Jump to content

Nikolay Arhipov

Members
  • Мнения

    36
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Nikolay Arhipov

  1. На 12500км. За втори път ми светна чека за ниско ниво на моторното масло. Някакви съвети как да постъпя
  2. Благодаря за съвета, така и смятам да направя. Старото ми Ауди В6 се кара само с оригинални масло на Ауди, така че и за новото компромиси няма да правя. Смятам че това е най-правилното.
  3. Най-интересното е че в българското ръководство пише само това, че е нормално да има завишен разход на масло до 0.5л на 1000км. Когато обаче отвориш английската версия има още една цяла страница с обяснения по този въпрос и че няма как да се зададе каквато и да е норма. Много ми е интересно дали някой се е сблъсквал със същият проблем като моя. Много ми е странно всичко, и най-вече отношението на хората в сервиза. Вместо да се опитат да те успокоят и помогнат, те ти казват че няма нищо и да доливаш едва ли не.
  4. Като отворя ръководството и напиша в търсачката pcv, не излиза нищо
  5. Добра идея, благодаря и аз мислех нещо подобно и ще го направя. Какво е това с картерните газове, какво означава това и до какво води?
  6. Да в България съм а каква може да е причината и има ли по принцип безболезнено решение или единственият вариант е подмяна на мотора?
  7. Какви козове мога да ползвам за да ги натискам. Някакви съвети????
  8. Разбирам, благодаря за инфото. А каква беше другата възможност, понеже пита на точно колко е била колата? Понеже вече съм на 11000км. Планирам следващият път като светне лампата за маслото да отида направо да го сменя. Смятам че няма да се след повече от 2000-3000км. Какво смяташ?
  9. Не помня точно но не повече от 10-20км.
  10. @moto_fan @Nikolay Arhipov колата е чисто нова @Airfan здравей, направиха разни замервания, казаха да мина около 1000км и да отида пак. За жалост тези км бяха 99% градско. След вторите замервания, казаха че всичко е наред и да си карам колата. За мен проблема се появява само при извънградско. И искам да отбележа че с повече от 150 на магистралата не карам.
  11. Здравейте, имам А4 комби 2022г. 2.0TDI 204кс. За скромните 11000км съм долял към 2л масло. Ходих да я замервам но след 1000км градско не даде отклонения. Прави ми впечатление че маслото намалява само когато де кара на дълги разстояния. Искам да подчертая че не съм агресивен шофьор. Някакви съвети???
  12. Здравейте, И аз имам същият проблем. Малко бавнои загрява, когато загрее и карам държи 90 градуса. но когато започна да се спускам по наклон температурата започва да пада. Сменял съм няколко термостата като последният ми е оригинален.
  13. Здрасти колега, цена за главния фар от шофьорската страна
  14. Какво е състоянието ( машинки лупа и др..) и цената на левият фар на зеленото?
  15. Здравейте колеги, Првих се на майстор и нещо прецаках регулирането на фаровете. Докато се опитвах да си настроя фара нещо се счупи, не е просто някоя излязла от щипките ябълка. Сега мога да фи регулирам само по височина, но за съжаление левият ми фар свети твърде в дясно почти върху десния. Искам да питам дали може нещо да се направи или ще трябва да си търся нов фар? Аз съм от Варна и ако ми препоръчате къде мога да отида за да ми помогнат ще съм много благодарен.
  16. Днеска забелязох че когато на компютъра температурата е 80,1 градуса на таблото стрелката е съвпсем малко преди 90 буквално на косъм но стои том и не мърда. Чак когато на програмата покаже 81 тогава стрелката се заковавана 90. Това дали е нормално??? При положение че софтуерно е настроено да показва на таблото 90 когато реалните градуси са между 80 и 110.
  17. Лично при мен температурата на охладителната течност пада само когата се спущам по наклон в продължение на около 4 км. Иначе в града докато стигне 90 мърда на горе заради спри тръгни и това го виждам както на таблото така и на компа.
  18. Аз видях че имам такава грека. Изчистих я , наравих адааптация, покарах малко и грешката пак се появи
  19. На всякъде пише че клапата не работи както трябва и за това ще я карам на специалист можеби в Сряда.
  20. Да кажа какво се случи след като си смених въпросната тръбичка в която се монтира термостата. Според мен резултатът е почти същият. В движение когато се спускам по налкон температурата продължава да пада. Но когато стои на едно място температурата не пада държи се между 78,3 -81градуса ( данни от програмата) а на таблото показва 90. Другото интересно което забелязах е че когато карам и колата загрява за първи път когато температурата от програмата показва 81 градуса, стрелката на таблото показва малко под 90 градуса. Стрелката отива до 90 чак когато на програмата покаже 82 градуса. Заводски тези коли са така настроени че при показания от програмата между 80-110 градуса, на таблото винаги трябва да показва 90. Другото което забелязох че че имам следната грешка в HVAC модула. 00604 - Potentiometer Positioning Motor for Air Flow Flap (G113) 30-10- Open or Short to Plus- Intermitent Пробвах да изтрия грешката но след малко каране тя се върна. Някой имали някой други идей на какво може да се дължи това падане на температурата и има ли вероятност тази грешка да е причината???? Само да добавя че според мен колата си духа нормално. В същност аз винаги катрам на Auto и зимата климатроника винаги е на 20 градуса. Като запаля колата сега започва да духа малко студено докато започчне да се мърда стрелката след това започва да духа топло. ECON никога не натисам.
  21. Този с който съм в момента е същият като на колегата ivanu6ka, термостат (BEHR) и не смятам да вземам оригинален ако някой не каже нещо друго.
  22. Колегата Ivanu6ka можеби е напълно прав за тази тръбичка защото мойте крачета със сигурнос са счупени.Аз вече съм си поръчал трабичка ОРИГИНАЛНA защото ми предлагаха и обикновенна без тези чопчета. Събота и неделя ще я сменя и ще пиша дали има резултат.
  23. Здавейте колеги, и аз да се оплача по тази тема.Аудито ми е Б6 AWX. От края на Ноември месец 2014г. забелязах че паказанията на температурата започнаха да падат при работа на едно място и при спускане надолу.Колата загрява много бавно до 90 градуса и когато достигне 90 градуса ако спра някъде или започна да се спускам по наклон температурата започва да пада. Преди една седмица си смених термостата с нов BERT не е оригинален ко казаха че е от най хубавите. Но проблемът продължава. Преди ноември месец температурата кикога не е падала независимо дали е стигнала или не 90 градуса. Закачих я на компютър и там показанията са същите както на таблото. Когато работи на едно място държи около 70 градусаи не се качва. Също така на компа не показа да имам грешки. По странното е че снощи когато се прибирах температурата беше почти стигнала 90 когато започнах да спускам наклон и температурата падна. след това дадох газ и се качи на 90 после спрях постоях 2-3 мин на едно място температурата не падна после пак почнах да се спускам и тя пак не падна. Странна работа замислям се да си поръчам оригинален термостат. Някой да изкаже някакво мнение???
  24. Здравейте колеги.Искам да изкажа огромната си благодарност към колегата Борислав който ми рециклира фаровете.Фаровете са като нови,много съм доволен от всичко и най-вече от отношението на колегата,който ме държеше постоянно в течение на целият процес. Имам в предвид от изпращането на фаровете до окончателното им монтиране след това.Дори когато си пецаках регулирането той ми даваше напътствия по телефона доката ги оправя.Още вееднъж искам да му благодаря за чудесната работа и го препоръчвам горещо на всички, колегата е страхотен човек.
  25. Аз също съм го направил това за автоматичното пускане. е точно така както го е написал колегата Pav3l "Променя се кодировката на централния електрик-модул за скандинавските страни и фаровете стават автомат. Лошото е, че се палят още от контакт, не след като запали колата." Всеки който малко разбира от Vаg-com може да го направи не е голяма философия
×
×
  • Create New...