Jump to content

ghostly

Members
  • Мнения

    29
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от ghostly

  1. Катализатора махан ли е ? И моята е така и газаджията ми каза, че е от катализатора. Трябва да му я оставя, каза че имало някакъв имулатор или нещо такова, което оправяло това. И мен ме накара да сменя клапана за маслените изпарения.
  2. Здравей колега, аз съм с абсолютно същият мотор (A4, B6 2.0 ALT мотор 130 коня), сложих си газ инжекцион и ми смениха свещите по съвет на момчетата, които слагаха газово. Смених си клапана за маслени изпарения и маркуча който надолу е тумбест, който слиза надолу. В началото колата гореше доста масалце, но след като направих тези неща много намали горенето на масло. Почти не доливам. При мен обаче, като обслужвах колата си сложих масло 10W 40, по съвети на хора, но това е грешка. Скоро пак ще си мина на 5W 40, посъветваха ме да си я карам така, защото с 10W 40 се получава нагар, както по-горе са писали колегите и не е добре за автомобила. Ако има нещо оставам на разположение, ако мога с нещо да ти помогна. Успех!
  3. Моят катализатор беше махнат откакто я взех /преди 2-3 месеца/. Сложих хубава и скъпа система газ-инжекцион, на газ не свети чек-а. Още не съм открил решение. Имам и едно съскане и пуснах тема: http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=172880 Мислих, че ще е от него, но най-вероятно няма да е, щом съскането си го има, а на газ не свети чек-а. Заведох я на сервиз за това съскане и ми казаха оригинални маркучи от Ауди които струват 280-300 лв. още не съм се наканил да отделя пари. Казаха ми, че и работата на двигателя ще се подобри. След това ще гледам вече това светване на чек-а на бензин. Ще ви държа в течение, ако открият нещо в сервиза.
  4. Здравейте колеги, наскоро купих Ауди А4 Б6 2,0 АЛТ 2001г. От както съм я купил има силно съскане /прилагам снимка/ на запален мотор. Предполагам от всмукателна вакум система. Съскането се чува някъде около вакум маркучетата и клапанчетата. Смених ги, но не е от тях. Когато се закачи на ВАГ-КОМ има грешка: Бедна-богата смес /Не знам кой номер е, не записах номера/. Най-ясно се чува някъде под металните тръби, отбелязал съм на снимката. Моля за мнения. Предполагам, че не съм обяснил достатъчно компетентно, но ако има допълнения, ще отговарям. Благодаря предварително! Снимка: https://plus.google.com/photos/103561835195567530753/albums/6138715771099568209/6138715786513226802?pid=6138715786513226802&oid=103561835195567530753
  5. Здрасти колега, вчера си взех А4 Б6 2.0i и я взех с такъв проблем. Свети чек-а, изчистих грешката заредих А95 и като я вкарах в обороти пак светна и предърпва при ускорение. Моля ако си намерил решение на проблема - пиши.
  6. Да, всичко тръгна, само дето явно съм разбутал някои кабел, защото стрелката на километрите ми сега си подскача когато си иска и си играе като оборотомер, когато запаля от време на времe и супер много ме дразни )))) Иначе сега всичко светна супер )) Благодаря много VBI и Ivo ) сега тези дни ще гледам километража от какво може да е...
  7. Открих, че имам изгорял бушон номер 7.Сега започвам да сглобявам...
  8. С пробна лампа, на маса до потенциометър не свети с и без контакт и на включени габарити. Има сив кабел с жълта лента на който също не свети с включени габарити. Има един изцяло сив, където с включен ключ има, а като се изключи ключът няма. Сега проследявам кои от двата сиви отива до таблото.
  9. ПРобвах го това с друг предпазител, е не беше 15А мисля че беше 10А, но си беше здрав и пак нямаше... а иначе габарити си имам и светлини всякакви си имам... Сега след малко отивам да пробвам това което VBI ми каза с пробна лампа да видим какво ще стане...
  10. Нямах пробна лампа, имах само Мултицет, направих си вчера вечерта пробна лампа, и днес следобед ще меря с лампа от ключа на фаровете дали ще ми светне и ще видя кой кабел е на вход и кой на изход, след това до потенциометъра на таблото, а има ли значение дали ще меря докато колата е на контакт или не, защото според мен би трябвало да ми светва таблото и без да съм на контакт.
  11. Има ток на предпазителя като дам на контакт, иначе са някакви малки тоци от рода на 2-4В. До потенциометъра на верига идват 2 кабела, но на изключен ключ за светлини, като го включа и ми изчезва веригата. На замерване като съм на контакт ми идват някакви 45 Мили Волта. На предпазителя единият кабел идва от БОШ-а (Черен), той ще да е ОК щом дава 12+ като дам на контакт. Другият черно и син отива от другата страна от дясно на жабката в една букса и от там излиза черен и тръгва обратно в сноп кабели и от там не мога да го прследя... предполагам, че наистина ще е някъде от ключа на фаровете до таблото. Сега ще търся схема на ключа как работи. А не трябва ли да има и 12+ на бушона като не е на контакт колата, ами само като пуснеш фаровете (габарити) защото тогава пак би трябвало да светва таблото и номера и жабката... Сега ще си правя пробна лампа, че с нея е по-лесно... а тези малките тоци трябва ли да ги има от ключа на фаровете ми излизат някакви 4-5+ В. или просто някъде са се стопили кабели и е окъсило... странна ситуация
  12. Потенциометъра го замерих както си е на таблото и си отчита намаляне и увеличаване като го въртя. Ключа го отварях да го погледна, но честно казано не го замерих... всички пъпки на пластинките си бяха ОК... после ще го замеря, лошото е, че не знам от кой номер влиза и от кой излиза точно за това осветление. Иначе като дам на контакт колата, ми идва напрежение до бушончето, но не разпределея към жабка, табло и освет, номер. Черен кабел идва от БОШ-а, и влиза в бушончето и излиза черно-син кабел, който заминава на някъде и не мога да намеря на къде, и предполагам че там на където заминава ще се разпределят, защото този предпазител го дават и за други неща...
  13. Здравейте колеги, първо за критиците да кажа, че съм прегледал всички теми, но при мен не е пътечка в таблото или ключа. Колата ми е А6 ц4 2.5 ТДИ. След като свалих таблото и прегледах пътечките, след това ключа на фаровете и той си е ОК. Всичко започна след като в жабката ми кабелчето на + ми беше излязъл от лампичката и го мръднах, (като не знаех) докато си бърках в жабката и се допря до другото кабелче... Прегледах сумати теми и на всички е или предпазителче N14 (15A) пречупени кабели на задния багажник от отваряне и затваряне, пътечка в таблото или ключ за фаровете, както вече споменах горе. След като ги прегледах се сетих да замеря дали идва напрежение до предпазителчето, но уви... видях че входящият кабел до предпазителя е черен и син, а изходящият е черен... Въпроса ми е, има някакво управление на осветлението в колата "Lamp Control Module" и от къде идва захранването преди предпазителите? Благодаря предварително !
  14. Макар че е старо съм влюбен в тоя автомобил и страхотно изглежда ! Един ден със сигурност ще покарам такава )) сега ще се задоволя с А6 ) супер е колицата !
  15. Дам "VBI" нямам клима за съжаление мислих да слагам, бяха ми намерили един оригинален климатроник в Пловдив за 800лв. с монтаж с всичко, но нямах пари тогава ( а за сега имам доста ремонти да и правя и тогава евентуално ще мисля пак за клима "Marcus" благодаря ти братле ) скоро ми предстоят още ремонти и тестове на свещи за подгряване, ремъци ролки само за центровката мисля да ида при някой майстор )) ще се допитвам пак до вас!
  16. След едно стабилно разглобяване на таблото и разкачане на всичко вътре в колата вчера, дойде един приятел и ми каза: няма начин, да няма как да се сваля само мотора отпред без да се вади цялата кутия! И след като махнахме акумолатор, чистачки, и решетката в основата на предния прозорец, се освободи място и от там се маха въздушният филтър (който е закрепен на кутията на парното) и се вижда перката на мотора, после се отива от другата страна, след откачане на кабели се маха само едно зеги, което държи мотора, след което се издърпва и излиза само мотора с перката... и така, те докато го ремонтираха Аз започнах да си сглобявам в колата тъблата, които се оказа че съм ги разглобил за да се намеря на работа... Днес вече трябва да си сложа работещият мотор на парното! ИСКАМ ДА БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ СЪФОРУМЦИ КОИТО КОМЕНТИРАХА, КРИТИКУВАХА И СИ ДАДОХА МНЕНИЕТО, С КОЕТО МИ ПОМОГНАХТЕ ))
  17. Днес мисля да го свалям да го правя... ще кажа след това резултата ))
  18. Колеги, оказа се мотора, дадох му директно напрежение от акумолатора и не тръгва да върти... сега трябва да вадя цялата кутия заради мотора нали ?
  19. Ето аз до каква схема за моето А6 успях да се добера, но нещо не мога да я разчета ) може ли малко помощ? А иначе в късният следобед като се прибера в Бургас ще изпробвам това с директното подаване на ток, че сега съм на работа...
  20. "VBI" с обикновенно парно е.. Благодаря, утре още ще изпробвам дали върти мотора с директно подадаване на ток и ще ви кажа !
  21. Здравейте съфорумци, преди около половин година сменях радиаторчето на парното на Аудинцето ми А6 Ц4 и след това имам проблеми с тоците.Когато запаля съм без никакво парно и не духа, когато покарам малко на обороти и започваше да работи, да но и сега, колкото и да карам не тръгва да духа силно, а ужасно слабо и това мисля, че е от самото движение на колата си влиза въздуха. До мотора на парното отива една букса само с +12 и маса (там си имам напрежение), но в горната букса, която пак е в парното (отпред при двигателя), само че отива до резистора, който четох, че управлява степените на духане. Интересното е, че 4-та степен уж не минава през този резистор, а пак не работи. Пробвах да извадя само буксата на резистора докато работи колата (или на контакт) и с кабелче да направя мост м/у някои кабели, но нищо не се получи (това го четох във чужд форум), пробвах м/у всички да направя мост, но пак никаква реакция. Някой може ли да ми каже дали има друго управление, релета, букси. Бушончето на парното си е здраво, първо от него започнах! Благодаря предварително!
  22. ghostly

    A6 C4 2,5 TDI

    Момчета, аз го имам същият проблем с моята А6 Ц4(ръчни скорости), когато е под 7,8 градуса тогава ми се включват свещите и си пали добре, а когато е по-топло върти супер много и я паля с газ, но пали много трудно, прави поне 10 оборота. Още не съм отстранил проблема... добър майстор ми каза че имало на дизеловата помпа (мисля че беше), центровка която се прави с "часовник". Но не съм ходил понеже трябва да оставя около 300лв. Ако някой е намерил решение на проблема го моля да каже къде е проблема!
×
×
  • Create New...