Jump to content

KambOK

Members
  • Мнения

    286
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от KambOK

  1. Писал съм ти лично съобщение във форума, провери си пощата.
  2. Ще си позволя да ти дам един съвет относно хидравличните тампони на двигателя на B5. Ако е наложителна тяхната смяна - САМО с оригинални тампони (ОЕМ). Обикновено са с марка Avon и са правени във Великобритания. Преценката оставям на теб дали да са втора употреба или чисто нови. От опит мога да споделя, че останалите "aftermarket" хидравлични тампони, включително и сериозните марки като LEMFÖRDER, са абсолютна загуба на време и средства.
  3. Намерих подходящо място, което се намира в двора на автосервиз "Тракия". От кръговото на Бриколажа се завива по ул. "Владая" и се влиза от първия вход в двора на автосервиза. След това се завива наляво още по първата вътрешна "уличка" и се кара само направо - в дъното се вижда едно сиво-оранжево хале, чийто вход е отляво. Алтернативно може да се влезе в двора на автосервиз "Тракия" от втория вход и по този начин се излиза директно на входа на въпросното хале. Момчето, което работи там, се казва Светослав. Фен е на Ауди, точен е, работи внимателно и детайлно. Не взима скъпо и аз останах много доволен от неговата работа. Сутрин отваря още в 8 часа, но обикновено е натоварено и е добре да се уговорите с него предварително. Мога да предоставя мобилния номер на Светослав при интерес, но ще оставя на него решението дали да го публикува в темата, ако чете този форум.
  4. Здравейте, надявам се да съм уцелил правилното място във форума за тази тема и да няма такава предишна. Ако съм сбъркал, бих се радвал модераторите да я преместят където трябва или да бъда насочен. Бихте ли препоръчали автомивка/сервиз в Пловдив, където се занимават с измиване на двигатели и ходова част на леки автомобили? През годините са се насъбрали масло и мръсотии по картера, подрамата, трансмисията и т.н. на моя автомобил, които искам да премахна, защото ми предстои голямо разглобяване и искам да проследя дали има активни течове и нужда от смяна на семеринги. Търси се място, където наистина се почиства качествено и обстойно с подходящи препарати и уреди, а не просто се пръска с топла вода. И персоналът да вдъхва доверие, а не да са мърлячи. Благодаря предварително за отзивите.
  5. Какво компенсират, ве, мамооооооу. 😂 Аз не виждам и едно подобрение, а само извращения по тази кола. Въобще как може да проявявате интерес към такива подобия, че чак се изтипосват и линковете във форума за мнения? И бай *ангал не разбра след четвърт век, че S line при B5 няма. Толкова ли не останаха свестни B5-ци, които поне на снимки да изглеждат като автомобили, че се разглеждат подобни творения, присъщи за "Кръвна група Ауди"?
  6. Най-вероятно под обикновени има предвид Facelift-ови фарове с лупи без заводски ксенон. И аз навремето като бях решил да се доближа максимално до заводския оригинален ксенон забих едни фарове от S4 B5 и се приключи с всички "драми" и питанки за китайските "афтърмаркет" простотии. След 8 години на автомобила все още са с оригиналните крушки на Philips, фаровете не са "рециклирани", не са пожълтели и светят повече от добре. Скъпото винаги излиза евтино.
  7. Би ли обяснил на всички, които четат темата, колко от капацитета на въртящия момент и мощността на 1.8T се използват в задръстване, че да бъде определен като лагав и неприятен? Изчакваш предната кола да дръпне десетина метра и настъпваш здраво, за да усетиш кога "излиза" от турбодупката? Дано не съм пред теб в задръстване... И не мога да си представя как атмосферният 1.8 е по-приятен за градско каране като знам какво се случва, ако решиш да се изнесеш малко по-бързо от някое кръгово. Един от най-успешните двигатели на VAG го отписахте тотално в тая тема. С оглед на годините и технологията си изправен такъв двигател (1.8T) е напълно адекватен в различните ситуации, разискани на тези страници.
  8. Сигурен ли си, че говориш за задната чистачка на B5 Avant, а нямаш предвид предните чистачки? На B5 Avant малката черна дюза, от която излиза течността за измиване, се върти заедно с цялото рамо и съответно със задната чистачка, т.е. няма как да пръска само в центъра на задното стъкло. На три B5-ци Avant съм сменял въпросните дюзи - и на трите струята се върти, а не пръска само в центъра на стъклото. Съмнявам се да е било някаква екстра и да съм попадал само на такива автомобили. За предното стъкло съм съгласен: там струята не се върти, а пръска в "центъра" на стъклото или съответно в посоката, в която си насочил отворите на дюзите.
  9. Николай е изключително коректен и е за препоръчване. Още един доволен клиент.
  10. При мен целият механизъм е изряден и струята се движи заедно с чистачката, т.е. чистачката следва струята. Което е и логично с оглед на това, че чистачката работи оптимално, ако стъклото е овлажнено.
  11. Здравейте, купувам спортна платнена седалка за водача (лява) за Audi A4 B5 преди фейслифта. Изискванията са следните: Да няма скъсано и протрито, т.е. да е в много добро състояние. Да има лост за повдигане/сваляне на седалката. Да има ръчно регулиране на лумбалната опора ("издуване"). Не е нужно да има подгрев. Принципно се търси тапицерията от посочената снимка, но съм отворен и за други предложения. Оферти за две предни седалки (лява и дясна) също са добре дошли. За връзка: темата, лично съобщение. Във форума съм редовен. Благодаря предварително за предложенията.
  12. От моя гледна точка тази стъпка трябва задължително да я пропуснеш. Това е Audi, не E46-ца, спряла пред Гиросите.
  13. Изглежда голяма свежарка. Успех с продажбата.
  14. Здравейте, купувам пепелник с номер 8D0857951B за централната конзола, който се намира под модула за климатроника, от Audi A4/S4 B5 преди фейслифта. Изискванията са следните: Да е с оригиналната боя и да не е "пръскан" с някакъв спрей. Да е черен (цвят ONYX). Лицевата повърхност да е в перфектно състояние. Не трябва да има и драскотина. Не е нужно да е в комплект със запалката. Предварително благодаря за предложенията. За връзка: темата или лично съобщение. Във форума съм редовен.
  15. За 150лв. на брой няма значение дали са китайски, турски и пр. Едни и същи *оклуци са. Цената на чисто нов комплект Valeo (без ксенон) с доставка е в порядъка на 800лв. и то за фарове, които са сглобявани в Полша или Унгария. Цената на нови ксенонови фарове е вече четирицифрена. Сам си направи сметката дали си струва да минеш тънко с 300лв.
  16. KambOK

    Смяна на кори за врати

    Бутонът за заключване го има и на коли преди фейслифта. При мен заключва абсолютно всички врати, включително и петата. Зависи как е поръчван автомобилът навремето.
  17. Провери да не е изгоряла крушката, която го осветява.
  18. Здравейте, купувам салон RECARO за S4 B5 Avant, който се вгражда от втория фейслифт до края на производството. Предимство имат предложенията за салони от плат и черна напа - примерни снимки от ebay.de и audisrs.com са посочени в обявата. Предложения за други повърхностни материали също са добре дошли. Търся предни и задни седалки. Корите за врати са налични и не са ми нужни. Приемат се предложения както за комплект от предни и задни седалки, така и за отделни компоненти (например само седалката за водача и т.н.). Търси се "перфектен" салон или такъв в близко до идеално състояние. Не проявявам интерес към седалки с дупки от цигари или разтворени странични опори и пр. За връзка - темата, лично съобщение. Във форума съм редовен. Благодаря предварително за предложенията.
  19. И при мен всичко изглеждаше перфектно, но проблемът беше наличен. Проявяваше се от 130 км/ч нагоре. Направих следното: свалих покритието на шофьорската врата ("кората") и развих четирите винта, които прикрепват рамката с прозореца за самата врата. Придърпах рамката в горния край навътре (в посока каросерията) докато е развита и в това положение стегнах наново всички винтове. Ако намериш някого, който да ти придържа рамката в желаното положение, докато затягаш отново винтовете - още по-добре. Оттогава насетне свистенето изчезна.
  20. Полезна тема и много спретнат двигателен отсек, браво.
  21. Няма такъв шеф. 100 лева за такова табло в изправно състояние (дори и FIS-ът да е напълно заминал) е абсолютен подарък. Съжалявам, че се меся, знам, че не ми е мястото тук.
×
×
  • Create New...