Jump to content

tedos1970

Members
  • Мнения

    37
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от tedos1970

  1. Здравейте, имам следния въпрос: Карам С5 Quattro (торсен диференциал). Зимните гуми са с 5-6 мм грайфер, но за съжаление повредих непоправимо едната. Т въпроса ми е: Мога ли да поставя две нови гуми с 10 мм грайфер на единия мост, а на другия да оставя двете стари (5-6 мм грайфер). Новите ще са абсолютно същия модел. Дали няма да създаде проблем на Quattro-то.
  2. Здравейте, спрял съм се на този модел, но ме интересува какво му е куатрото - торсен или халдекс.
  3. Търся десен стоп за Ауди А6 комби С5 2004 г. С бяла задна светлина (не е опушен). София.
  4. Колега, имаш ли заден десен фар за Ауди А6 С5 комби 2004 г. Цена. Поздрави!
  5. Колега, преди близо 4 год. бях пред същата дилема - реших да си купя А6 2.5 ТДИ само че 4х4. Като теб поисках мнение във форума. И започнаха същите квалификации "душегуб", "кашкавалени валове", "трошляк" и т.н. в този дух. Но получих и една ценна информация, която си допълних от други места - в края на 2003 г. кобилиците на клапаните са заменени с ролкови, т.е. триенето е заменено с търкаляне. Кодовете на тези двигатели са BAU, BDG и BDH. Така, че си купих такова Ауди А6 2.5 ТДИ 4х4 код на мотора BAU. Купих я на 170000 км. (по километраж, не съм я проверявал за действителни км). В момента е на 215000 и съм сменил само два кормилни накрайника (а не цялото окачване каквото мнение може да срещнеш във форума). Естествено и масло на скоростите и редовната смяна на маслото на ДВГ. Върви перфектно, динамика, ускорение, за стабилност да не говорим - не прави разлика дали е хлъзгаво, мокро или сухо; разход изв.гр. 7.5 - 8.0, гр.-14.0. Пропуснах да уточня, че е автоматик (типтроник естествено). Но с опция за ръчен режим и смяна на предавките от волана - които опции аз често използвам.
  6. Между другото свързах се със сервиз в Хасково - Fix-electronics. Казаха ми, че могат да го оправят, но трябва да им закарам и колата, защото според тях навигацията е следствието, а не причината. Но все пак Хасково е далеч... Ако някой може да даде мнение и за този сервиз.
  7. Благодаря за мнинеята! Блутута е изключен. DVD-то в багажника не работи (така е купена колата) и за три години не ми е правила проблем. При закачане на амперметъра ок. минута дава по-висока консумация и след това пада на тази импулсната. Не съм го държал 5 минути, но за три дни акумулатора отива (100 Ач 830 А - Бош). Бях тръгнал да си купувам нов акумулатор, но в магазина го замериха и казаха, че е перфектен и не е за смяна (а можеха да ми продадат един нов, все пака са търговци) и там ми хванаха утечката. След това - при майстор. Той си игра два дни и отсече - навигация, като между временно отрязя блутута (така и така не го ползвах). И така - сега съм с извадена навигация. Кото я влюча в буксата дава утечката 0.04 - 0.2 А, като изключа буксата - 0.02 А. Търся специалист в София.
  8. Всичко това е направено. Утечката е на импулси през ок. секунда 0,04 (40 милиА) и скача до 0,2 (200 милиА). При изключена от буксите навигация общата утечка на колата става 0,02 (20 милиА), което е нормално. Когато се яви проблема акумулатора отиде за три дни.
  9. Колеги, навигацята ми дава утечка 0,2 А, Утечката е на импулси през ок. секунда 0,04 - 0,2 А. При изслючена от буксите навигация няма консумация. Щом й включа буксата започва 0,04 - 0,02 А. В момента е салена. Някой да даде съвет или да помогне. Колата е А6 2.5 ТДИ - март 2005 г.
  10. Опс-с. Допуснал съм грешка, но не зная как да я коригирам. Навигацията е RNS E
  11. Колеги, навигацията ми дава утечка - 0.2 А. Утечката е на импулси през ок. секунда 0.05 - 0.2 А. При свалена (изключена от буксите) навигация утечката е 0.02 А, което е нормално. Накой да даде съвет какво може да се направи. Подлежи ли на ремонт и къде??? Колата е Ауди А6 2.5 ТДИ (С5), март 2005 г. Навигацията RNS E.
  12. Колега, интересува ме такава навигация (може и от друг автомобил) - цена.
  13. Колеги, датчика е сменен, проблемът изчезна. Благодаря за съдействието.
  14. Къде се намира този датчик и лесно ли се сменя? Трябва ли да се правят някакви настройки?
  15. здравейте, 2.5 TDI 180 к.с. код на мотора BAU. При палене държи високи обороти. Нормализират се при 70-80 градуса (по показание на таблото). Гледах я на vagcom и при температура на антифриза 62 гр. показваше темп. на охлаждащ агент 10 градуса (навън беше 35 гр.). Майстора каза, че е датчик. Та въпроса ми е какъв е тоя датчик, лесно ли се сменя, какъв да си взема и колко струва. Благодаря предварително.
  16. Здравейте, виждал съм подобна тема, но не мога да я намеря. Та въпрасът ми е: как се сваля предната броня на Ауди А6 Комби 2004 г. (фейса).
  17. Сваляш акумулатора, сваляш стойката на акумулатора (четири гайки са) и отгоре си почистваш отворите. За десет минути работа. Отворите са два.
  18. Явно остава да чакам някой да ме насочи към майстор. Аз, между другото така започнах темата...
  19. Благодаря колега за изчерпателното описание, но не мога да направя нищо от това, което предлагаш - проста не разполагам с Ваг ком. Колата я купих със светеща индикация. Освен това не съм сменял Еърбег модула, а просто му се направи нова инсталация, че беше удряна колата. АБС модула е проверен и отговаря на тази кола. Кажи ми някой от София, който да направи тези операции (срещу заплащане естествено). Ходил съм при трима майстори - няма решение. Цитиране на предходен пост!
  20. Спирачната течност беше първото нещо, което проверих. Относно Еърбеците историята е следната: При първия тест на компютър се оказа, че са изключени, а лампата на таблото е шунтирана, за да не свети (явно колата е удряна и съм прецакан с покупката). Намерих майстор, който ми кодира Еърбег модула, показа ми там на някакво устройство, че Еърбеците работят, но някои (вече не помня кои точно) просто ги няма, увери ме, че наличните ще сработят при удар (не дай боже) и това беше. Но не е ставало дума, че тази лампа може да свети от това. Според него АБС модула подава някаква изкривена информация към бордкомпютъра и го бърка, но иначе работи нормално. Посъветва ме да го сменим, но не смея да рискувам, защото не е сигурно, че проблема е от там. След това ходих при друг майстор с Ваг ком и той без да знае за първия ми също ми каза, че еърбеците ще сработят (изброи ми ги, но не ги помня кои бяха), но че модула е кодиран некоректно. Моля кажете ми за някой майстор, който се е занимавал с кодиране на Еърбеци, АБС модули. Сега една история: пролетта реших да я изпробвам на хлъзгав терен (все пак е Quatro). Избрах една поляна под наклон и в един дъжд я повъртях наторе надолу - включвах изключвах ESP и се прибрах. На другия ден като я запалих проблема го нямаше. За пръв път си видях бордкомпютъра, но след около пет минути последваха три изписквания и лампата светнна отново. Малко след това пътувах на дълъг път в един дъжд и лампата ту светваше, ту изчезваше за дълги периоди от време. След това отново светна и така до сега.
  21. Благодаря за предположението. Датчиците за спирачките са тествани също на компютър. Накладките са сменени. Освен това мисля, че за накладки ще свети жълт символ на горния ред. При натискане на бутона на километража долу в дясно за идентифициране на проблема ми изписва проблем в АВС системата, но както писах по-горе АВС работи нормално и няма регистрирани грешки. Цитиране на предходен пост!
  22. За жълтия символ зная. За Еърбеците нямаше ли друг символ? Възможно ли е това да свети от проблем с Еърбеците? Сканирал съм АВС и ЕСР при двама различни майстори и при двамата не показва никакви грешки и отклонения. Аз не разполагам с Вагком. Ако може да ме насочите към някой в София.
  23. Срещал съм го като предположение, но Акумулатора е Бош 100 Ач, 840 А стартов ток, при двуседмичан престой върти и пали без проблем - ако това е слаб акумулатор, какъв ли е добрия. Всепак благодаря за предположението. Сега обърнах внимание,че другия символ (в жълто) може да подведе някой за темата - става въпрос за червения символ.
  24. Колеги, На таблото ми свети следния символ: Срещал съм и други теми за същя проблем, но така и не разбрах дали някой го е опровил и как. На компютърен тест не показво никакви грешки. ABS си сработва нормално, другите системи, които се управляват от ABS модула също сработват. Тук е мястото да кажа, че колата е Quatro. Проверена е и спирачната система, слагах дори друго табло, но проблема си стои и направо съм бесен, че нямам достъп до бордкомпютъра. МОЛЯ, НЯКОЙ КОЙТО Е ОТСТРАНЯВАЛ ТАКЪВ ПРОБЛЕМ ДА ПОМАГА, ИЛИ МЕ НАСОЧЕТЕ КЪМ МАЙСТОР В сОФИЯ. БЛАГОДАРЯ.
  25. Колега, имаш ли електрическата брава за шофьорската врата за Ауди А6 2.5 ТДИ 4х4 2004 г. И цена ако имаш.
×
×
  • Create New...