Jump to content

Fotaje

Members
  • Мнения

    64
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Fotaje

  1. Схващам ти мисълта, но ми се вижда незавършена ... Ето още интересни: https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=264024055&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelId=26&pageNumber=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&fnai=prev&searchId=fb3d93f8-3f74-1624-abad-e11d42a37e13 https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=257141369&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelId=26&pageNumber=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&searchId=35f1f40a-ad9d-881f-de54-817cbd5fd91a Не съм сигурен дали ти си схванал моята мисъл, което поражда леко напрежение... Но то и това е нормално, както знаем от електричеството, напрежение се появява само когато има разлика в потенциалите, което осъзнавам може да е случая .
  2. Както е казал мърдият български народ ... Кеф цена няма (но да не забравяме че това е в разумни граници). Моята мечта от както имам Ауди винаги е била 2.2Т, макар че на някой от вас може да прозвучи и банално. Тук му е мястото да кажа, че си търся такава или поне проект с читаво насаден 2.2Т в най-лошия случай. В съвсем най-лошия случай, си търся само 2.2Т двигател. Всякаква информация от ваша страна ще е от помощ Предварително благодаря
  3. Аз карам със Sachs, много съм доволен ! Вече на 4 години са
  4. И при мен сега се появява този проблем. Чувам помпичката че работи, като започне да помпи в купето започва да мирише на течност за чистачки, обаче пръскалките не изкарват нищо ... Проверил съм пръскаликте да не са затиснати - не са, течност има ... не е замръзнала ... т.е. няма вода (но не изключвам да е имало преди, щото я давах на баща ми да я кара). Темата с нагледният материал, как се сменя моторчето обаче нещо не мога да я достъпя. Може ли някой от вас да помогне ?
  5. Здравей колега, звънях ти вчера, но не вдигна никой. Имам няколко въпроса за мотора: 1.Код на мотора ? 2. Състояние на мотора ? 3. Цена ?
  6. Салона, ще може ли пак снимките (че явно е изтекла обявата ) и евентуална цена. Мерси !
  7. Колега, цена за таблото ( или ако е възможно само за часовника от него ) ?
  8. Здравейте колеги, дали се се сещате за колега от форума или познат, който продава компетишън ?
  9. Съединителя отделя както трябва, не усещам приплъзване. Мисля че открих къде е проблема ( в едно реленце 214 ) то е с общо предназначенит като тип. НО две от клемите му видях че са нагорели и ще го сменя, пък ще видим
  10. Няма никакви проблеми с движението, няма задържащи спирачни апарати. Съмнява ме да не е някой кабел, защото бакелита също е синтетика и мирише почти като феродото. Днес отворих таблото и намерих едно нагоряло реленце, може от него да е .
  11. Пипах колелата, още снощи като се прибрах, бяха студени.
  12. Здравейте колеги, вчера прибирайки се през Петрохан, през зверска мъгла и поледица по едно време започна да мирише в купето на феродо. И като казвам мирише... много замириса. И понеже това ми е редовния маршрут, по който досега не съм имал проблеми от такъв характер това ме изненада много. Тази сутрин се повозих, да видя как е положението и като пуснах парното, отново ми замириса на феродо. Понеже за първи път го преживявам, се чудя от какво може да е ? Черпя бира !
  13. Вярно е това, което казваш колега, Въпроса е как се оправя скъсаната жичка ?
  14. Колега, мултицата не е фалшив. UNI-T е. Реално погледнато наистина и аз не си го обяснявам. Реле-регулатора съм подменил( който върви с четките), алтернатора подмених, крушката свети на маса(както ме посъветвахте), просто не остана ... Единственият възможен за мен вариант като е някоя от диодните групи да не изправя като хората и да е заминала... Мисля да опитам да взема маса за алтернатора от друга точки и да видя дали ще започне да зарежда.
  15. Смених старият алтернатор (както съм написал в темата). И двата ли да са с проблемни диодни групи ?
  16. Прекарах възбуждането през маса и се оказа, че лампата не е изгоряла. Сега накъде да ориентирам търсенето на проблема ? Забравих да спомена, че когато махна възбуждането от масата и го върна на алтернатора, подавам контакт и започва да писка нещо много наподобяващо зуумера при забравени светлини.
  17. (y) Ако не е изгоряла, къде да търся проблема ?
  18. Здравейте колеги, снощи прибирайки се от приятели с парно на 3,къси,музика и непрестанно работеща перка на вентилатора (едноскоростен) и чистачки усетих как ги губя, започнаха все по-слабо да се движат, падът беше недостатъчен. След по-малко от 10 секунди светна лампата само на маслото и колата угасна. Запалих на скорост, побръмчах 1 мин, опитах да пусна габаритите и веднага угаснах. Откачих акумулатора и се прибрах вкъщи. На ранни зори го закачих и замерих с мултицета ( показваше 11,9V) . Предишния ден се прецака датчика за температура на охлаждащата течност и перката работеше нон-стоп. Започнах да чета какво може да е предизвикало проблема, стигна се до реле-регулатора на напрежението и четките на колектора. Закупих си нови, сложих ги на алтернатора, запалих ... 11,5V и на двете места ( и на генератора и на акумулатора ). Смених и алтернатора ( втора ръка Bosch ) на 90А, със солидната подкрепа на един приятел. Закачихме новия алтернатор, новият реле-регулатор. Запалих ... 11,5; 11,45 и падаше. В момента зареждам акумулатора, но алтернативите от към то алтернатор се изчерпаха. Интересен факт е , че снощи като угаснах светна само лампата на маслото. Ако някой по-опитен се е сблъсквал с подобен проблем, сега е момента да помогне 1.8S RU
  19. Ако говорим за 1.8 SF моторът, то карбураторът е Keihin-1. Той има две смесителни камери с падащ поток. Състой се от: - въздушна клапа с ръчно управление ( където трябва да е и регулиращият винт) - две камери с пневмозадвижване, със специално устройство на вторичната камера( за автоматично затваряне на вторичната камера при студен двигател). -мембранна ускорителна помпа, задвижвана от вал, действащ на първичната камера. - обогатител при пълно натоварване с пневматично управление на първичната камера -затварящ електроклапан на веригата за празен ход Като предварителното подгряване в смукателния колектор се осигурява от електрически нагревател ( от сорта на о,25 до 0,5 W ).Той се захранва чрез реле, управлявано от термоконтакт на двигателя ( нормално затворен под 55 градуса и се отваря при над 65 градуса ). Освен това карбураторът има пневматично устройство, което се управлява от електроклапан. Предназначението му е да задържа връщането на дроселната клапа в положение на празен ход, когато оборотите паднат под 1800. Точно тази функция се изпълнява от електронен блок, който отчита режима на работа на двигателя. Регулировъчните параметри на този карбуратор са: Диаметър на дифузиора,мм : 20(първа) 26(втора) камера Главен жиглиор: 110 (първа) 150 (втора) Въздушен жиглиор на главната дозираща система с емулсионна тръбичка, мм: 90 (първа) 120 (втора) Горивен жиглиор на празен ход: 52 (само първа има такъв) Въздушен жиглиор на празен ход, диаметър, мм: 115 ( отново само първа ) Диаметър на игления клапан на поплавъка, мм: 2,5 (първа) Диаметър на разпръсквача на помпата, мм : 0,45 (първа) Клапан на икономайзъра, диаметър, мм : 50 Контролни данни Обороти на празен ход при запалване: 3200+- 200 об/мин Количество впръскано гориво, см3 за 1 ход на помпата: 0,78 +-12 Хлабина на въздушната клапа, мм: 4,6 +-0,15 Честота на въртене в режим на празен ход: 900+-50 об/мин Или казано накратко имаш си регулиращ винт за празен ход.
  20. Проблемът не беше в нито едно от посочените предположения. Обяснявам: Започнах да следя работата по всички системи, горивната, охладителната, изпускателната. Имах един стар проблем, изчезваше ми антифриза от време на време. Мислех че е време да сменям помпата, но когато свалих решетката видях изкривения радиатор. Предишния собственик е бил не много интелигентен и при слагането на радиатора го е осуквал. напред-назад за да влезе и е скъсал тампоните, които го подпират отдолу (които носят 50% от тежестта му). Тогава при каране през каквито и да е дупки (В северозапада има много) всеки път радиатора се блъска в носещата греда и се криви откъдето и е протякъл. След протичането обезвъздушаването на системата вече става трудно, губи се флуид, двигателът започва да се товари. Особено при палене, когато вискозитета на всички течностти е най-голям. Закупих си нов радиатор (полски), тампони, хубав антифриз и от първото палене двигателя заработи като нов. Обезвъздуших и сега си карам на 90 градуса, Мога да бъда полезен на всеки, които се интересува с детайли по подмяната (избор на тампони, първо обезвъздушаване след нов радиатор и т.н.)
  21. Здравейте колеги, от 2 години карам на газ, но винаги държа и бензин в резервоара. Поне веднъж месечно карам 40-50 км на бензин. От известно време обаче започна все по-силно да се изразява един проблем: В началото докато карах на бензин, натискам газта обаче колата не ускорява на момента а след 1,2 сек започва. Както и превключването на скоростите ставаше много трудно. Мислех, че е от центровката на колата. От 2 седмици като опитам да паля на бензин, все едно работя на 3 цилиндъра, колата направо си гасне сама, изобщо не държи обороти. На газ започнаха също да падат оборотите. Сякаш се е задръстила по някакъв начин. Изчистих въздушния филтър, проверих свещите и не мога да открия причина. Ще помоля, колегите които са имали проблем от подобно естество да ми обърнат внимание.
×
×
  • Create New...