Jump to content

Tsvetelin2001

Members
  • Мнения

    49
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Tsvetelin2001

  1. Не,снимката не е от моят двигател. Ще ходя на сервиз и ще кажа също да проверят и кабелите въпреки че симптомите са абсолютно едни и същи всеки ден. Симптомите се проявяват по един и същи начин всеки път при точно определени обстоятелства и това ме кара да мисля че не се кабели.
  2. Благодаря ви за отговорите! Намирам се в Норвегия и преди около месец ходих два пъти на сервиз и диагностика заради този проблем. Първия път ми казаха че “вторична въздушна помпа” дава грешка и че трябва да се смени и я сменихме. Проблемът обаче си остана и отидох втори път и пак я закачиха и ми казаха че не откриват никакви проблеми след диагностика. Днес обаче видях че освен грешката за топлинен сензор излиза и грешка за “вторична въздушна помпа”която вече смених....много странно. Имам слаби технически познания и мисля че сам няма да мога да сменя въпросния сензор,ще се наложи май да ходя пак на сервиз. Двигателя е 2,4 бензин
  3. Лесно ли се сменя,къде се намира? Може ли някакъв линк за тази част да погледна как изглежда и евентуално да поръчам? Благодаря!
  4. Здравейте колеги! Имам следния проблем с колата : Сутрин когато колата е напълно студена много често след запалване след около 5-10 минути вентилаторите на радиатора се включват на много високи обороти шумът е като от реактивен двигател. Стрелката показваща температурата на двигателя стои в най долна позиция дори и след половин час и повече работа на мотора,просто не мърда изобщо на горе. Често когато това се случва колата гасне в движение и след това много трудно пали отново, стартера върти,върти и нищо. Запалва след 4-5 опита и чак когато успее да запали отново тогава стрелката за температурата скача директно на 90 градуса. Не разбирам много но съм получавал адекватна помощ тук във форума и отново моля за съвети и вашето мнение. Взех от приятел Vag com кабел да видя за грешки и прилагам снимка.
  5. Благодаря ти! Отивам до сервиза.
  6. А дали е безопасно за двигателя да карам на включен климатик за да работят перките докато реша какво да правя с вентилторите(ще се охлажда ли правилно)? Между другото чекинга на таблото също ми свети .
  7. Здравейте колеги! И двата вентилатора на радиатора не работят при спрян климатик. Когато климатика е пуснат и двата вентилатора си работят(въртят). Някакви идеи къде може да е проблема? Благодаря!
  8. Смених електромотора и тръгна без проблем. Сега е момента да благодаря на всички отзовали се по темата. Поредния решен проблем с помощта на форума. Благодаря!
  9. А какво да взема за да ми чете всички грешки?
  10. Да,така е това е нещо съвсем друго. Частта за която говори OvivO действително прави такива проблеми ако не е изправна(гледах в YouTube).Това е командия модул който казва на вентилатора кога,как да духа.Смяната му не е сложна дори и за технически неопитен като мен. Първо смятам да проверя за грешки и да ги изчистя и ако проблема продължи ще сменя въпросния модул и чак накрая вентилатора ако се наложи. Духа но само понякога обикновено сутрин и така докато не загася колата,при следващо палене в повечето случаи вентилатора не тръгва изобщо.
  11. Тази сутрин духалките си тръгнаха веднага с паленето на колата,реших да изгася и да запаля отново и така три пъти последователно нямаше проблем всичко си работи. Следобяд обаче когато приключих работа паля и има проблем,няма духалки. В събота ще отворя да погледна,най малкото ще почистя клапаните отново. Благодаря ти много!
  12. ОК взимам го и ако има проблем с iOS ще пробвам на android. Има едни два клапана под чистачките ако е това за което спомена ги почиствах преди около 2 години тъй като тогава ми правеше друг проблем. На включен климатик изведнъж започваше да духа зверски топло и тогава с помощта на форума ги отворих и почистих въпреки че видимо нямаше никакви налепи или нещо друго по тях. Все пак процедурата даде резултат и от тогава не ми е правила такъв проблем. Сега обаче този проблем с духалките би ли могъл да дойде от въпросните клапани?
  13. Това ще свърши ли работа? С iPhone съм.
  14. Останалата част от панела си работи,мога да командвам всички прозорци и копчетата си светят включително и бутона за блокиране на призорците но не работи.
  15. Лошото е че се намирам в Норвегия а тук в сервизите решават проблемите кардинално като заменят евентуално дефектиралите части с нови и излиза доста солено. Нямам възможност да закача колата на VCDS а и честно казано не разбирам нищо и това. Благодаря все пак за съвета.
  16. Ако е умрял вентилатор не би ли следвало да не работи въобще? Кажете ми моля в коя секция на форума да погледна за повече инфо ако някой вече е имал подобен проблем и как да го реша.
  17. Търсих доста ще съм благодарен за линк към темата.
  18. Здравейте колеги,имам странен проблем с духалките на парното. Напоследък ми направи впечатление че духалките в купето изобщо не се включват и няма никакви признаци на циркулация на въздух. Понякога много рядко като запаля колата си тръгват и работят нормално докато не изгася колата и при следващо палене изобщо не работят. Провах да променям стойностите на температурата и силата на духане но нищо. Ще съм благодарен за вашите предположения и решения на проблема.
  19. При мен копчето за блокиране на задните прозорци въобще не работи някой има ли идея какъв може да е проблема?
  20. Мерси колега за уточнението,че капачките са различни.Тъкмо се канех да поръчвам от Ebay една за която не е уточнено лява или дясна. Цената е 15евро + 20евро доставка. Нямам възможност да поръчам от порше,живея в чужбина освен ако нямат онлайн магазин ще трябва да проверя.
  21. Колеги,аз пък си счупих едната щипка на капачката за преден десен фар и сега се опасявам,че ще почне да влиза влага. Някой знае ли от къде мога да си поръчам нова или втора ръка капак?
  22. Аз точно това направих,като свалях капака му счупих едната щипка. Някой знае ли от къде мога да си поръчам нов капак и проблем ли ще е ако карам така известно време???
  23. Търся двигател Aidi A6 4f 2.4
  24. Същото ми го казаха вече и други хора но нямам представа каква може да е причината.Никога не съм усещал някакви колебания в мотора или каквото и да било нещо нередно.Работеше си идеално.
  25. Благодаря ти,сега ще ги погледна и тях.
×
×
  • Create New...