Jump to content

valios

Members
  • Мнения

    12
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от valios

  1. Здравейте колеги, разделих се с А 5 купе 211 коня бензин. Отново се оглеждам за А 5.Искам фейслифта. Харесал съм едно 2,0 дизел 136 коня 2016 г. Истински километри и история. 8 скоростен автомат. Моля за съвети и мнения.
  2. Колеги,реших и аз да се включа.От 1 година карам А5 двойка 211 коня с ес троник двойния съединител ,ес лайн пакет 18 джанти и доста екстри има даже възможност ти да настройваш индивидуално режима. Да кажа първо че я карам с обикновен бензин. Не знам кой казва че трябва да е 98.В различните книги и аутодата пише различно.Както и да е,обикновен бензин и няма никакви кахъри.Толкова тиха и много бърза кола не сам имал.Отказах се от дизел предишните 2 А6 ми бяха дизелови.Но този бензинов двигател е невероятен и като горене е добре.Не съм състезател но при смесено каране без да я галя разхода е под 9.Сега за маслото да кажа,няма щека този двигател,хитреците те пращат в сервиза на Ауди ,там имат щека.За около 7000 км. съм долял 1 литър.Но да поясня че при първата смяна мой приятел сменя масла,сложи масло на око,толкова ,колкото източи.Вътре на дисплея показа средно ниво,но не знам колко е вярно.При доливането отидох в Ауди и там ми доляха 1 литър мериха с щеката,а вътре на дисплея ми показа пълно.Това е голямото горене.Няма да навлизам в темата бензин дизел,и особено за поддръжка.Все още имам 1 дизелова кола БМВ 320 дизел 2005г.Фен съм на Ауди но за дизелови двигатели могат да се поучат от тях.Не е срамно ,да не говорим за редови 6 цилиндров:).
  3. valios

    Навигация 3G

    Здравейте колеги,помогнете за обновяване на навигация.Колата е А5 2009 год.Имам навигация но не е ъпгрейдвана.Как може да стане....От Ауди искат към 600 лева.
  4. здравеите,колата я взех април месец,от БГ но нов внос ,била е в оказион на Ауди,проверих я има пълна сервизна история.Цената на колата,искаха и 37к,но се споразумяхме на 35..не свали лев повече..и дума не даваше може и да е разбрал че ми хареса.Както и да е колата си заслужава,гледам ги в мобиле.де над 21к в евро.Важното е че колата отговаря на всичко което търсех,и скорости от волана,перата за смяна и другите екстри ..изброил съм ги по горе...Всичко си има ще гледам да кача скоро снимки....много красива машина,много тиха и бърза....да не я урочасам...а бензина си е бензин...
  5. Ами имам време да пробвам всички режими да е живот и здраве,и колата да няма кахъри.Иначе колата е с 18 джанти.Вози стегнато,харесва ми а волана е много директен и се върти много леко.Явно още не мога да и се нарадвам,то и от жена ми не мога да се вредя.
  6. Колеги,всичко си зависи от колата.Другото е празни приказки и слухове,казал някой или мой познат,че негов братовчед.Нали сме сериозни фенове на Ауди.Преди доста време имах Ауди А 6 2,5 150 коня,с типтроник.Купих я от България,от човек.Колата беше на 7 години с много екстри,навигация и т.н.Карах я 2 години,кола за извънградско каране,спокойно,комфортно малко мудна при набиране.Но след дълъг път не си изморен.Много си я харесвах.Но проблем...една нощ останах на пътя,типтроника сдаде багажа.Голям проблем,добре че стар мой приятел ме спаси в Пловдив ми намериха и монтираха скоростна кутия 1000лв.ми я дадоха отделно труд и други там работи,както и да е.След две години каране я продадох на познат,всичко разказах и показах фактурата за смяната на кутията.Взе я мои колега и приятел,кара я още.Значи 2 години аз я карах,от 5-6 години той я кара и засега няма проблеми.Колата е 2000 година производство сметнете сами.А на тези които не харесват двигателя ще кажа,когато продадох тази си купих новата А6 беше на 2 години и половина А6 2000 кубика 4 цилиндъра ръчна скоростна кутия.Разбирате защо е с ръчка...парен каша духа,а малкия мотор за икономии.Дадох над 40к...5 години по нея не сам пипнал нищо само от каското драскотини,дребни работи...Но за двигателя....много шумен,трака здраво,като се сетя шестака как звучеше...и за вървенето маи предишната беше по добре.Тази година продадох и втората А6 и купих...пак Ауди ,но А5 2000 бензин 211 коня 4х4,толкова е тиха,невероятна...а как върви....и не е с пикливия мултитроник,а с S tronik.новата скоростна кутия с 2 съединителя......и пак по темата,лично аз мисля че автоматиците на Ауди са проблемни и в Германия го признават,а не двигателите които набеждаваме .Не забравяйте какви са ни горивата и маслата и какви коли идват тук...поздрави на колегите
  7. Веско,благодаря.А можеш ли да ме посъветваш как би било най добре,като вземеш впредвид че не съм състезател.Карам нормално и предпочитам комфортното возене.По добре ли е да оставя на Ауто.
  8. valios

    Няколко въпроса за а5

    Колега,аз си купих такава А5 211 коня,4х4,бензин 2009 година .Засега от много малкия си опит мога само да я хваля,двигателя е много пъргав а остава тих,наистина много върви.Като горене и дават 7,4...но това е по книга.И все пак като горене е добре.Ако нещо друго те интересува питай,ако мога да ти отговоря.По редки са с този мотор,но аз търсех такава,бензин, с верига ,със скоростна кутия S-tronik,това е новата седемстепенна скоростна кутия с двоен съединител.
  9. Здравейте,Веско искам да те питам ,на моята А5 има настройки могат да се задават през навигацията и на самото табло има бутони. Пише индивидуал,спорт,комфорт как деистват,мисля че на скоростната кутия се променя режима,а на окачването..как действа?
  10. Здравей колега,честит празник.Благодаря за съветите маслото на кутията е сменяно редовно,колата до последно е била обслужвана само в сервиз на Ауди.Проверявах я в Автохит Стара Загора сега ще ми разпечатат подробно обслужването и кога и защто е влизала в сервиз.Надявам се да имам късмет нали знаеш да избираш кола втора употреба е като да се жениш..въпрос на късмет:)/>...Иначе маслото на двигателя е Кастрол ЕДГЕ.Ако имаш и друга информация за този модел с този двигател и скорости,ще ти бъда благодарен да споделиш.Избягах от дизел но още не съм сигурен дали съм постъпил правилно.
  11. Здравейте колеги, да се представя казвам се Валентин. Регистрирах се сега във форума на Ауди,макар 4е отдавна сам фен на марката. Първата ми кола беше Ауди 80 бензин 1987 година производство,след 5 години каране я смених,залитнах по други марки Ситроен Ксантия,след него Алфа 156.....но лека полека нещата си дойдоха на мястото.Купих си А6 2,5 дизел типтроник.Знам за реномето на двигателя,по то4но после го научих....Карах го 2 години и го продадох,имах проблем с типтроника,наложи се да сменя скоростна кутия.Преди 6 години си купих новото А6,изискването ми бе6е да бъде ръчка и с малкия двигател 2.0 140 коня,дизел помпа дюза.Карах я 5 години,като я купих беше на 3 и за това време по нея не сам пипнал нищо,ремъка беше сменен...само каране и гуми,масло маслен и въздушен филтър.Много съм доволен от нея,малко слаб и е този двигател но аз не сам състезател.Тази година февруари месец я продадох.След дълго мислене какво да взема колебанията бяха между Волво ХС 60 и Бмв 5,накрая реших да си взема Ауди А5 ...Невероятна визия...много ме кефи.И от 10 дни съм горд собственик на поредното Ауди. А5 2.0 бензин,куатро,211 коня,S line пълен пакет,черна фул екстри и скоростна кутия S tronik,знаете за страховете ми към мултитроника.И сега чакам вашите мнения и съвети.....Взех бензин заради поддръжката а и много е тиха,с верига е мотора,бърза мощна дават прилично горене. Ще съм благодарен за мнения и съвети...
×
×
  • Create New...