Jump to content

KambOK

Members
  • Мнения

    286
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от KambOK

  1. Ще си позволя да ти дам един съвет относно хидравличните тампони на двигателя на B5. Ако е наложителна тяхната смяна - САМО с оригинални тампони (ОЕМ). Обикновено са с марка Avon и са правени във Великобритания. Преценката оставям на теб дали да са втора употреба или чисто нови. 

    От опит мога да споделя, че останалите "aftermarket" хидравлични тампони, включително и сериозните марки като LEMFÖRDER, са абсолютна загуба на време и средства. 

     

     

  2. Намерих подходящо място, което се намира в двора на автосервиз "Тракия". От кръговото на Бриколажа се завива по ул. "Владая" и се влиза от първия вход в двора на автосервиза. След това се завива наляво още по първата вътрешна "уличка" и се кара само направо - в дъното се вижда едно сиво-оранжево хале, чийто вход е отляво. Алтернативно може да се влезе в двора на автосервиз "Тракия" от втория вход и по този начин се излиза директно на входа на въпросното хале. 

     

    Момчето, което работи там, се казва Светослав. Фен е на Ауди, точен е, работи внимателно и детайлно. Не взима скъпо и аз останах много доволен от неговата работа. Сутрин отваря още в 8 часа, но обикновено е натоварено и е добре да се уговорите с него предварително. Мога да предоставя мобилния номер на Светослав при интерес, но ще оставя на него решението дали да го публикува в темата, ако чете този форум.  

  3. Здравейте,

     

    надявам се да съм уцелил правилното място във форума за тази тема и да няма такава предишна. Ако съм сбъркал, бих се радвал модераторите да я преместят където трябва или да бъда насочен. 

     

    Бихте ли препоръчали автомивка/сервиз в Пловдив, където се занимават с измиване на двигатели и ходова част на леки автомобили? През годините са се насъбрали масло и мръсотии по картера, подрамата, трансмисията и т.н. на моя автомобил, които искам да премахна, защото ми предстои голямо разглобяване и искам да проследя дали има активни течове и нужда от смяна на семеринги.

    Търси се място, където наистина се почиства качествено и обстойно с подходящи препарати и уреди, а не просто се пръска с топла вода. И персоналът да вдъхва доверие, а не да са мърлячи.

     

    Благодаря предварително за отзивите.      

  4. 10 hours ago, Dzheff said:

    Не е бензинка, както бих предпочел и е още по-стара модификация от предната обява, но изглежда че направените подобрения компенсират...

    Какво компенсират, ве, мамооооооу. 😂 Аз не виждам и едно подобрение, а само извращения по тази кола. Въобще как може да проявявате интерес към такива подобия, че чак се изтипосват и линковете във форума за мнения?

    И бай *ангал не разбра след четвърт век, че S line при B5 няма. 

    Толкова ли не останаха свестни B5-ци, които поне на снимки да изглеждат като автомобили, че се разглеждат подобни творения, присъщи за "Кръвна група Ауди"?

  5. Най-вероятно под обикновени има предвид Facelift-ови фарове с лупи без заводски ксенон. И аз навремето като бях решил да се доближа максимално до заводския оригинален ксенон забих едни фарове от S4 B5 и се приключи с всички "драми" и питанки за китайските "афтърмаркет" простотии. След 8 години на автомобила все още са с оригиналните крушки на Philips, фаровете не са "рециклирани", не са пожълтели и светят повече от добре. 

    Скъпото винаги излиза евтино. 

  6. 9 hours ago, gPaunov said:

    За градско каране е създаден 1.8, без турбо, който е по-надежден, евтин и подходящ за малка кола. Моторът с турбо е лагав и неприятен, особено при движение в задръстване. Колата изобщо не е тиха, особено А3 и разхода е прекалено висок, за слабия вървеж.

     

    Би ли обяснил на всички, които четат темата, колко от капацитета на въртящия момент и мощността на 1.8T се използват в задръстване, че да бъде определен като лагав и неприятен? Изчакваш предната кола да дръпне десетина метра и настъпваш здраво, за да усетиш кога "излиза" от турбодупката? Дано не съм пред теб в задръстване...

    И не мога да си представя как атмосферният 1.8 е по-приятен за градско каране като знам какво се случва, ако решиш да се изнесеш малко по-бързо от някое кръгово.

     

    Един от най-успешните двигатели на VAG го отписахте тотално в тая тема. С оглед на годините и технологията си изправен такъв двигател (1.8T) е напълно адекватен в различните ситуации, разискани на тези страници.   

  7. Сигурен ли си, че говориш за задната чистачка на B5 Avant, а нямаш предвид предните чистачки? На B5 Avant малката черна дюза, от която излиза течността за измиване, се върти заедно с цялото рамо и съответно със задната чистачка, т.е. няма как да пръска само в центъра на задното стъкло. На три B5-ци Avant съм сменял въпросните дюзи - и на трите струята се върти, а не пръска само в центъра на стъклото. Съмнявам се да е било някаква екстра и да съм попадал само на такива автомобили.

     

    За предното стъкло съм съгласен: там струята не се върти, а пръска в "центъра" на стъклото или съответно в посоката, в която си насочил отворите на дюзите. 

     

  8. Здравейте,

     

    купувам спортна платнена седалка за водача (лява) за Audi A4 B5 преди фейслифта. Изискванията са следните:

     

    • Да няма скъсано и протрито, т.е. да е в много добро състояние.
    • Да има лост за повдигане/сваляне на седалката.
    • Да има ръчно регулиране на лумбалната опора ("издуване").

     

    Не е нужно да има подгрев. Принципно се търси тапицерията от посочената снимка, но съм отворен и за други предложения. Оферти за две предни седалки (лява и дясна) също са добре дошли.

     

    За връзка: темата, лично съобщение. Във форума съм редовен.

     

    Благодаря предварително за предложенията. 

    audi_sitze01.jpg

  9. 10 hours ago, WDI said:

    ...искам да я “наредя” възможно най-смислено. Просто да изглежда ТОП !

     

    Иска ми се да светят мигачите в “american style”...

     

     

    От моя гледна точка тази стъпка трябва задължително да я пропуснеш. Това е Audi, не E46-ца, спряла пред Гиросите. 

  10. Здравейте,

     

    купувам пепелник с номер 8D0857951B за централната конзола, който се намира под модула за климатроника, от Audi A4/S4 B5 преди фейслифта. Изискванията са следните:

     

    • Да е с оригиналната боя и да не е "пръскан" с някакъв спрей.
    • Да е черен (цвят ONYX).
    • Лицевата повърхност да е в перфектно състояние. Не трябва да има и драскотина.

     

    Не е нужно да е в комплект със запалката.

     

    Предварително благодаря за предложенията.

    За връзка: темата или лично съобщение. Във форума съм редовен.

    Aschenbecher 1.png

  11. За 150лв. на брой няма значение дали са китайски, турски и пр. Едни и същи *оклуци са. Цената на чисто нов комплект Valeo (без ксенон) с доставка е в порядъка на 800лв. и то за фарове, които са сглобявани в Полша или Унгария. Цената на нови ксенонови фарове е вече четирицифрена. Сам си направи сметката дали си струва да минеш тънко с 300лв.  

  12. Здравейте,

     

    купувам салон RECARO за S4 B5 Avant, който се вгражда от втория фейслифт до края на производството. Предимство имат предложенията за салони от плат и черна напа - примерни снимки от ebay.de и audisrs.com са посочени в обявата. Предложения за други повърхностни материали също са добре дошли. 

     

    Търся предни и задни седалки. Корите за врати са налични и не са ми нужни. Приемат се предложения както за комплект от предни и задни седалки, така и за отделни компоненти (например само седалката за водача и т.н.). Търси се "перфектен" салон или такъв в близко до идеално състояние. Не проявявам интерес към седалки с дупки от цигари или разтворени странични опори и пр. 

     

    За връзка - темата, лично съобщение. Във форума съм редовен.

     

    Благодаря предварително за предложенията. 

     

    039197541.jpg?r=0  

    039197542.jpg?r=0

  13. И при мен всичко изглеждаше перфектно, но проблемът беше наличен. Проявяваше се от 130 км/ч нагоре.

    Направих следното: свалих покритието на шофьорската врата ("кората") и развих четирите винта, които прикрепват рамката с прозореца за самата врата. Придърпах рамката в горния край навътре (в посока каросерията) докато е развита и в това положение стегнах наново всички винтове. Ако намериш някого, който да ти придържа рамката в желаното положение, докато затягаш отново винтовете - още по-добре.

    Оттогава насетне свистенето изчезна.

  14. Няма такъв шеф. :hilezh:

    100 лева за такова табло в изправно състояние (дори и FIS-ът да е напълно заминал) е абсолютен подарък. 

    Съжалявам, че се меся, знам, че не ми е мястото тук.  

     

×
×
  • Create New...