Jump to content

neverended

Members
  • Мнения

    47
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от neverended

  1. Май не е често срещан проблем
  2. Здравейте колеги, имам следния проблем с моята А4 1,9 тди АФН 1997г., -сутрин преди да запаля лампичката, която светва за подгряване свети доста продължително-може би около 20-30 секунди. Въпреки че навън е над 20 градуса.(дори и зимата ми грее около 5-10сек.) След това като запаля мотора се изфорсира сам до кум 1500-1800 оборота и докато не по загрее малко (3-4км) държи високи обороти-някаде около 1200. Същата ситуация се повтаря и през деня ако не съм карал колата няколко часа и тя е студена. Ако е топла колата това не го прави. Дайте идеи какво може да е ? Нещо трябва да сменя (какво) или е някъква грешка на компютъра? Благодаря ви предварително!
  3. Колега къде могат да се видят? Интересува ли те бартер за 16-ки Oz 5 лъча? Поздрави!
  4. Не става пробвах и с двете ръце да го завъртя при свален ремък....
  5. Здравейте колеги, имам проблем с компресора на климатроника (блокирал е или нещо подобно) и се чудя какво е по-добре да направя. Да го дам за ремонт (рециклиране) или да си взема друг втора ръка ? Нов сигурно е една торба с пари? Колебая се за рециклиране защото един приятел си го беше рециклирал и не беше особено доволен, нещо му виел или нещо подобно. Ако има значение мотора е AFN. Мерси предварително!
  6. Колега имаш ли ляво странично огледало за А4 97г. ,че моето хвана на някъде пред блока
  7. Колега имаш ли ляво странично огледало за А4 97г. ,че моето хвана на някъде пред блока
  8. Колега имаш ли ляво странично огледало за А4 97г. ,че моето хвана на някъде пред блока
  9. Здравейте колеги, предлагам чист бартер за моите джанти OZ-racing 16" 5x112 (като на 1-та снимка) за оригиналните джанти 16" от А4 като на втората снимката.Джантите са прави и не са заварявани, колата дойде от Германия с тях. За информация на ЛС или n.chervenkov@hotmail.com
  10. Колега не разбрах джантите какви са и продадени ли са ? Интересуват ме само джантите. Поздрави
  11. Колега, имам един въпрос (каза че са безплатни ) имам оригинален темпомат на моята А4-ка 97г. AFN мотор,след като ходих на диагностика, че нещо имам проблем с турбината, темпомата започна да се базика.Както си карам с включен темпомат, натискам съединителя и за мое учудване темпомата не се изключва и оборотите се вдигат сами, докато не натисна спирачката или не го изключа от лостчето !!! Имаш ли идея какво се е случило, този пич с лаптопа ли е развалил нещо или е някакъв друг проблема? Мерси!
  12. Чудесно, можеш ли да ми направиш настройката на актуатора, ако се окаже, че се налага?
  13. От София съм, но това не означава , че не мога да отида и някъде другаде ...
  14. Колеги имате ли идея кой може да направи настройката на актуатора, ако въобще ми е необходима
  15. Колега и аз имам това в предвид под "разтоварване" което си обяснил. Но проблема е че турбината вдига стойности 2200 ( не съм сигурен в мерната единица) и при по-продължително натоварване на максимално на турбината стойността достига 2300 и колата влиза в авариен режим. Забравих да кажа че смених и "Мап" сензура за да съм сигурен че той не лъже компютъра. Иначе за маркучето от въздушния филтър не съм го гледал внимателно.Ще погледна всички маркучета за вакуум и ще подмена клапана Н75, но дано не е от настройката на актуатора, че незнам него кой може да ми го настрои...!
  16. Дебитомер се води този клапан Н75 ли ???
  17. Имам съмнения , че актуатора може да е "пипан", тъй като турбото мисля, че е рециклирано, а и ние го пипахме. Знаеш ли как се настройва и каде може да ми го настроят? Мерси Ами на 7000-8000км е, ама това е най-лесното още утре ще го сменя
  18. Да и аз се бях насочил към този клапан. Странното е , че не дава никаква електрическа грешка, може ли да има някаква механична повреда и за това да се базика?
  19. Здравейте колеги, от една седмица насам се опитвам да оправя този проблем, но уви безуспешно -Първо изчистих турбината, която имаше нагар въпреки, че преди два месеца я чистих, но както и да е. -След като продължи да забива разглобих и проверих вакуум клапана над турбината, който я разтоварва, той обаче се оказа напълно здрав и си работеше. -Изчистих и изпускателните колекторите тъй като ми казаха че може да има нагар и по тях. Уви и това не помогна. При натоварване на турбината максимално на 4 и 5-та скорост след 3500 оборота а на 5-та около 150км/ч колата влиза в авариен режим (забива).На по ниска предавка няма проблем (просто не се натоварва тогава максимално турбото) Гледахме я на компютър, и на място и в движение когато забива. И единствената грешка която дава е повишено налягане в турбината Моля, дайте някакви идеи какво може да е, защо не се разтоварва турбината? При какво налягане е нормално да работи турбината? Много благодаря!
  20. От София съм и мисля, че познавам точния човек само остава да преговарям за цената
  21. Ок,колеги мерси за инфото. Ще пробвам първо с извънградско,че е по-лесно ,а иначе това почистване на турбото сложно ли е? В смисъл скъпо ли е ))) и много ли хора се занимават с почистеане?
  22. Здравейте, Както си карам колата 1.9тди 110к.с. изведнъж изчезва мощността и не иска да върви! Вдига оборотите много по-бавно,а след 3000 оборота направо забива муцуна. Колата се оправя след като изгася и запаля отново! Върви все едно нищо не се е случвало. Разбрах, че колата влиза в авариен режим и след запалване се рестартира и се оправя.Имате ли идея какво я кара да влиза в такъв режим и как да я оправя? Много благодаря!
  23. Здравейте колеги, някой знае ли дали мога да изключа тази функция на централното? Колата ми е А4 97г. Благодаря!!!
  24. И двете температури са постоянни,само тази на 51 канал се качва от 30 (като е студена колата) до 90 (като загрее) и си остава постоянна 90. А другата на 49 канал постоянно си е на 30 градуса,студена топла все 30.....много странно?
×
×
  • Create New...