Jump to content

bobretty

Members
  • Мнения

    26
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от bobretty

  1. Всеки се хвали, с тоя двигател, че средно им харчи 5,5-6л на 100.

    Ти не ти ли е много висок разхода?

    разхода е реален,тия с 5/100 са при каране м/у с.Цуцурлево и с.Долно нанагорнише при 90км/ч,с изкл.климатик.А цената може да се коментира при оглед и сериозни намерения.

  2. Отличен автомобил.Цена 5200лв.Има зимни гуми /фулда/на жележни джанти,нов съединител/оригинален/нова демпферна шайба/оригинална,нов демпфер/оригинален/.Нова водна помпа/оригинална/,ново виско,нови амортисъори /БОГЕ/,ново челно стъкло/кобра/,гражданска до март2011г,каско до 11.2010г.преглед до август 2011г.Разход 7.2-7.5л/100км/среден откакто я имам./Съласен съм на бартер за джип.post-6082-1283802044.jpg

    post-6082-1283802057.jpg

    post-6082-1283802072.jpg

    post-6082-1283802088.jpg

    post-6082-1283802104.jpg

    post-6082-1283802123.jpg

  3. Аз искам да разбера първо дали е от нея, ако е от нея аз съм намерил на доста добра цена....но като не съм сигурен не виждам смисъл да давам една шапка пари за проба

    Извади маркуча за вакуума и пробвай с пръст,трябва да засмуква здраво./от към помпата/

  4. Педала на спирачката ми е постоянно твърдичък, иначе като го натисна си спира добре колата. Но иска сериозно натискане. Напоследък се случва като запаля чак след няколко секудни да омеква педала на спирачката, а през това време нямам грам спирачки. Сервото си ми задържа вакуум , това успях да го пробвам. Съмнявам се във Вакуум помпата, но нова е над 500 лв и не ми се иска да действам на принципа проба-грешка за да си разреша проблема. В магазините ме убеждават че няма да намеря ремонтен комплект за тази помпа и варианта е или нова или рециклирана срещу връщане на моята. Сменил съм вакуум маркучите така че мисля проблема не е в тях . Някакви идеи ?

    Здрасти,при мен проблема се оказа във вакуум помпата,в моита/аат,2,5тди/има 4клапанчета,това е и единственото нещо което може да се счупи.И те /и четирите/ се бяха счупили.На мен също ми казаха ,че няма ремонтен комплект,обаче за wv- LT има!Така ,че си купи два комплекта за ЛТ/в тях има по два клапана/сменявай и газ.Успех.

  5. Здравейте, колеги.Имам въпрос към знаещите. С4 авант 2,5 АЕЛ. Преди имах Ауди 100 с барабани отзад и имаше луфт на задните лагери на колелата. Един монтьор, който ми смени лагерите(добър е, но аз не вярвам лесно) ми каза, че трябва да има малко луфт. Склонен съм да му вярвам , защото с такъв луфт минах 90 000км и нямаше проблеми.Та имам подобен луфт на сегашното С4, което е с дискове отзад и се чудя дали е нормално и тук да има луфт на лагерите. Защо се чудя ли - защото на предните няма луфт и по аналогия си мисля, че и отзад не трябва да има. Не знам като е с дискове дали са други лагерите. Той тогава ми обясняваше, че отпред били някакви си лагери(конусни ли беше), а отзад били други, които били с луфт.А и имам потропване отзад при някои дупки. Но не знам дали и то не е нормално.
    И аз да си кажа за тия лагери.До сега /за 5 години/ 100 000км/моя майстор 3 пъти е обирал луфта на лагерите.Аз винаги го гледам какво прави и той винаги ми обяснява за въпросния луфт.Та : лагера са стяга с гайка под която има шайба,стяга се докато спре да се мърда шайбата/като я запънаш с отверка/.След това разхлабваш докато започне да се мърда/трудно разбира се/.
    Здравейте, колеги.Имам въпрос към знаещите. С4 авант 2,5 АЕЛ. Преди имах Ауди 100 с барабани отзад и имаше луфт на задните лагери на колелата. Един монтьор, който ми смени лагерите(добър е, но аз не вярвам лесно) ми каза, че трябва да има малко луфт. Склонен съм да му вярвам , защото с такъв луфт минах 90 000км и нямаше проблеми.Та имам подобен луфт на сегашното С4, което е с дискове отзад и се чудя дали е нормално и тук да има луфт на лагерите. Защо се чудя ли - защото на предните няма луфт и по аналогия си мисля, че и отзад не трябва да има. Не знам като е с дискове дали са други лагерите. Той тогава ми обясняваше, че отпред били някакви си лагери(конусни ли беше), а отзад били други, които били с луфт.А и имам потропване отзад при някои дупки. Но не знам дали и то не е нормално.
    И аз да си кажа за тия лагери.До сега /за 5 години/ 100 000км/моя майстор 3 пъти е обирал луфта на лагерите.Аз винаги го гледам какво прави и той винаги ми обяснява за въпросния луфт.Та : лагера са стяга с гайка под която има шайба,стяга се докато спре да се мърда шайбата/като я запънаш с отверка/.След това разхлабваш докато започне да се мърда/трудно разбира се/.
  6. Здравейте, от известно време имам проблем с паленето на колата, който не е постоянен, но вече ми се случва доста често. До скоро нямах никва идея при какви условия го прави и съвсем не бях забелязал, че като дам на контакт в най-дясната част на таблото светва една жълта лампа с количка и ключ под нея (точно под червената лампа AIRBAG). Също установих, че когато дам на контакт тя свети няколко сек след което угасва и мога да запаля. НО!!! нещеш ли при мен не угасва винаги ами точно след като угасне почва да мига и ако пробвам да запаля докато мига, колата пали и угасва моментално. :wub: Първо реших, че е от ключа и нещо е скапан чипа който седи в него и пробвахс резервния, с който първоначално запали, но после почна да прави същия номер и с него! Някой може ли да ми каже на какво може да се дължи, как може да се оправи или поне да се изключи тая система, че ми писна да давам на контакт по 1000 пъти докато тъпата лампа реши да угасне!!! :wub:

    Благодаря предварително!!!

    Купи си един контактен спрей,свали табълцето с часовниците/при мен е на две винчета,А6ц4/,погледни през дупката,трябва да видиш задната част на

    ключалката.На нея има едно черно кубче от което излиза кабел,пръскай яко.После по жицата до другата кутиика при мен е бяла и се отваря лесно/без инструмент/отваряш и пак яко пръскане.Затваряш по обратния ред и караш безгрижно.Аз го направих преди 1.5 години и от тогава намам проблеми.Успех.

  7. Здравей,колега интересува ме дали се продава "ремонтен комплект "за вакуум помпа на А6-95г.ААт.Също и цената на демферното колело за същия мотор. И телефона ти,БЛАГОДАРЯ.

  8. Здравейте колеги.Проблема е следния:завъртам ключа ,запалва на четвърт оборот и веднага угасва.Понякога тръгвам след двадесетото завъртане.Понягога изчезва за 5-6месеца.Смених какво ли не:филтър,клапа за гасенето,маркучи за нафтата.Днес в BOSH ми казаха че е четеца и мисля че са прави.Въпроса ми е някой решил ли е подобен проблем и каде освен в юнитреид ,Жоро и Мишо могат да помогнат.Някой ключар дали неможе да го нокаутира тоя четец?

    Пак съм аз,никой не помогна !Явно никой не го е имал този проблем,но ако на някой му се появи аз ще си кажа:Ходих първо при Жоро.Той си имаше доста работа с неквиси А-осмици за по100-200 000лв и естествено не ми обърна много внимание,отсвири ме за след седмица.Обадих се на пичовете зад зоологическата градина,те също ми казаха да мина след седмица и че тази повреда не подлежала на диагностика.Въпросният четец струвал към 500лв.След тези две мнения реших да не се обаждам въобще в Юнитреид.И повиках неволята:свалих блока с "часовниците"/скоростомер,оборотомер и т.н./ зад него зейна една голяма дупка , свалих кората под волана /там където са релетата/и се огледах: на ключалката има една малка черна буксичка ,която според мен е част от това което чете чипа.И азтръгнах по кабела който излиза от нея , стигнах до една бяла кутиика/вероятно самия четец/,отворих я и какво да видя: някаква платка.Напръсках платката .буксите, ключалката и всички снадки по кабела с КОНТАКТЕН СПРЕЙ,смених и всички изгорели крушки по таблото,затворих всичко както си беше И ГОТОВО.От тогава няма ядове/да чукна на дърво/-мисля че спестих едни пет стотака.успех!

  9. Здравейте колеги.Проблема е следния:завъртам ключа ,запалва на четвърт оборот и веднага угасва.Понякога тръгвам след двадесетото завъртане.Понягога изчезва за 5-6месеца.Смених какво ли не:филтър,клапа за гасенето,маркучи за нафтата.Днес в BOSH ми казаха че е четеца и мисля че са прави.Въпроса ми е някой решил ли е подобен проблем и каде освен в юнитреид ,Жоро и Мишо могат да помогнат.Някой ключар дали неможе да го нокаутира тоя четец?

  10. доста е написаното по темата със незагряването ,но като моя проблем няма! Сутрин паля 5мин чакам и тръгвам карам 6км с над100/км/ч и температурата стига до 90с.До тук ок ,обаче изведнъж пада на 70с и така цял ден.Смених термостата първо с някакъв BERN или нещо подобно.Никаква промяна ,реших че е менте и си купих от юНИТРЕИД нов срещу 80лв и пак нищо.Така си я карах миналата зима сега пк тръгнах да се боричкам с проблема.днес пак сложих ментето и видях ,че под дебелия маркуч /от двигателя към радиатора/ има някакъв датчик свалих му маншона и видях,че два от трите кабела които влизат в него/датчика/са скъсани.Дали има нещо общо с проблема?Парното си е ОК.

    Колеги,оправи се! Започна да изхвърля и антифриз,по 5л. на седмица.Почти се бях навил да свалям главата.Но моя майстор ми даде да покарам с неговата капачка на разширителния съд. :hilezh: И кво да ви кажа-сутрин паля,тръгвам след 10км. съм на90с.и така цял ден,не мърда стрелката,не губи антифриз.Направо не е същата кола 'ЕДНА КАПАЧКА'!Утре ще си купя оригинална.УСПЕХ! :hilezh:

  11. А как се сменя крушката на петата врата на комби(червения плафон който е вграден в кората от дясно)?

    На мойта там няма крушка,/мисля ,че и на всички останали/ по принцип май си свети само отляво.

  12. Верния отговор е : регулируемо (може и не хидравлично) окачване, т.е минимум 2000 лв., било то Кони, Билщейн или някакво друго. За нашите коли има достатъчно такива измислени, така че не е нужно да откриваме топлата вода..

    ВЕСКО кажи нещо повече за това /регулируемо за 2000лв/ аз не знам нищо за него.А някой знаели къде продават КОНИ?Аз съм навит да дам иповече пари, защото другите варианти какви са-да се хвърля на някоя Витара/5000лв/,тя ще иска гуми-1000/2000лв,застраховка/каско,ГО/-300лв,винетка,подръжка и след 1год ще ръждяса като 35годишна жигула.

  13. [за вариянтите на мицубиши тои е ефективен но е много скъп това са хидравлични амортесиори които не са толкова лесни за поставяне но ако има вав форума някои с пари за харчене за глупости нека опита и каже какво е постигнал ако има нещо неясно питайте ще ви обясня

    Кажи нещо повече за тези хидравлични амортесиори,трябва ли им хидр.помпа?Горе-долу за колко пари става аъпрос и някой може ли да го направи ?

  14. доста е написаното по темата със незагряването ,но като моя проблем няма! Сутрин паля 5мин чакам и тръгвам карам 6км с над100/км/ч и температурата стига до 90с.До тук ок ,обаче изведнъж пада на 70с и така цял ден.Смених термостата първо с някакъв BERN или нещо подобно.Никаква промяна ,реших че е менте и си купих от юНИТРЕИД нов срещу 80лв и пак нищо.Така си я карах миналата зима сега пк тръгнах да се боричкам с проблема.днес пак сложих ментето и видях ,че под дебелия маркуч /от двигателя към радиатора/ има някакъв датчик свалих му маншона и видях,че два от трите кабела които влизат в него/датчика/са скъсани.Дали има нещо общо с проблема?Парното си е ОК.

  15. възмойно е да стане това което искаш има няколко варианта но са скъпи /

    кажи нещо и за скъпите варианти,аз съм чувал, че Subaru имали такава екстра която била електро-механична и по елементарна и надеждна от ситроенската.

  16. За много години на всички,нека сме живи и здрави. :huh: Та на темата, понеже се застоях малко в къщи и започвам да си мисля за глупости.Аз съм риболовец и ми е много мъка като ми изчегърта гърнето по черните пътища.Пари за джипка нямам,чудя се дали няма някакъв вариант А6-95-комби,да започне да се повдига като олроуд.Някой знаели нещо по въпроса?

  17. КОлега пробва ли го този майстор? Свърши ли ти работа?

    здравейте колеги аз имам същия проблем,ходих при майстори ,мъчиха се ,уж оправиха и след 1-2 дена същото.Сшпоред мен проблема е в износването на осичката на пантите.След дълги размишления и спорове с моя майстор,в крайна сметка я сменихме/осичката/с някакъв болт който пасна точно.Всичко беше ОК за 2-3месеца докато се износи болта.В крайна сметка според мен "козата си сака пръч"НОВИ ПАНТИ./не съм ги сменил още/.

  18. Опитвам се да разбера дали е нормално колата да загрява до 90 градуса толкова бавно ( според мен де ).Обикновенно на моята колица и трябват 20 минути или по точно казано от Люлин до НДК в задръстванията и чак тогава вдига 90 градуса.

    Споделете при вас как е за да разбера дали това е проблем или си е нормално.

    при мен проблема е следния:/зимата/за около 7-8кмпри над 2000об/м загрявана 90 а след това пада на70 и цял ден да карам по задръствания не се вдига температурата.Лятото не мърда от90с.качвах "шипка"натоварен ,с вкл.климатроникнавън беше 30-32с, не мръдна от 90с. Сменил съм термостата с оригинален от юнитрейд и пак същото.някой ако се сеща нещо друго нека каже.Благодаря.

×
×
  • Create New...