Jump to content

yonovski

Members
  • Мнения

    6
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от yonovski

  1. Здравейте, Аналогичен случай при мен, колата е ауди а4 б5 1.8 125 к.с. APT мотор, с газова уредба STAG 200. Проблема с трудното палене се появи миналата зима. Колата палеше от 5 ти, 6 ти път и то когато навън температурата е под 5 градуса. Преди всичко искам да упомена от къде не е проблема, а именно газова уредба. Газовата е монтирана много преди това, правилно настроена, не изпуска от никъде, при напълно празна бутилка спряна софтуерно и от клапана проблема си остана. Пиша това защото много хора смятат че е от там поради простата причина че това е допълнително интегрирана горивна система. Не е и от бензина както повечето хора със същия проблем казват че може да бъде, наистина качеството на бензина е различно на различните бензиностанции, но не е там причината, изхарчих всичкия бензин в резервоара, тъкмо покарах доста на бензин както пишат някой за да може компютъра на колата да си оправи някакви си стойности, да ама не. И от там насетне се почна. Първо смених свещите, след това бензинова помпа, бензиновия филтър, почистих рейката, смених регулатора на налягане и почистих дюзите. Естествено резултат нямаше. След това почистих дебитомера който си беше чист, но въпреки всичко изпълних и тази процедура, на живи данни на 2 ра до прекъсвач 101, на трета 96 което изчислено е в абсолютни референтни стойности. След това се насочих към всички вакумни маркучи, картерна вентилация и прочие. Свалих и почистих дроселовата клапа, след което я адаптирах, при мен е на 60 ти канал. Проверих и за проба подмених реле 30, както и подмених контактния ключ. Смених няколко температурни датчика, син зелен и т.н., защото някой смятат че цвета има значение. Пробвах с подаване на ток от друг автомобил, заредих моя и пак не. Оставих колата със разкачени клеми за едно денонощие, въпреки че това може да се направи по други два начина, софтуерно и хардуерно и въпреки всичко проблема си остана, колата си пали от 4 ти, 5 ти 6 ти път. Пробвах при запалване да я закача на VAG COM да не би да запише някаква грешка и после да я трие, но нямаше никакви грешки. Смених датчик колянов вал и датчик на разпределителните валове и пак не. Накрая проблема с паленето се разреши с подмяната на температурен датчик на входящия въздух, който се намира на едно много хубаво местенце на всмукателните колектори и подмяната му е меко казано изпитание за нервите. Всъщност този датчик при моя мотор е отделен, при някой е вграден в дебитомера и представлява един термистор. Надявам се да помогна с тази информация тъй като доста изчетох по тази тема не само във наши форуми и се оказа че това е доста често срещан проблем който няма универсално решение, при някой може да е комплексно от много фактори които влияят на запалването и правилната работа на мотора. Благодаря за вниманието.
  2. Здравейте, на всички. Проблема с заглъхването се разреши. Идваше от един вакумен регулатор който се намира отстрани на ввсмукателните колектори. Вътре има една мембрана която се беше цепнала. Майсторите при който сложих днес ГИ веднага го хванаха. Между другото да се похваля и от тях самите, много точни и коректни намират се в кв. Княжево, ул. Евиля Челеби № 70 Милен и Станислав,GSM 0888 240 892, ако някой си слага газова с две ръце ги препоръчвам, предните псевдо майстори при които сложих и в последствие махнах ГИ не могат да и стъпят на малкия пръст.Ами това е, дано ако някой има сходен проблем темата да му е полезна. Хиляди безаварийни километри от мен.
  3. Днес ходих на диагностика, няма грешки в двигателя, не отчита грешка на дебитомер и дроселова клапа.Майстора каза че това всмукване което се чува от дроселовата клапа при рязко подаване на газ било нормално защото съм бил с електрическа дроселова клапа. Не знам до колко мога да му вярвам. Кажете при вас така ли е ?
  4. Колеги, вчера се захванах с тази процедура. Проверих всичко от началното взимане на въздух до дроселовата клапа, всичко е стегнато и всички букси са си на мястото. Единствено където казва колегата по-горе за това маркуче от картерната вентилация беше направо изгнило, то влиза в дроселовата клапа, та там го запуших с коркова тапа, днес ходих да го поръчам.Гофрираната тръба е цяла и здрава.Не знам дали трябва да се направи адаптация на дросела и дали това ще помогне.Знам че се прави адаптация когато мени оборотите но те при мен са стабилни.Това всмукване се получава когато рязко подам газ и отпусна педала, ако подавам плавно го няма. Когато колата е в движение на 2-а без газ и подам нормално газ да ускори се получава забиване и после тръгва. Нещата не са добри, не трябва да е така сигурен съм.Кажете при кой да отида за констатация, живея в кв.Младост, не знам дали е редно но ще си напиша и телефона ако някой се навие да помогне 0885 201 400.
  5. Да и на бензин и на газ е еднакво.Разпробили са всукателния колектор, но не е от там.Прегледах всички маркучи са здрави, няма напукано или цепнато, всичко си е на мястото. Буксата на дебитомера е на мястото си, тя е след въздушния филтър. Като подам рязко газ се чува едно всмукване, леко забавяне и тогава се изфорсирва. Оборотите са стабилни на празен ход.Ако подавам леко газ не се чува въпросното всмукване, само да добавя че се чува от дроселовата клапа.Вече не знам какво да правя, такава клапа е около 600 лева.Разглобих целия въздушен път до дросела, нищо всичко си е здраво. Моля помагайте...!
  6. Здравейте на всички! Наскоро си купих А4 125к.с. 2000г. фейслифт. Колата работеше идеално допреди да сложа газов инжекцион при едни псевдо майстори. Както и да е това е друга тема. Проблема ми е следния, при подаване на газ с педала двигателя се форсира, оборотите на празен ход са стабилни но ако подам рязко газ има едно заглъхване и някъде от дроселната клапа се чува като всмукване на въздух, пргледах всичко няма спукани маркучи, няма грешки по компа. Обаждах се в Порше БГ но там ми казаха да махна газовата уредба и тогава да отида при тях. Газовата ще я махам другата седмица така или иначе. Възможно ли е да е дебитомер или дроселна клапа. Ходих при един майстор и той ми каза че това е нормално защото не съм със жило. Само да спомена че този проблем се появи след като си тръгнах от газаджийте.Закачихме колата на VAG-COM и не отчете грешки по двигателя.
×
×
  • Create New...