Jump to content

Miro_A3

Members
  • Мнения

    312
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Miro_A3

  1. Колеги, съвети много, но той автора според мен може да се каже, че изобщо не го е засичал тоя въпросния разход. Ами ако случааайно има проблем с отчитането на горивото? Според мен засичане по стрелка не може да се приеме за показно :)

  2. Колеги, съвети много, но той автора според мен може да се каже, че изобщо не го е засичал тоя въпросния разход. Ами ако случааайно има проблем с отчитането на горивото? Според мен засичане по стрелка не може да се приеме за показно :)

  3. ... да си знаеш тия колици са със страдащи кутий,не са и скъпи частите зависи какви слагаш де не е кой знае колко бърза,

    п.с. не се прави на състезател колата не дига поече от 180 да знаеш :D/> но двигателя като цяло е много здрав и другия недостатак на колата е че е със къси скорости то и от там мисля че качва разхода.

    Колега, не съм чел и чувал до сега да страдат кутиЙте им на тези двигатели :gruebel: . Страдат на единия вариянт на 1.6 кутиЙте.

    На тоя мотор страдат: дросел клапа, кормилна рейка, тампони стабилизираща щанга (бял кахър, ама се скапват много често) и някои други неща (първосигнално се сещам за тези; разбира се и аз не съм минал без тях...)

    Относно послеписа - колкото пише в книжката си ги вдига без 2-3 километра (201 ги прави по GPS), но определено не е състезателна кола, няма смисъл да я мъчиш. Къси скорости... какво разбираш под къси скорости. Скоростите са си добре, разхода се вдига от притискането на десиня крак към педала на газта, логично е - искаш да въриви - похапва си доволно :D.

    Към автора - свестните (според мен) майстори казват: това, това и това ако искаш да ти е сигурна колата са за смяна, еди-кое-си има евтин и скъп вариянт (примерно) - ефектите от двата ще са такива и такива, еди-кое-си можеш да не го сменяш докато не здаде багажа, и прочее, разбираш ми мисълта надявам се :) То по една кола винаги има нещо за смяна (особено тия, наш'те, на по 126 000 реални км.)...

  4. И при мен стрелката не показва вярно - все едно е изместена на дясно(точно на същото място ми светва резервата). Запомняш си отклонението и си караш :). Мисля, че има доста теми по въпроса, аз лично не му се връзвам много на тоя проблем и те така :)

  5. Относно спойлера не знам, но моята а3-ка е с голямо дясно огледало, стои си перфектно и имам по добро виждане, фейслифт е моята 2002 но мисля че и те излизаха с малко дясно, ако не се лъжа де?

    С голямо дясно са след фейслифта ;)

  6. Хора и аз имам същият проблем, но колата е А4 АФН. При мен се усеща пукане или прискърцване като гума, когато колата се движи по лош път. При завои не съм забелязал. Шума идва само от дясно. Появява се при каране, има го и когато колата е паркирана с отворен капак и аз с ръце подпра и почна да натискам десния калник. Има го и когато стъпа на джантата, която е със широки спици, и почна да отпускам тежестта на тялото си. Но аз го усещам като звук или от амортисьора или около главината. Дали е от там или и при мен има вероятност да е магарето? Да уточня, имам някакво припукване, тропане от тази страна доста дълго време, подобно на разбита биалетка. Миналия понеделник ударих бронята в един теглич и я изкривих. Ударът беше с по малко от 20 км/ч и видимо освен счупената броня, други поражения няма, но от тогава почна да се чува пукането доста. Колата не ми носи, не тресе при 170 е по-стабилна отколкото при 90.

    Провери биалетката и тампоните на стабилизиращата щанга.

    И аз си мисля, че е от биалетката на стабилизиращата щанга. Поне при мен с такива симптоми е това :)

  7. Въпросният двигател 2.0 FSI не е ли атмосферка?! Няма смисъл от чип, и най-вероятно не вървят колкото 1.8Т (то даже не знам дали е коректно да се нарече наследник, при положение че не са много приемствени двата мотора) :) Все пак, по-добре изчакай мненията на собствениците :)

  8. Ъпвам темата - хлопането все повече почна да заприличва на скърцане (подобен звук се чуваше от тампоните на стабилизиращата щанга, само дето тоя път е от едната страна). При по големи неравности и в края на спиране се чува. Колега, благодаря за бързия отговор, нямам достъп до канал, пък и не бих се наел сам да бърникам по окачването :D (ако е за някоя глупост, която няма отношение към безопасността се навивиам бързо, но...) :)

  9. Колеги, от известно време, при потегляне от място се чува пукане откъм дясното колело (в началото и при спиране се чуваше, ама по-скоро беше като притропване - все едно нещо се намества). Понякога звукът е по-скоро скърцащ, но мисля че най-точно може да се определи като пукане. Попринцип дясното каре хърка малко при навит докрай волан и повечко газ, но звукът не е същия. Ще я вдигна в сервиз за да се разбере, но искам да съм подготвен за това, какво може да бъде. Чувал съм че носачите издават подобен звук, когато сдадат багажа. Моля за вашите мнения,

    поздрави от Варна :)

  10. Ами, за да я почистиш трябва да я разглобиш... а търговеца едва ли ще е доволен, освен ако не сте се разбрали предварително ;)

    ПП: Може и да не намериш здрава дросел клапа втора ръка от първия път, не питай от къде знам ;):D

  11. И аз ти препочръчвам AKG ама гледай омажа явно колегата си е взел за усилвател и затова неможе да ги захрани :). За 80 лева може да си вземеш доста хубави ама важно е също и каква саунд карта имаш ама като чета кви си слишал до сега взимаш някви АКГ-та от 50 до 80 и щевидиш разлиакта .

    Аз съм си доволен от звука :) Като качество просто е много по-добре отколкото от към сила, но то не е нужно на 5 метра от теб в стаята да слушат на макс докато са ти на ушите слушалките :D

  12. Колеги а не е ли удачно решение да го сменим този двигател с друг по-читав(разбира се след като се допитаме до клуба на знаещите тук какъв да бъде) и да мирясаме .....отколкото да се тормозим с този вечен и нерешим според мен проблем.Защото все пак колкото и да струва мотора няма да е колкото колата а другия вариянт да продаваме колите на мен лично не ми се занимава а и защо да набутваме други след нас...Аз си харесвам колата, избрал съм си точно този модел,има всякакви екстри и т.н и не съм предполагал и за миг че може да е такъв мотора,а и то не на всички доколкото разбирам

    Колега ако си мислиш, че този проблем е "тормозене", представям си проблемът със смяната на двигател, като какво ще ти се види :D

  13. Колега нещо си се объркал и то яко.НЯМА двигател който да не харчи масло...

    Да, но има и АЛТ мотора, който обича да гори масло! Обича МНОГО! Колега ако не си се сблъсквал с този двигател - не подвеждай човека :zustimm: .

    Всичките масла си ги пипа стабилно, за съжаление... Все пак пробвай с различна гъстота - знаеш ли пък, върху твоя екземпляр може да има ефект :)

×
×
  • Create New...