Jump to content

Пръча

Members
  • Мнения

    3
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    A3 1.9TDI PD

Персонална информация

  • Локация
    Sofia

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

Пръча's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Споделям мнението на колегата nuvoari за задното предаване през зимата. Имам доста познати с БМВ-та и всичките казват, че с хубави гуми през зимата няма проблеми. Същите обаче се налагаше да ги побутваме и подръпваме в снеговете, за да потеглят. Конкретно един приятел който кара Е60 530D в разгара на зимата си прибра БМВ-то и караше на жена си Сивик-а, по негови думи "за по-сигурно". Вярно е че по форуми и сайтове има много противоречиви мнения за А6 4F, но от хората които познавам с такива коли, никой не се оплаква, така че честито, колега и се надявам и ти да останеш доволен. Пусни снимки като вземеш колата.
  2. Колеги струва ми се че спорите за ремап на двигател различен от моя. Аз питах за помпа-дюза по принцип. Съпоставими ли са нещата?
  3. Здравейте, имам колата от заглавието и се замислям да й направя чип тунинг. Основните неща, които ме интересуват е колко струва, намалява ли разхода на гориво и има ли негативни последствия за колата в дългосрочен план? Всякакви други впечатления и препоръки също ще са ми от полза. Пускам темата, защото с разпитване и четене по форуми и сайтове стигам до много различни мнения в много случаи дори напълно противоположни. На едно място казват че разхода се сваля, на друго място пише, че това няма как да стане. На едно място чета че от чипа се прецаквали турбо, съединител, дюзи и т.н., на следващото място пише че няма абсолютно никаква опасност от каквито и да било повреди в следствие на това подобрение. Цените, които съм чувал са между 100 и 700лв. Основната цел е не толкова повишаване на мощността, колкото намаляване на разхода на гориво, макар и с малко. Не че двигателя по принцип не е икономичен, но с тази цена на нафтата и над 40хил.км каране годишно не е излишна малко икономия. По принцип не карам с прекалено високи скорости, по магистралата рядко вдигам над 130-140км/ч, но пък обичам да достигам тази скорост бързо и да изпреварвам с резки ускорения на по-ниски предавки. Пиша това, защото съм чувал че след чипа начина на каране има още по-голямо значение за разхода на гориво. Моля за мнения от хора, които имат личен опит по въпроса, било то такива които са си "чипосали" колите или такива, на които това им е работата.
×
×
  • Create New...