Jump to content

VBS_Audi A4

Members
  • Мнения

    24
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от VBS_Audi A4

  1. Имах такъв проблем преди около година. Ако имате кожения калъф с документи на колата вижте някъде по малките визитки. Там аз открих моя код написан с химикал върху една от тях и доколкото си спомням беше от 4 цифри.
  2. Колега нямах много време да прочета всичко и извинявай, но ще те питам за колицата ми. Тя е Ауди А4 , 8Е, 1,9 ТДИ, 131 кс, 2003г. с двигател AWX. Колко ще ми излезе. Благодаря предварително.
  3. Не ми е минавало и през ума, че може да е това. Благодаря ти.
  4. Колеги, карам А4 1.9 ТДИ и не мога да разбера какво означава следното : по колата всичко си работи без проблем, а въпроса ми е следния - забелязал съм, че борд компютъра ми след когато започне да отчита времето от запалването и когато не се гаси колата на точно 2:00 ч., надписа започва да мига, като мига продължително време. Някой има ли идея защо мига и къде мога да намеря описание на български как точно работи компютъра.
  5. Имам още едно питане ако не ставам нахален. Борд компютъра колко трябва да показва като консумация на място, защото на мен ми показва различни литри, когато тръгна примерно ми показва 15,6 и ако спра веднага след това стой стоят същите показания каквито са били когато съм тръгнал /говора за задръствания тръгваш - спираш/. По време на дълъг път, когато я освободя от скорост започва да спада и в много редки случай ми показва 0.7. Според мен това е нормалното за ниските обороти или се бъркам.
  6. Ок. Да приема, че мнението за веригата е правилно и да се насоча натам
  7. Майстора ми е на вашето мнение, но други двама ми казаха, че това е много малко вероятно и единият ми каза, че са дюзите, които се сменяли на около 90 000 км. Интересното е, че когато и подадеш газ при затихването и след това центровката играе в различни градуси, като след известно време замръзва на 12 градуса. Моя човек я отвор от горе и след 5 часа работа ми каза диагнозата, но евала на него, каза да потърся и второ мнение. Досега са противоречиви мненията, но мисля да му се доверя, защото каза, че тропа от местото където е веригата. Вие какво ще кажете.
  8. Колеги питането ми е следното. Възможно ли е центровката да играе в резултат на разтегната верига между двата вала. Колата е Ауди А4 2.0 ФСИ, 2003г. бензин, показва 120000 км., но най вероятно не са толкова.
  9. Нека и аз да се похваля. В началото на годината решихме да правим ремонт. Четох, четох и най накрая се спрях на фирмата на Любо, естествено от форума на Ауди. Подходих малко резервирано тогава, но в момента се радваме на невероятна баня и не съжаляваме. Справиха се невероятно. Пожелавам му много работа и ако нещо стане с банята, да не забравя, че е дал 5 години гаранция. Поздрави и Успех на Любо и хората му.
  10. Колеги преди около един месец купих една А 4 - ка, 2000 кубика, 150 коня, ФСИ двигател с обозначение на двигателя AWA. Тогава не можах да я разбера, но в последствие се оказа, че на ниски обороти при работа на място от време на време ги мени, ту леко ги качва, ту леко ги сваля, но всичко това се усеща в купето. Закарах я на диагностика и се оказа, че има грешки на цилиндрите, Сменихме свещите и за момент се оправиха нещата, но след това започна отново. Майсторите намериха скъсан маркуч на колекторите, сменихме го но проблема продължава /след смяната му стана малко по добре/. В момента компютъра не дава никаква грешка. Интересно е, че колата си върви нормално, без проблеми. Ако сте се сблъсквали с такъв проблем моля за съвет, как да я оправя или къде да отида за да ми кажат какво може да й има. А сега съм е като тоя тука
  11. Колеги благодаря за мненията. Смених стария акумулатор с нов и всичко заспа. Дано целият проблем да е от това.
  12. При мен бе следният проблем: Преди около месец, рано сутрин когато е студено при даване на контакт всичко светва, но за секунда - две започва да примигва, оборотомера подскача и като запаля всичко тръгваше. След известно време оборотомера отказа да работи. Когато загрееше, изгася я и я запаля всичко работи. Преди два дена, датата и часовника се бяха сменили, а на следващия ден всичко по таблото "ЗАМРЪЗНА". Освен това всички светлинки по цялото табло / табло, радио, климатроник / не работят, когато включа габарити и фарове. Колата е Ауди А4 1.9 ТДИ, 116 к.с., фейслифт,Януари 2000г., малкия FIS. След това акумулатора умря. Заредих го и няколко дни всичко беше нормално, НО един ден стрелките паднаха долу и вече не работеха, за разлика от другите светлинки по цялото табло, те си работеха. Днес ходих да ми замерят акумулатора и показваше, че държи около 8 и падаше. Реално колата си палеше без проблем. На място установихме, че стария акумулатор е 70 Ампера, а трябвало да е 82. Сложих новия акумулатор и всичко вече работи. Дано някакси ти помогна, че знам какво е дразнещо нещо да не ти работи по колата. Успех.
  13. Намерих кода записан на гърба на една визитка при документите на колата и докато го въведа беше голям зор, но се справих. Обаче проблема продължава. Отново всички стрелки паднаха като умрели и не мърдат. Колата пали нормално, светлините по таблото работят. Интересувам се възможно ли е проблема да е още от акумулатора, защото само го заредих, а не съм го сменял. Питам защото в началото ходих при един "майстор" и ми каза, че е проблем в таблото и трябва да се сменя, а като сложих заредения акумулатор всичко заработи. Забравих, ако може да ми кажете някой който наистина разбира от тези проблеми
  14. Къде да го намеря.
  15. Като сложих заредения акумулатор всичко започна да работи без проблем, но на дисплея на радиото пише "SAFE" и не работи. Радиото е цял панел и на него е радио, СД и от старите касетки. По принцип светва, но не работи. Някой има ли идея от къде да го оправя. Благодаря предварително.
  16. Чак днес прочитам отговора, а преди обяд не можах да запаля, защото акумулатора беше паднал. Сега го зареждам и утре ще пробвам. Благодаря ти. Проблем ли е че колата е без акумулатор известно време.
  17. Колеги дайте съвет. Преди около месец, рано сутрин когато е студено при даване на контакт всичко светва, но за секунда - две започва да примигва, оборотомера подскача и като запаля всичко тръгваше. След известно време оборотомера отказа да работи. Когато загрееше, изгася я и я запаля всичко работи. Преди два дена, датата и часовника се бяха сменили, а на следващия ден всичко по таблото "ЗАМРЪЗНА". Освен това всички светлинки по цялото табло / табло, радио, климатроник / не работят, когато включа габарити и фарове. Колата е Ауди А4 1.9 ТДИ, 116 к.с., фейслифт,Януари 2000г., малкия FIS. Благодаря предварително.
×
×
  • Create New...