да е няма какво да коментирам повече. Попитах най-културно дали някой може да ми помогне с информация за моя вин. А тия в porsche съм сигурен че някой ден ще си получат заслуженото дали от мен или от някой друг.
  23. Нищо няма да завеждам. Просто това ще ми е последното Ауди в живота и ще се погрижа за напред да разубедя всеки тръгнал да купува Ауди и накрая този тарикатлък ще има за тях някакви финансови отражения. А недай си боже стане нещо и някой от семейството ми пострада отивам и чупя ръцете на този, който ми отказа информация вече без да ме интересува закона.
  24. Това е положението. Незаконно е да им строша пръстите за дето се правят на 2 и половина, така че освен съд не знам какво друго мога да направя.
  25. Аз разбрах в последствие за нея. И все пак не пречи да се опита със заплаха. Все пак, ако стане ПТП и някой пострада тази особеност, че не са предоставили нужната информация може да им създаде главоболия.
×
×
  • Create New...