Jump to content

Lightning Mcqueen

Members
  • Мнения

    71
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Lightning Mcqueen

  1. За дръжката ми е ясно. Проблема според мен е в жилото. Мисля че са се скъсали няколно телчета от него и създават голямо триене вътре в кожуха на жилото. Трябва да се смени, но за тази цел май се свалял и калника?
  2. Предия капак се отваряше изключително трудно. Ето го и резултата - счупена дръжка. Ключалката май е добре. Набедихме жилото. Някаква инструкция за смяната му? С подръчни средства все още може да се дърпа за да се отвари...
  3. Днес ми направиха обслужването, масло, ремъци, филтри - всичко. Почистили са и дроселната клапа и интеркулера, които са били омаслени. Уви изминах едва 5 км. и светна проклетата лампа „check engine“ - грешка в дроселната клапа. Бях почти я забравил, не беше се появявала 2 седмици. Не е проблема в смяната на клапата - бих го направил веднага. Проблема е в маслото, което така или иначе пак ще омаже всичко и ще ни върне на изходна позиция (може би). Кажете кво да правя? Мяйстора предлага - да наливам някаква добавка ...? ( A4 B8 Avant S-line, 2.0 TDI (143 Hp) 2009 г.)
  4. Днес ми направиха обслужването, масло, ремъци, филтри - всичко. Почистили са и дроселната клапа и интеркулера, които са били омаслени. Уви изминах едва 5 км. и светна проклетата лампа „check engine“. Бях почти я забравил, не беше се появявала 2 седмици. Не е проблема в смяната на клапата - бих го направил веднага. Проблема е в маслото, което така или иначе пак ще омаже всичко и ще ни върне на изходна позиция (може би). Кажете кво да правя? Мяйстора предлага - да наливам някаква добавка ...?
  5. И колко ти струваше? - да съм подготвен
  6. Диагностиката не показа никаква друга грешка освен съществуващата вече за проблем в дроселната клапа. Колегата не изключва хипотезата светкането на реотанчето да е свързано с дросела. Тази седмица най-накрая се надявам да се случи почистването му, като за начало...
  7. Няма нужда от видео - взимаш универсалната панацея WD 40 пръскаш в опорите на отворената капачка и си готов. Днес го направих. Прибраха се сами веднага. Нема грешка - действа!!!
  8. Честит Никулден! Хайде сега да видим жена ми Николина какъв "подарък" си спечели тази вечер. Малко след потеглянето започнал да мига реотана. След рестарт лампата угасва. 5 км. градско и пак запалване - без проблем. Много или малко ракия трябва да изпия за да преглътна буцата заседнала в гърлото?
  9. Благодаря за инфото. А пък тия от Порше ако не са се пошегували (за въздушната струя) то да вземат да се занимават с нещо друго. Пълен смях. Те ли ще дойдат да ми духат отпред при градско каране. На предното ми Ауди - В6 пръскачките си бяха изправни и никога, ама никога не са оставали незатворени...
  10. Здравейте, По една или друга причина пръскалките на фаровете ми липсват. Мисля да се премиря с липсата на тази екстра и занапред, по-скоро ме тревожи факта, че когато системата се задейства капачките остават отворени. Трябва ръчно да ги натисна за да се приберат. Какво е нужно да се направи за да не се отварят капачките изобщо? Благодаря
  11. Не разбрах - в крайна сметка реши ли се проблема?
  12. Здравейте, Ъпгрейтнах се: A4 B8 Avant S-line, 2.0 TDI (143 Hp) 2009 г. Естествено се появиха и първите проблеми и въпросчета: Светна „check engine“ за дроселната клапа. След като изтрихме грешката се появи пак след 2-3 км. На другия ден я нямаше, после след 3 дена пак се появи – пак изчезна и т.н. Но предимно я нямаше… Тази седмица ми предстои обслужване и мисля да препоръчам и едно чистене на клапата – като за начало. Имате ли някаква друга идея по въпроса? Освен това бих искал да узная: - Как се сменя показанието за среден разход на горивото от km/L на L/100km? - Как да сменя езика за гласови команди от италиански на английски? Много ще съм благодарен на някъкво съдействие!
  13. Аз съм голям глупак. Сега си прочетох анонса в началото. Написал съм "тампона на съединителя" но имах впредвид тампона на ск. кутия. Извинявайте.
  14. Няма ли някакъв шанс да мина тънко - само с този тампон дето каза майстора или да забравя
  15. Здравейте, Моля ви за второ мнение или коментар... При по-рязко пускане на съединителя при потегляне се чува едно притракване подобно на счупено каре. Същото се чува и при по-екстремно ускоряване на ниските предавки. Ходих на диагностика и майстора каза че проблема е или тампона на съединителя отзад или някакъв проблем на съединителя отпред - който не го пожелава на никой . Какво ще кажете?
  16. Здравейте, Единият ми ксенон започна да свети жълтаво. Явно е хванал пътя. Чувал съм за цени от земята до небето. Какво ще препоръча вашият опит за оптимален избор между цена и живот на лампата. Благодаря.
  17. А някакви отрицателни проявления от всякакъв характер трябва да очаквам (например проблем при технически преглед)?
  18. Дали е лесна подмяната - да го взема от таблото което свалих? Не знам дали Вагкома трябва да го отчете но грешка от него няма. Да не би проблема да е все пак софтуерен?
  19. Здравейте, Наложи се да сменям таблото. Майстора го смени, обучи го. Всичко беше наред докато не светна символа за горивото без придружаващия звуков сигнал. После констатирах, че липсва и пищялката при забравени светлини. Майстора каза че ще се рови в кодовете, но за да се презастраховам от евентоален негов неуспех ви питам някой дали е газил в тази материя?
  20. Здравейте, Преди година чистих геометрията и сега отново съм на същия хал (колата влиза в авариен режим – губи мощност – грешката е пренадуване). Според колеги проблема ми е, че не я продухвам редовно – карам предимно градско, а най-големия проблем бил наличието на катализатора. И сега се чудя дали да го махам. Какво ще кажете?
  21. Здравейте, Капака се отваряше трудно още от както я купих – преди 2 години. Така и не се наканих да изследвам проблема. И така допреди седмица когато ръчката (вътре в купето) остава в ръката ми. Помислих си че само това ми е проблема – купих нова и я смених. Но уви жилото се движи свободно а ключалката си стои заключена. Казвайте сега как се отключва? Във форума не открих такава тема за модела A4 B6 Avant 1.9
  22. Здравейте, Пак ще отворя моята тема за комфорт модула , с която ви занимавах преди няколко месеца. Последните 1-2 месеца както знаете през ден валеше дъжд. Дистанционното на ключа упорито отказва да работи. Синхронизирам ключа – проработва за около ден и пак го няма … и така до безкрай. Като се задържи сухо времето за по-дълко се оправя. Преди две седмици се появи и нов проблем: дисплея на парктроника даде фира - не показва ръстоянието. Сега разчитам само на звуковия сигнал който е все още наред. А дисплея се появява от дъжд-на вятър … Това преля чашата и рещих да предприема нещо. Колеги бяха обвинили за първия проблем комфорт модула, който се увлъжнявал и за туй днес реших да му „видя сметката“. Лесно стигнах до него, но от тук нататък – греда: мислих си че лесно ще го откача(за да го суша в кащи) от кабелите чрез някакъв щепсъл ли, конектор ли … но уви от черната кутия излизаха сноп кабели и се вливаха в още няколко снопа милион и половина кабели. И всичкия този кабеляк влиза в нещо – да го наречем тръба –тъкмо да изтървеш нишката . Германеца явно го е измисли за тъкива като мене да ги разубеди от некомпетентно ръчкане. Така и стана. Отказах се за да не стане така че „вместо да изпиша вежди да избода очи“. Везните наклониха за това решение най вече защото не открих никакви следи от вода, конденз и т.н., пълна сушинка. Затворих пациента и ето ме пред вас за второ мнение. Дали да сваля обвинението от ком. модула като основен заподозрян??? За илюстрация ето и снимка
  23. Благодаря много. Да, десния просто беше лишен от захранване ...
×
×
  • Create New...