Jump to content

VAG Fan

Members
  • Мнения

    29
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от VAG Fan

  1. Колеги, по време на техн.преглед казах, че отзад спирачките не държат. Нямам идея дали трябва да се сменят накладките или може да са цилиндърчета и т.н. Препоръчайте сервиз в СОфия, Западни квартали, някъде Света Троица, Модерно предградие и т.н. Да не са мошенници
  2. Колеги, преди 2 години като ми оправяха стартера и след свалянето на акумулатора, взе че се прецака алармата. Реших да пробвам дали работи и отворих вратата. Алармата се чуваше много много слабо в сравнение с преди. Търсих инфо за настройване на алармата /някаква комбинация с копчетата на дистанционното беше/, но не я открих. Алармата е МАК. Колата няма централно. Демек само за аларма ми трябва. Имате ли идея как да я направя отново да свири така силно както преди ремонта на стартера?
  3. Всичко е оправено. Благодаря на отзовалите се!
  4. Колега, никаква лампичка не ми светва на таблото. Нямам необходимите уреди сам да го оправя, пък и де да знам как. Да я закарам на жичкаджия или някой съсед може да се справи /има "разбирачи" в блока ми/?
  5. Колеги, днес забелязах следното: Кабелчето, което отива към датчика от горната страна на масления филтър е скъсано точно до клемата. Не е насилвано, че да се скъса. Явно материала е остарял... Въпрос 1: какво е предназначението на този датчик? Въпрос 2: мога ли да оставя така кабелчето или ще повлияе по някакъв начин на нещо? Прилагам и снимки. Автомобилът е Ауди 80 1.8S, 90 к.с., 1991 г. Предварително благодаря за коментарите!
  6. Аз съм навит да монтирам тази джаджа, но пък изниква следващия момент - читав сервиз и майстор в столицата. Горе-долу какви са цените?
  7. Колеги, постоянно слушам, че имало въведено изискване на газовите уредби да се слага евро сонда. Ако такава не е монтирана в АГУ, то КАТ можели да спират автомобилите от движение. Запознати ли сте с това изискване? Моето Ауди 80 1.8S от 2005-та си го карам на газ. Септември ми предстои минаване на техн. преглед на колата + преглед на АГУ. И ако наистина е задължително горенаписаното, то ще трябва да се минава и през сервиз за монтаж, тъй като при мен я няма въпросната евро сонда. Моля, дайте идеи и споделете своя опит! Благодаря!
  8. Значи решението ще е отново да посетя сервиза и да видим този път какво ще измъдрят майсторите.
  9. Благодаря, ще опитам да се справя сам
  10. Специално за реглаж отидох и ми като сложиха уредите казаха, че няма нужда да се прави реглаж. Затова посетих и втори сервиз - пак същия отговор. Не вярвам просто ей така да не скат да изкарат някой лев за няколко минути. А има ли начин човек сам да си го оправи?
  11. При движение на прав участък волана ми стои на ляво. Преди няколко месеца на пътя за Самоков нацелих едно място с много дупки и от тогава волана е в това положение. Закарах колата на реглаж, но момчетата и в двата сервиза ми казаха, че няма нужда от такава манипулация. В друг сервиз гледаха предното окачване - и там всичко е ОК. На какво може да се дължи аномалията във волана и мога ли сам да си го върна в нормално положение. Или трябва да ходя отново в сервиз. Благодаря!
  12. За по-сигурно я махнах от колата, а клемите облепих с изолирбанд поне докато намеря някоя читава в автогробниците. Ще потърся ел.техник в квартала да поогледа запалката.
  13. Сложих си пак 15А бушон - благодаря за това разяснение! Като свързвах гнездото и клемите, самата запалка не беше вътре. Следователно някъде вътре в гнездото става нещо. Ще проверя по автоморгите дали мога да намеря тази част.
  14. Значи като свалих пепелника се оказа, че запалката не е свързана с клемите отзад. Като я свързах даде на късо, получи се искра и бушончето 15А изгоря. Сложих нов бушон и опитах пак. Стана същото. Сложих бушон 20А и като ги свързах искрата се превърна в пламък. Проблема е някъде вътре в запалката и затова дава на късо. Предварително проверих, че има ток в кабелите. Случвало ли ви се е и на вас такова нещо и как да действам?
  15. Трябва ли да сваля целия пепелник за да проверя?
  16. Колеги, подариха ми едно компресорче за гумите, което се включва в запалката. Обаче моята такава не работи. От 2000 г. имам колата, но семейството сме непушачи и не ми се е налагало да я ползвам. Проверих бушончето, което отговаря за запалката - наред е. Според Вас може ли да е прекъснато кабелче? И къде да го търся това кабелче ако то е виновно?
  17. Иска ми се да му вярвам. При стария датчик стрелката на таблото като стигнеше една идея до стоте градуса и стартираше охлаждането. А сега е видимо по-рано, поне според стрелката.
  18. Купих си нов датчик от Ем Комплект 33. В магазина ми казаха, че с този датчик перката ще се включва при достигане на 95 градуса. Днес обаче попаднах в задръствания в центъра на София и се случи така, че на 85 градуса перката се задейства. Проблем ли е, че сработва на 85, а не на 95 градуса?
  19. Не ми е правен реглаж. Колата леко ми бие на дясно, но това е от преди въпросната смяна. Тогава ходих на реглаж, обаче ми казаха, че няма нужда, всичко си е било наред. А за тези 90 лв и аз мисля, че са много. Но баща ми ме заведе в този сервиз, понеже собственика му бил приятел...
  20. Мотор 1.8 S: Градско - 10-12л./100 км. Зимно време достига чат-пат 14,5-15л. /100km, ама много рядко. Извънградско - 8-8,5л. /100 км Винаги паля на бензин и след известно време минавам на газ. През последната година зареждам само в "Еко". Веднъж в 30 литрова бутилка в "ОMV" до входа на Западен парк в София ми напълниха 34 литра. Никой от бензиностанцията не можа да ми обясни как стана така. Друг път пък заредих в Пазарджик в "Шел". До София Аудито ми работеше като Москвич - каране в най-дясна лента и никакво изпреварване. Иначе съм доволен как работи на газ. Скоро ще трябва да почиствам някои неща по системата, за които чета във форума.
  21. Сменен е един тампон - ляв. Външния маншон - десен. Обаче си беше доста работа като гледах.
  22. Здравейте! Днес смених тампон на макферсона. Стария беше заминал. При потегляне се чуваше едно почукване. Новия е "Лемфьордер" - бразилски. От сервиза до нас /някъде към 2 километра/ забелязах, че вече го няма. Ще си проличи занапред при по-интензивно каране това ли е била причината в дразнещото почукване при потегляне. Смених и външен десен маншон. Сложиха ми "Феби". Обаче забелязах, че на кутията пише, че е за Опел. Попитах майстора дали са едни и същи и той каза, че няма проблем. Общо части+труд всичко ми излезе 90 лв. Майстора отиде да купува частите и така и не разбрах каква е разбивката и кое колко струва. Та въпроса ми е тази сума 90 лв как ви се струва? След време май ще се сменят и тампони на носачите... но за момента има живот в тях.
  23. Тъкмо тръгвам с колата към близкия магазин и рекох да пробвам за последен път прави ли го този номер. Давам на контакт, нещо щракна вътре в таблото с уредите и перката започна работа. Но следващите ми 2-3 опита веднага след това нямаха проблем. Така, че отлагам купуването на нов датчик. Днес имам излизане и ще следя дали ще започне да ги прави тези магарии отново. И ще докладвам.
  24. Така и ще направя, ще купя нов датчик. Обаче се оказва, че буксите са 2. И двете ги махах - един резултат. Горе-долу колко ще ми струва една нова джаджа?
  25. Нямам климатик. С най-базовия модел съм. Точно това направих - издърпах куплунга и дадох на контакт. Перката не се задейства.
×
×
  • Create New...