Jump to content

Absolut

Members
  • Мнения

    371
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Absolut

  1. Момчета, има ли някой, който се е пробвал да свърши работа по схемата на ogip да оправи процесора на Audi Concert I? Някой ще се навие ли срещу заплащане да свърши работата при мен? Не мога да намеря такова радио втора ръка, а и като чета статията, май няма много смисъл..
  2. Благодаря, колега. Търся описаното по-горе. Дано да изскочи от някъде..
  3. Колеги, Честита Коледа! Ако някой може да ме упъти към автоморги или случайно има останал в мъзето такъв касетофон, да пише моля :-) Важно е дисплеят да работи нормално (да няма изгорели пиксели) и проблемът с неработещото усилване да го няма. Мерси!
  4. Колеги, първо сори ако решението на проблема ми го има написано и задавам въпроса за n-ти път.. Дисплеят на колата се пикселизира и не се чете какво пише. Екранчето е цяло и показва среден разход, средна скорост и т.н. Дали има опция за ремонт и ако не, някой може ли да ми каже какво се води това табло, за да си взема друго (или просто друг FIS) от някой колега (видях, че в OLX има оферти)? Мерси предварително!
  5. Темата отново е актуална.
  6. И на мен междудругото! Ако някой може да предложи две, и аз включвам
  7. Момчета, възхищавам се на знанията ви по физика и електротехника Нищо не отбирам от тези схеми, за които говорите. Аз имам същият проблем като колегата - не ми работи увеличаването на Audi Concert. В допълнение обаче, дисплеят ми също се е размазал и не предава добре. Има ли спасение и за двете или ме съветвате да си търся направо "нов" audi concert, на който поне дисплеят да работи, а като му изтекат циклите на "новия" процесор, да сменя само него по-натам? Мерси предварително!
  8. Някой да предложи само касетофона? ...
  9. Чудя се за колко време се сменя дясно огледало на А4 '00г. ..

  10. Колеги, на дисплея на моя radio concert се появи петно/размазана черта, която го закрива половината. Принципно си мислих за ремонт, но надали е възможно...Дали някой може да ми предложи решение на проблема, смисъл да ми продаде ново оригинално радио? Symphony изглежда още по-яко, има си и CD, но не знам там как е с вграждането, иначе също и такова бих сложил. Мерси предварително!
  11. Здравейте, съфорумци! Търся си заден калник от шофьорската страна, тъй като наскоро станах жертва на силиконова блондинка, отнемаща предимство на друга кола, която от своя страна отнесе моята, която пък кротко си стоеше паркирана в центъра, докато аз пиех кафе Ще се радвам ако можете да ми дадете цена за тази част или най-малкото да ме ориентирате къде да я търся. Нов такъв панел ще е скъп и не си заслужава да се купува според мен. Вероятно няма разлики между В5-ците 1995-2000г, но за всеки случай съм уточнил, че става въпрос за една от последните от модела. Мерси на всички предварително!
  12. Absolut

    Ксенон проблем

    Здравейте! Имам проблемче с фабричния ксенон на колата на баща ми. Даже имам две проблемчета. Първото е, че баща ми не може да ми обясни какво точно са му казали майсторите от Алком Сервиз. Това, което знае със сигурност, е че за пореден път му искат над 1000 лв като се консултира за нещо, а решението според мен ще се окаже далеч по-евтино. Накратко бъгът, с който се боря, е че ксеноновата светлина на десния фар се включва и изключва, когато си поиска, а все по-често не иска. Майсторът казал, че има някакъв нагар, не прави контакт, нагарът не може да се изчисти и трябва да се сменя гнездото за крушката и някаква там платка за 976 лв ?! + отделно нова крушка. Сори ако звучи неясно, но а дано да сте ме разбрали и да можете да помогнете с идеи за какво говоря точно и съвети как най-изгодно да си реша казуса Мерси
  13. Absolut

    А4 1.9ТДИ 116 к.с. 2000г.

    Мерси на всички за помощта! Мисля, че засега закърпихме положението и в понеделник колата ще се прави по застраховка. Евала на Лев Инс и голямо тенкс на Тони - daks за съдействието!
  14. Здравейте, колеги! Случи се една неприятност и искам да помоля за съдействие. Оставих на мацката ми да откара колата на баща ми до нас, а тя взела, че я треснала в една дупка, в следствие на което картерът се разбива и изтича масълцето...Сега трябва спешно да реша въпроса, тъй като без кола следващата седмица ще е невъзможна.. Знаете ли откъде мога да купя картер за конкретния модел, как вървят като цена, има ли някой колега, който да продава читав такъв втора ръка и кой може да извърши подмяната?..на зор съм, хора Благодаря предварително!
  15. Те това се нарича добре аргументирано мнение! Като цяло си прав..бая си прав даже! Започвам да се ровя из алтернативите. Този КУРО бая го хвалят..ще взема да го прегледам по-обстойно, а после ще видя и Панасоник и Сони с какво ще ме изкушат.. Нищо не знам за тези машинки, но ще се помотам из нета да видя до колко биха били приложими в моя случай. Сигурно и при тях има уловки разни... Иначе изкарват жестоки моделчета като гледам по сайтовете...
  16. Мерси! Тук не става въпрос за мързел. Наистина нямам много време в момента, но и не необходимо някой да търси вместо мен. По-скоро ползвам форума да чуя от опит кой какво знае и какво може да ми препоръча. Иначе ми е ясно, че горе долу всяка марка ще ми намери нещо, което на пръв поглед да върши супер работа. Това Сони има добър вид, сега ще се разровя из нета да прочета какви са отзивите и рецензиите за модела. П.П. Нетът ми в момента е пълен отврат и цикли жестоко на всеки сайт...което ме побърква направо.
  17. Четох я тази тема на Влади. Там обаче ставаше въпрос за големи колони, а в моя случай търся малки, тъй като още от груб строеж съм си предвидил откъде ще ми идва звука, окабелил съм и сега ми остава да нанижа на жицата мощна малка колонка, която (заедно с другите 3 такива) да изпълни 25 квадратовото помещение. Място за високи колони около ТВ-то нямам грам..само субуфер ще мога да прикрия някак....При положение, че още нищо не съм купил, изключвам напълно варианта да си купя техника с различни марки. Предпочитам да си ми е комплектче и да си го ръководя от едно място цялото това нещо. Може да съм олд фешън, знам ли, ма така си ме кефи да е. Ако някой може да ме насочи към друга алтернатива на Льове, не се колебайте да пишете!!!
  18. Ами всъщност не съм решил. Даже напротив - искам някой да ме разубеди Досега четох за Плазма vs LCD и гледам, че плазмите даже идват по-добри. LOEWE-то сред LCD-та се класира на високо място, но определено не е топ ъф дъ топ. Това, което ми харесва е възможността за индивидуално напасване на всичко и контрол с едно елегантно дистанционно. Ако има 50 инча бяла/сива/кремава плазма на Pioneer, към която може да се добави уникална звукова система на същата марка с малки, но мощни колони и стабилен суб и всичко това контролирано от едно дистанционно, то определено щях да имам стимул да се пренасоча... А иначе само за справка - Loewo-то с всичките си екстри и съраунд с плеъри и т.н. би излезнало малко над 10К в лева към момента. (говоря за 40 инча). Ясно, че е супер скъпо /и това го пише навсякъде /, но защо другите марки от най-висок клас не си правят презентацията така добре?!.. all in one и знаеш, че си имаш всичко и не се разправяш повече за дълги години напред.
  19. Правя си извода, че Pioneer Kuro действително е страхотен телевизор, но Loewe не отстъпва чак толкова, колкото хората, които не са се зачитали в неговите харектиристики, си мислят. Факт, че цените са им височки и вероятно затова не ги вкарват в общите класации, те са по-бутикови така да се каже. Серията Individual дава възможност да си вземеш ТВ, който до максимум да се съчетава с интериора в хола. Дистанционното е страшно пипнато и ръководи всичко...а и най-важното - досега не съм чул никога някой, който е ползвал Loewe да каже, че не е доволен. Ама нито един такъв не познавам! И последно да попитам - каква беше разликата между ЛСД и плазма. ЛСД не беше ли по-добре? Защо Куро-то са плазми?! Нещо съм си пропуснал урока...
  20. Позачетох се из нета, но не разбрах кое прави Pioneer Kuro чаак толкова добри. Верно е, че в повечето статистики са убедителни, но дизайнът е най-обикновен и не привлича с нищо специално. При положение, че out- in- , които има един такъв ТВ, ги има същите и Loewe, и Samsung и т.н., то освен високата цена на Loewe, за момента не виждам какво друго може да ме накара да отида при друга марка. + че при Loewe получавам ТВ с два тунера, два ресийвъра и 250гб хард, което не съм сигурен, че получавам при другите за парите, които им давам.
  21. Аз защо бях останал с впечатление, че плазмата не е добро решение за HDTV, задължително трябвало да е LCD телевизора..я кажете повече за тези Pioneer KURO? Кое ги прави тях по-добри?
  22. То и аз доста интересни неща чух...ръчни сглобки, изпълнявали за НАСА разни неща, нулево излъчване, автоматична яркост, най-нисък разход на ел. енергия, уникална система за записване от ТВ върху харда, докато си гледаш през това време филм по друг канал и т.н. и т.н. Ето няколко снимки: Individual_40_SE_FullHD__100_DR__en.pdf
  23. Здравейте, колеги! Почетох разни теми и видях, че във форума има хора, които са доста компетентни по въпросите с електрониката. Реших да пусна едно казусче за разискване..Наскоро ходих в магазина на LOEWE на "Скобелев", където имах възможност да видя множество уникални телевизори. Аз, признавам си честно, винаги съм бил фен на марката и винаги съм знаел, че хем са много качествени, хем обаче са и много скъпи. Ако сега се абстрахираме от цената, искам да попитам дали според вас тези ТВ-та са толкова добри, колкото се твърди и дали ако вкъщи имам нещо такова, съчетано с LOEWE колонки/system, то действително успешно ще си спестя многото дистанционни (ще имам all in one - TV+Receiver+Sound+HDMI/Video Player), няма да има връзвания на различни плеъри и колони с различни кабели, ресийвъри и т.н. Би трябвало всичко да сработи гениално, да няма уловки, плащаш си цената и забравяш за всякакви грижи. А дали е така? Това, с което разполагат тези телевизори и системи като оборудване дали е най-актуалното на пазара? Това, че са изредени много неща не значи, че едно Сони ги няма?!..а не съм запознат с другите телевизори и не мога да направя обективно сравнение... Конкретно ме интересува Loewe Individual Selection 40 inch + Loewe Sound+ 5.1 Cinema + Loewe Audiovision като характеристики пасват ли си добре, липсва ли им нещо спрямо актуалните по-евтини предложения на конкурентите и т.н.? Какви са плюсовете, какви са минусите? За справка: http://www.loewe-int.de/en/products/loewe-...technology.html http://www.loewe-int.de/en/products/loewe-...-51-cinema.html http://www.loewe-int.de/en/products/loewe-...udiovision.html Дано да ми се поизбистрят нещата, за да знам да започвам ли да спестявам
  24. Мерси на всички!!! Супер сте! Ще отида, ще видя и ако има нещо, което си заслужава, ще го взема. Ако не, може и от българския пазар да изскочи нещо
  25. Малко грозничка идва корсата...иначе май наистина е добра! Дайте малко повече мнения за алфата. Един приятел 5 години все алфи кара и много я хвали. Дори и този модел.. а и изглежда (мое мнение) доста по-добре от алтернативите (вън и вътре). Кожи, климатици, 1.9 дизел за под 2К евро..
×
×
  • Create New...