Jump to content

toniko

Members
  • Мнения

    61
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от toniko

  1. Здравейте колеги, дойде време и аз да се разделя с моята кола, тъй като си взех друга. Ето и малко повече информация за нея: Audi 3.0 233 к.с. quattro 2006 година Пробег - 236000 км Скоростна кутия Автоматична - Tiptronic Допълнителна информация: - ABS, ESP - Въздушни възглавници: предни и странични - Парктроник - 4x4 - Bluetooth система (оригинална Grom) - Климатроник - Навигация (малката) - Подгряване на седалките - Автопилот - Сензор за дъжд - Хладилна жабка Колата е много запазена. Сменени са дюзите с чисто нови Bosch, имам документи за тях. Сменени още водна помпа, ремък, тампон на мотора (оригинален от Ауди, отново с фактура). Последно излиза от сервиза след обслужване преди месец. Като са сменени масла, филтри и други консумативи, включително нови дискове и накладки AT (отпред и отзад). Откъм документи е с гражданска отговорност и винетка до края на годината. Гуми - летни Continental ContiSportContact модел 2016, карал съм ги година и половина Цена: 10 900 лв. Продавам я, тъй като ми трябва, а и си купих по-голяма. Връзка с мен: - Антон Божанов - Телефон: 0888 100 864 Ето и обявата ми в мобиле: https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11503349438486284
  2. Решихме го проблема, както казаха някои от колегите, беше ми се запушил радиатора. Почистиха ми го и сега всичко е наред. Благодаря на всички за бързите отговори и идеи.
  3. Направих го и това, излезнаха балончетата. Същата работа.
  4. Всичко уж е наред. Обезвъздушена е няколко пъти. Маркучи, скоби, всичко е ок. Ситуацията е същата. Тръгваш извънградско държи около 50-60 градуса, духа леко топло. Влизаш в града караш малко, вдига на 90 градуса и почва да духа студено.
  5. Преди обслужването, термостата играеше, но не чак толкова и стигаше до около 60-70 градуса. Но пък парното си духаше нормално горещо като го надуя към 25-26 градуса и нямаше проблеми.
  6. Направихме го това. Същата работа.
  7. Здравейте на всички. Открих си проблема. Тампон на двигателя и на скоростната кутия. Смених ги сега е бетон. Благодаря на всички за отговорите
  8. Здравейте колеги, малко съм в безизходица и бих искал адекватен съвет. На моята кола и правих обслужване, съответно излезнаха и някои други неща за смяна, та ги подкарах наведнъж. Смених водната помпа, термостата (правеше малко проблеми), ремък, ролки и антифриза. Сега като я пробвам, проблема ми е следния. На прав път (извънградско) температурата ми пада и стои на около 50-60 градуса, влезна ли в града и покарам ли вътре малко, се вдига до 90. Пак като излезна на прав път и карам с около 80-90 пак пада. Парното духа студено. На място като стои тръгва да духа топло (но не както трябва), като вдигна степента на духане, почва студено. Това е при загряла кола, в движение същата работа. От време на време парното само увеличава степента на духане и я намаля. Доколкото знам, колата сама се обезвъздушава. Някой имал ли е подобен проблем и как се оправихте? Поздрави.
  9. Благодаря за поста, изчетох го. Втулките съм ги сменил с чисто нови. Евентуално ще прегледам диференциалите. Като имам отговор ще пиша. Поздрави.
  10. Пробвах с чисто нови гуми, с чисто нови джанти. Купих си ги преди месец за лятото, защото нямах. Не е от това. Правих и баланс вече 3 пъти с 2 различни комплекта зимни/летни гуми и различни джанти. Даже пробвах с 16/17- ки размери, за да видя дали от там да няма нещо. От дисковете не е, защото колата спира много добре. Главините на колелата, мисля че са ги погледнали..та и оттам не е проблема.
  11. Здравейте, съжалявам че пиша с такова забавяне, но вкарах колата в сервиз и исках да пиша като имам ясен отговор. Та..преминах през доста голям ремонт, смених дюзите, рециклирах турбината. След като стана ясно, че ще правя този ремонт, реших да открия наистина проблема с вибрирането. След оглед отново по ходовата част смених един носач. От там им казах да свалят всички видове полуоски и каквото и друго може да има. Прегледаха го. Всичко бетон. Оттам свалиха кардана, направих стенд и обстойна проверка на кардана. Перфектен. Сглобиха колата, покарах я. Пак вибрира на около 120 на магистрала при маневри в ляво и дясно. Отказвам да се занимавам, ще я карам така. Чудя се дали да не сменя хидравличната течност на рейката. Другото, което ми мина през ума е да е от скоростната кутия (автоматична). Относно проблема с температурата, пак го прави същия играе от време на време. Това е от мен ;). Поздрави.
  12. В момента е в сервиза, да и ги сменят и да проверят как са и външните карета и самата полуоска. Накрая шлиците, към които се захващат каретата дали не са изхабени. Също така им казах да проверят и карето на кардана. Няма начин ще го сборя този проблем. Аз я подкарах по ред - Дюзи, луфт на турбина, карета, направо съм в дилема така и така е вътре, да и махна и DPF-a. Какво ще кажете?
  13. Няколко човека ми казаха за тези полуоски, но реших да питам тук, имам повече доверие на хора, които са се справяли с проблеми, отколкото такива, които гадаят. Освен да сменя полуоските заедно с каретата (те вървели заедно).
  14. Здравейте колеги, от известно време насам се боря с два проблема, които просто не мога да ги отстраня. 1. При около 100 км/ч започва вибрация във волана. Направих баланс към 3 пъти, проверих за изкривяване на джантите, накрая сложих чисто нови гуми с чисто нови джанти. Освен това, огледах колата няколко пъти в сервиз отдолу, за да видят дали има нещо по ходовата част. Казаха ми, че всичко е ок. Просто вече не знам какво да я правя, добре, че съм фен, иначе щях да я засиля отнякъде :). 2. Стрелката на температурата ми пада рязко до около 70 градуса и след това бавно се вдига. Това го прави на известно време, примерно карам из града стига 90 градуса и пада. Вдига се отново и след 20 км пак пада. Сменил съм датчика на температурата, но проблема не е от това. Проверих с VAG софтуера дали не е проблема в километража и самите стрелки, но и там не е. Не мисля, че е от термостата също, защото знам, че там или рязко ще падне или ще се качи докрая. Ако някой е имал същите или подобни проблеми, и има идея какво да направя, ще съм благодарен да сподели опит. Благодаря предварително. Поздрави.
  15. Благодаря за съветите, ще отворя да видя, ама като се заслушам отзад и буфера нещо бръжди. Така съм я купи. Може да са я изтърбушили нещо от сила на звука. Колкото до системата не е Bose, а обикновена Audi Concert.
  16. Здравейте, търсих из нета, но или не намерих, или не ми се сториха читави сайтовете за това, което търся. Търся дясна тонколона за A4 Avant 3.0 2006. Пищялката ми работи на вратата, но колоната отдолу не. Някой знае ли добра морга, да отида да си взема една. Благодаря предварително.
  17. Здравейте колеги, бях в Ауди Пловдив. Хората бяха учтиви и за 48 лева ми направиха адаптация на скоростната кутия, ама същата работа. Ще си я карам така и ако се счупи или я правя, ако ремонта е сравнително евтин, или я сменям с ръчна. Другото, което ми казаха е че колата ми (която купих преди 2 месеца) 2013 година е била на 260 000, а когато я купих на 195 000. Подмладява се с годините , така че какво друго да ви кажа, освен че кола от БГ (освен от оторизиран магазин) няма да си взема никога повече . Дано поне да е поддържана моята, та да изкара още 100 000 км.
  18. Интересното е, че аз питах и в Ауди - Пловдив. Там ми казаха, че го сменят и ми искаха 1300 лв . Преди това имах A6 4F със същата кутия и на него съм сменял, даже в същия сервиз на Ауди - Пловдив и нямаше проблеми, но пак ми взеха 1300 лв. Някой знае ли, къде мога да направя адаптацията през ВАГ-а? Поздрави.
  19. Здравейте, наскоро взех Audi A4 комби 3.0 TDI 2006 автоматик. Когато гледах колата и я тествах нямаше проблеми, но тъй като собственика май не беше сменял маслото на скоростната кутия, реших да го сменя. След смяна на маслото (сложил съм ZF каквото трябва да бъде), започна да ми придърпва при смяна на предавките и особено осезаемо, когато намалям и трябва да превключи от 2 на 1. Казаха ми, че вероятно кутията може да се адаптира или да се ъпдейнте софтуера на колата, но тъй като не съм наясно реших да пиша тук. Имате ли идея какво да направя в случая?
  20. Здравейте, само джантите не се продават, защото нямам какво да правя гумите. Бартер също не ме устройва. Ако желаете, тъй като искам да ги махам по-бързо, че ми трябват пари (за нови зимни друг размер ) ги давам на 850 крайна цена.
  21. Здравейте колеги, за съжаление ми се наложи да продам моята A6-ца преди 2 седмици. Останаха ми гумите с джантите и реших да ги продам, тъй като на този етап не ми трябват. Гумите са купени Януари 2015, не са на повече от 1500 км. Размер: 225Х55Х16, DOT 2514. Джантите са оригинални Ауди 7JX16. Една от джантите има козметично отлепяне на горния слой лак (Еконт експрес ми ги повредиха при доставка, когато ги купувах). Нормални следи от употреба. Не са изкривявани от дупки и неравности по пътя. Цената е 1100 лв. Телефон за връзка 0888 100 864, Антон.
  22. toniko

    Въпрос за гуми

    Еми май май тогава ще взема 225/60/.
×
×
  • Create New...