Jump to content

andrei_S40

Members
  • Мнения

    1255
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

1 Последовател

Относно andrei_S40

  • Рожден ден 14.02.1984

Друго

  • Kaра
    VW T-ROC 2022 1.5TSI

Персонална информация

  • Локация
    Sofia

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

andrei_S40's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

1

Community Answers

  1. Гледай казанчето за хидравличната течност да ти е пълно на макс. Губиш ли хидравлично масло?
  2. Да не е нещо с антената проблема? Спомням си, че преди години иамх такъв проблем, когато ме би оная страшната градушка от юли 2014г. Беше се разкачила антената отзад на стъклото и дистанционното почти не ловеше
  3. andrei_S40

    Модул или брава ??

    При мен проблемът е на предна лява /шофьорската врата/. Отваря се с дистанционното на централното закрлючване, когато си поиска, но в повечето случаи не. Казаха ми, че е от брава. Идея за читав сервиз за ремонт?
  4. По мое скромно мнение си за нов алтернатор...Ядох го тоя през 2017г. на моята 4F
  5. Нито една от горепосочените нарки и модели гуми! Личният ми опит ме е убедил да се доверявам на Good Year и Continental
  6. Райно, здравей! Писах ти лично съобщение, относно поръчка на консумативи ( еднин брой петлитрова туда двигателно масло VAG 5W30 LONGLIFE III, всички филтри и 1(ЕДИН) литър хидравлично масло, а също и пробка за картера. Моля, виж съобщението.
  7. Здравейте, днес отказа да работи перката на климатика. Запалих колата, гледам, вентилатора на климатика не духа. Откъслечно поработи малко и спря. Не мисля, че проблема е в компресора, защото усетих, че охлажда. В момента, когато перката е на максимална степен на въртене ,,12" и нищо, все едно е на ,,1" степен. Моля Ви, ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, да сподели опит. Възможна ли е, проблемът са е от бушон!
  8. Райно, здравей.

    Ще поръчвам консумативи от теб

    Поръчката е, както следва:

     

    1. 2/ДВА/ броя туби от по 5/ПЕТ/ литра масло VAG SAE 5W-30 Longlife III № G 052 195 M4, VW-Norm 504 00/507 00

    2. 1 /ЕДИН/ брой ОЕМ  VAG маслен филтър.

    3. 1/ЕДИН/ брой ОЕМ VAG  въздушен филтър.

    4. 1/ЕДИН/ брой ОЕМ VAG бензинов филтър.

     

    Въпросът ми е, след като съм поръчал и закупил от теб консумативите, ще може ли същите да бъдат сменени, заедно със смяна на свещи / които поръчах преди месец/ в новия сервиз, в който ти имаш дялово участие?

    Трето, крепежните елементи на кората, под картера не знам точно как да ги навия сам / има някакви странни  гайчици за видиите на кората, които се слагат вътре в самата кора /, та ще може ли да ги сменят в сервиза.

    Имам и една тубичка хидравлично масло на ВАГ, която вече е патена, преди беше забравена.

    Пиши ми или ми се обади за цена на консумативи и ми кажи ден, в който можеш да ме приемеш в сервиза / дано да им се занимава с такава дреболия, че като гледам, какъв е тузарски сервиз, силно се съмнявам /.

    Кажи къде да се срещнем / няма да стане по центъра, защото няма как да транспортирам консумативите /. Определи и дата / по-възможност  по-близка / за смяна на консумативите. Събота /28.07.2018 г. и неделя /29.07.2018 г.|/ няма да бъда в София.

    Поздрави!

     

  9. А това ,,тука" къде е? За кой град става дума?
  10. Райно, в новият сервиз, където участваш, за дреболия, като регулярно обслужване / смяна на двигателно масло и филтри и свещи/ ще ме приемете ли? ПП, отнсон свещите, ако помшиш, когато се запознах с теб, през лятото на 2012г. и за първи път, закупих консумативи, тогава купих и комплект ОЕМ свещи за А6 4F 2.4 BDW. Изминал съм вече 60 000 км. Свещите за смяна ли са според теб? Належаща ли е смяната? Вече съм ги закупил де, но питам. Райно, това двигателно масло в черните туби VAG LONGLIFE III, какво е точно? Много шукаритетно изглежда.
  11. Така става, защото не стоиш да ги гледаш и не ги спираш, когато ти подсушават колата! това го казвам на всеки: НА АВТОМИВКА НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ДА ВИ ПОДСУШАВАТ КОЛИТЕ СЛЕД ИЗМИВАНЕ! По-добре петънца от капки вода, отколкото драскотини по лаковото покритие. Няма как, микрофибърните кърпи, с които бършат и попиват водата от колите, да са достатъчно чисти, слбед като с тяха на ден се подсушават десетки автомобили- дори и след обино изплакване с водострейка, остават микро частици, песъчинки, които действат, като сиблен абразив. Затова и ,,тЕриткатите", които оставят да им подсушават колите или сами си ги подсушшават на автомивките на самообслужване имате деруги.. НВикога не подсушавам кола! Това може да се прави само в идеални условия на закрито и с чисто нови микрофибърни кърпи.
  12. Продуктите ва Бардал са качествени. редовно ползвам техните добавки за прочистване на бензинови инжектори и октан бустърът. Едно ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ: Добавките за почистване на дюзите и изобщо за почистване на горивопреносната система, са подходящи за ПРОФИЛАКТИКА на горивната система! Ако имаш запушена,,пикаеща" дюза, ще трябда да я смениш, или най-малкото да отидеш на почистване с ултразвук. Добавките за горивото са за профилактика! Това важи с пълна сила, както за бензинови, така и за автомобили с дизилови двигатели. При всяка смяна на бензинов филтър аз слагам по 1 или по два флакона от 500 мл на ,,Бардал" за профилактика. Добавки за горивото се слагат, само след като е сменен горивмният филтър, защото иначе ще разтворят частиците, задържани във филтира и по горивопреносната система, същите са набиват в дюзите и става по-зле. Общо взето, от смяна до смяна на консумативите, ползвам по 4-5 флакона на ,,Бардал" за прочистване и няколко флакона ,,Октан бустер", особено, кагото пътувам на дълъг път. От личен опит пиша за ,,Бардал"/използвам ,,Бардал" дсобавки за горивото от пролетта на 2010г. /, мога да кажа, че са качествени продукти, за разлика от другите добавки, продавани в магазинната мрежа от бензиностанции в страната. Всъщност, ,,Бардал" е еиднствмената марка за добавки, на които се доверявам. Само да кажа: ДОБАВКИ ЗА МАСЛО, ДОРИ ЫЫбАРДАЛ" ,,ХАДО" ИЛИ Т.Н. ,,ВЪЛШИБСТВА" НЕ СЛАГАЙ В ДВИГАТЕЛЯ НА АВТОМОБИЛА СИ! Добавки за говирото - ДА! Добавки за маслото - НЕ!
  13. Пешко, интересно ми е как испя да прилепиш рамото? Разбрах за ,,армировката", ама ми се струва слабичка тази конструкция.
  14. Не. Не се отваря рязко жабката. Рязко се отваряше, когато не фукчнкционираше амоттесьорчето, поради счупване и капака падаше рязко и силно с цялата си тежест, върху пантите на жабката. В момента, жабката се отваря по-бързо и достатъчно широко, така че не се налага да я доотварям с ръка, като разпъвам капака на жабката. Иначе, откакто съм купил колата, от юни 2012г., жабката едва се открехваше на непове от 1,5 см.. Вдче не ми е проблем да сменя амортесьорчето с ново. Даже ще поръчвам ОЕМ ско амортесьорче. За монтажа бчна жабката обратно, обаче си има нужда от още един чифт ръце. Енков,За мен е важно, че сега жабката ми се отваря достатъчно широко, без да пада капака на пантите. Само да кажа, че аз разпробих амортесьорчето, заради това се отваря по бързо. Освен това, съм го смазал доста обилно. Като цяло, цялостната компоновка и изработка на тази жабка при 4F, е една голяма недомислица. Даже не знам от ВАГ, с какъв акъл са я конструирали, толкова недъгава тая шибана жабка. За загубеното време и нервите по жабката си прав! Това са загуби, които нямат парично изражение. Засега съм доволен от резултата. Интересувам се, да не ми се счупи капака на жабката и да се отваря. В момента, след интервенцията жабката се отваря много по-добре от състоянието, в което беше, преди счупването. Иначе, амортесьорче ще купувам, за да имам в резерв, в случай на ново счупване. При лен е гадно, че се счупи самата основа. А нея не виждам парт номер, да се продава отделно.
  15. Малко стоманено парченце, се обработва и рапробива. След това с малки винтове, се фиксира счупеното паче от основата. Съжалявам, че не направих снимки вчера, но бързах, а и доста време изгубих. Все едно се шинират счупени кости. Енков, изгледа ли клиповете?
×
×
  • Create New...