Jump to content

dragotrd

Members
  • Мнения

    125
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    AUDI A4/B6 2004 AVB

Персонална информация

  • Пол
    Мъж
  • Локация
    Plovdiv,Vratza

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

dragotrd's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. dragotrd

    А4 b7 придърпва

    Залагам на проблем с МАП сензора. Симптомите точно отговарят.
  2. Здравейте Някой опитвал ли се е да го възстанови тоя парцал (мрежата ) от капака на багажника. Дайте някаква идея че не мога да я гледам. Освен това тия капаци постоянно се отварят . Отвратително евтина и сапана изработка. Гледах тук една тема, където колеги са наслагали някакво велкро, но според мен не става и не изглежда добре. Та има ли друг вариант да се поправят и да се затварят надежно. kapak.webp
  3. Проблема с пренадуването е решен. Причина зацапана геометрия на турбината. Сега колата надува перфектно точно до 0.9 бара. Благодаря на отзовалите се.
  4. Другото което е не мога да намеря схема за вакумите на тоя мотор. От това което виждам по всички други подобни схеми е че, на моята, клапана H75 от него излизат два маркуча. Третия изход които е към кутията на филтъра е ....затапен фабрично с някаква тапа. Та не знам това, обикновенна тапа ли е или някакъв клапан. Друго за което се сещам е може ли да пренадува от запушен катализатор.
  5. Благодаря колега. А кое подава сигнал към клапан h75 когато достигне 1,1 бара за да разтовари. мап сензора ли?
  6. Здравейте колеги! Знае ли някой или да направи справка, какво налягане прави турбината на audi a4 Avant b6 2004 година PD 101 коня АVB мотор. Къде ли не търсих, но така и не мога да намеря. Единственото което намерих е в аутодата и там пише че надува до 1.9- 2.1 бара при 3900 оборота в минута, което на мен ми се вижда много. Ще съм благодарен за споделеното мнение.
  7. Тандем помпата я смених и няма никаква промяна. Помпата в резервоара не съм я отварял, но като откача маркуча от филтъра и като дам на контакт и си хвърля нафта сериозно. Но иначе да, смятам да я ревизирам и нея да видя какво има там.
  8. Здрвейте. Имам нерешим проблем с едно AUDI A4B6 2004г. 1.9TDI AVB мотор 101к.с. Колата пали трудно. Лошото е, че го прави когато си поиска. Симптома се появи преди няколко месеца , но се засили сега когато се застуди, но все пак не е станало толкова студено че да не може да запали. Почваа едно въртене и след около 5 мин. запалва. Според мен все едно не и стига нафтата или смуче въздух и остава без нафта. Като запали, колата работи идеално без прекъсвания и играене на оборотите и върви отлично. Ето примера от днес. След престой нощес, колата на сутринта пали от раз. Отивам до работа, оставям я. На обяд, пак студена колата не пали и се пова въртенето докато запали. И така, може два дена да е ок и изведнъж край. По нея съм правил и съм сменил: Сменени горивен филтър, клапана на горивния филтър, тандем помпа,(след смяната и няма никаква промяна), датчик за температурата на охлаждащата течност. Акумулатор нов. Стартера върти като луд. Проверени подгревни свещи. Всичко в изправност. Няма никакви течове. Проверих и огледах всички маркучи. Няма промяна в нивото на маслото в картера. Вагкома няма никакви грешки. Не знам вече какво да я правя, но ако има някой някаква идея какво още да проверя, ще съм благодарен.
  9. Запалихме я. На първи канал първата клетка с вагкома при въртене на стартер показваше около 150-175 оборота. Прехвърлих от другата ми кола акумулатор който е съвсе нов на аудито и със въртене около 30 сек. без прекъсване запали. Според мен явно, като е била оставена под наклон колата и е останала без нафта, и с не дотам здравия акумулатор, който не е можел да развърта до необходимите обороти и затова не е искала да запали. Това е. Благодаря за насоките колеги. Живи и здрави да сте.
  10. Ще проверя датчика. А има ли колега от Враца който може да окаже съдействие. Телефона ми е 0878051271
  11. Последно колата работеше. След престой една седмица без да е палена и вече не иска. Ама грам признаци на запалване няма. Къде мога да погледна тия датчици какви показания трябва да дадат. Не ми се вярва е така от раз да са умрели. Утре ще се помъча да я дърпам да видя дали ще стане нещо. Колата беше оставена под лек наклон назад. Свалих единия маркуч на филтъра и при подаване на контакт веднага запова да хвърля нафта.
  12. Добре....Това ще го направя утре. Ремъци, центровки гледах и там всичко е наред. Изчетох една тема че може проблема да е в ключа на фаровете. Той пък каква връзка може да има с това. Направи ми впечатление че от извесно време той премигваше. Други предположения?
  13. Колеги моля за помощ. Ауди А4 Б6 1.9 ТДИ AVB 101кс. Колата не пали. Нафта да те удави, стартера върти като луд, грешки с вагкома няма и не иска и не иска да запали. Всичко по маркучите изглежда наред, няма течове няма скъсани маркучи. Филтъра е пълен догоре с нафта. Клапата на EGRa за гасенето си е наред. Просто нямам идея. Дайте някакви жокери какво да проверявам, Например кои релета или предпазители са съотносими към паленето, Благодаря
  14. Търся лява декоративна решетка за халогена на ауди А4 Б6 2003г. Откраднаха я гадовете.
×
×
  • Create New...