Jump to content

MB2316

Members
  • Мнения

    20
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    1996 S6 2.2 AVANT TQ

Персонална информация

  • Пол
    Male
  • Локация
    Sofia

MB2316's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Колега , в бутилката има горивна потопяема помпа ! Това е и слабото място на тези уредби . Иначе е унукално добра газова уредба . Ще потърся (имаше един руски сайт пълен със софтуеър ) софт. но ти нямаш кабел за да се вържеш с компа което е проблем !
  2. Сутринта си поиграх с един мултицет и ...... Благодаря колега - прав си ! Направих го днес !
  3. Вероятно отговорът на въпросът ми го знаят хората наясно с ЕЛ схемите в нашите автомобили !?
  4. Здравейте колеги . Искам да попитам горепосочения датчик дали при налягане затваря или отваря верига , както и дали при нормално налягане просто променя съпротивлението си до някаква стойност ? Датчика се намира на хидроусилвателя на S6 C4 2.2 TQ . Питам защото направих конверсия към вакуумно серво . Просто ми писна да ми свети червената (!) удивителна и да ми секат спирачките . Сещате се че ми останаха двете клемички ,които бяха на датчика . Дадох ги накъсо но тази удивителна свети ли свети !? Всички дискове и накладки са нови . Моля Ви за съвет какво да направя за да спре тази мигаща червенина
  5. Вероятно са BOGE , защото ако са Boje .....
  6. На Ц4 може да се смени без да падат радиатори и брони .
  7. Колега , купи си WD40 и го накисни яко да стои няколко часа и после го промий ! Другият вариант е в ултразвукова вана за чистене на дюзи и си готов при положение , че нагара е проблема !? Тогава 415 лева Пиербург ! Имай предвид , че БГ нафтата е само скъпа - нищо повече .
  8. Крематор , продължи това изречение ! Кутията FTL 01E от 2.5тди куатро се монтира bolt-on на AAN двигател !? , тествана е до ..... и т.н. Нямам нищо против , но като не познавам тази кутия ..... DQT кутията е също от 2,5 TDI , но за нея се говори надълго и нашироко все пак !
  9. Имаш предвид заводския на AAN двигателя ? 240 мм беше ако не се бъркам пак ....
  10. Аз не зная колега , но двигателя който коментираме е 2.2 турбо ..... Супер весели препратки колега ! Ама .... случва се железата да не издържат
  11. Цялата група ще бъде сменена ! Прицелил съм се в маховик на Fidanza и съединител може би цяла керамика като Spec 3+ и Sachs sport притискател или целия комплект да е на Spec !? Кажи за 4-та и 5-та скорост как са като обороти на двигателя при определена скорост ? Тази кутия 5 или 6-степенна е ? Сигурно има инфо във форума , но ... А някаква промяна в тампоните и окачването на кутията ?
  12. Мдааааа ... Благодаря за отговорите колеги . Имам два проекта вече и съм наясно с "тирбушоните" ))) Естествено , че съединители и полуоски при определено количество коне са задължителни като смяна . Все пак инфото за възможностите на кутията ме успокои , за което благодаря на колегата . Но повече вярвам на дизеловите кутии заради доста по-големият въртящ момент , който предават . За полуоски чак едва ли ще имам нужда , защото няма да правя извращения , но искам силни 1-ва , 2-ра и 3-та и по възможност дълги 4-та и 5-та предавка ..... не държа да е 6-степенна кутията !
  13. Отварям тема за да не пиша в другата подобна на колегата pa4ini , с молба към знаещите по следният въпрос : Дали е възможна замяната на 6-степенната ск. кутия на S6 с AAN двигател по подобие на тази с 4.2 мотор ? Действително е къса кутията и между 5-а и 6-та скорост оборотите намаляват пренебрежимо малко . Зная , че с диф се оправят нещата , но съм решил да го "закова" този двигател и кутия понасяща повече товар (Nm) и конски сили(!?) ще ми е доста от полза . Дали такъв swap е правен в БГ или извън ? Кутията на тази кола си е консуматив мисля , особено 6-степенната !? Дано да се лъжа все пак де .... Моля Ви за съвет и благодаря на всички предварително за компетентните постове !
  14. И аз си купих от колегата , само че от Продавалник ! Всичко работи без проблем !
×
×
  • Create New...