Jump to content

donpecone

Members
  • Мнения

    12
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от donpecone

  1. Да, намерих си вече. Как мога да изтрия/затворя обявата?
  2. Здравейте, търся вакуум помпа за Ауди А4 Б5 с този парт номер 8L0 862 257 E Тел: 0885830718 email: donpecone@gmail.com
  3. Изчетох няколко теми за тези вископерки, някой дори споделяше, че му останал белег на пръста от опит да я спре. Та реших да проверя следното, вместо да я спирам на ръка: Загрях колата(>102 градуса по климатроник) на място(този път цялата горна част на радиатора беше топла). Сложих един приятел да дава газ, а аз наблюдавах визуално оборотите на перката и обдухването - като се надвесиш се усеща въздушната струя. Но промяна никаква - нито повече "вятър", нито визуално забързване на оборотите. Дали е за смяна виското? проверих и долния маркуч - едвам се усеща топлина(но пък не е студена). нормално ли е това? Забравих да кажа, че имам и ГУ, в някой теми пише, че изпарителя бил като тапа и не пропускал достатъчно охладителна течност. Вече съм планирал да ходя до газаджията да изолираме изпарителя и да видим дали ще грее пак.
  4. Долния маркуч не съм го проверявал. Идните дни като спре да вали ще го проверя. Dorian, това за вископерката е интересно(с А4 съм). Може да не обдухва достатъчно. Идеи как се дигностицира това?
  5. Колега, имам същия проблем като теб, въпреки че съм с ADR мотор. Държи на 93-94 градуса температурата на индикатора на таблото. Като я гледам през дисплея на климатроника е 102 градуса постоянно. Ако в това положение изключа мотора и запаля след 5 минути - вече съм на 100 градуса на табло и ~110 на климаторника. Като покарам малко се оправя, на място не - обяснявам си го с това, че в движение въздуха обдухва радиатора и мотора. Предисторията е следната: - като купих колата беше с развален термостат - загряваше до ~85 отваряше термостата и на извънградско изтиваше веднага до ~70(по стрелка) - сложих нов термостат BEHR за 30 лева - при движение на стрелка заковаваше на 90; на климаторника - 99; като изключа запаля след 5 минути даваше 95 на стрелка и >105 на климатроник. - карах 8000km и колата ме остави на пътя - прегря до 120. Беше се прецакала водната помпа. Смених помпата и оставих същия термостат от 30лева. Обаче вече почна да ми показва 102 на климатроник и 93-94 на стрелка. Майстора вика че нямало проблем, но за мен беше съмнително и ходих до Порше да купя оригинален термостат - и той както и 30 левовия по спецификация отваря на 87 градуса. След смяната - абсолютно същата работа - 102 климатроник и 93-94 стрелка. Значи и двата термостата работят. - На ВАГ-КОМ ми показва същите стойности като на климаторника. Днес направих един експеримент и си мисля, че радиатора ми е запушен. Но пък нов стува 100-200лв и без да съм сигурен, че е от него не ми се дават пари. Идеята беше следната: - покарах малко (около 200 км ) пипам радиатора - леден в по-голямата си част. Единствено беше топъл там където влиза горния маркуч. - Намерих голямо надолнище(>5км) и се спуснах изцяло без газ--> резултатът от 102 на климатроник слезна на 91! - Изводът - само малка част от радитора върти вода. При дългото спускане има предостатъчно време дори и с малка охлаждаща площ на радиатора да охлади(логично пък когато подавам газ седи на 102 защото радиатора не смогва да охлади достатъчно антифриза). А не падна под 91 най-вероятно, защото термостата затваря на 87 градуса(4 градуса не мисля че са фатални все пак датчика и термостата "мерят" темп. на различни места по веригата). Мнения са добре дошли дали е наистина радиатор. Ако пък ти намериш решение на твоя проблем - сподели го.
  6. ангренажа го смених заедно с обтегача и обтяжната ролка. Иначе скърцането според майстора е заради пружината, която се опира в горната част на амортисьора и двата метала се търкат и скърця. що е така, идея си нямам., но вече маншоните са планирани за смяна на следваща заплата , та покрай тяхната смяна ще се види и скърцането.
  7. Оказа се тракането от обтегача на ангренажа. като го смених вече не трака. Наред е скърцането да се оправя..
  8. Привет, цена за термостат и о-пръстен за А4 B5 АDR можеш ли да дадеш? Part numbers трябва да са тези: 050121113C 038121119B
  9. Здравейте отново. А4-ка, която си взех наскоро имаше проблем с централното още при покупката. Реших миналия уикенд да видя какъв е проблемът и се оказа повредена вакуум помпа на централното. Беше и се счупило графитеното колелце и не засмукваше. Изпадна ми една сходна работеща помпа и реших да видя как е с нея. Като я сложих обаче отключва и заключва 5-те ключалки от копчето на шофорската врата. Заключа ли обаче механично(с ключа) помпата се ошашква и само заключва, докато не я "рестартирам" като и извадя всички букси и ги включа пак. Тогава пак заработва (отключва/заключва) докато не врътна пак ключа(без значение от ключалката). Старата помпа е 8L0 862 257 E, а новата 8D0 862 257 E. Според http://www.digakom.com, старата е without alarm system and without RF remote control, а новата и с двете. Чудя се какво да го правя централното. Давайте идеи. Аз си мисля за тези варианти 1. да взема платката от старата помпа и да я сложа на новата 2. да търся бартер от 8D0 за 8L0 помпа 3. да намеря някак начин да и върва ключ с дистанционно(моя ключ е обикновен). Според този сайт в работещата помпа трябва да им вграден радиоприемник. 4. да измисля накакъв друг радиоприемник + дистанционно, който да го вържа по ел. веригата между копчето за отключване/заключване на шофорската врата и помпата. Реално да замества натискането на копчето. За момента се насочвам към 3 и 4 защото пък на шофорската врата заяжда ключалката и вакуум машинката не може да прибере палчето и се натоварва повече(може пак да се счупи графитеното колелце). Тоест ако не отключвам/заключвам механично няма да заяжда(заяждането го прави само от време след отключване/заклюване с ключа) и всичко трябва да е 6. Въпросът е как могат варианти 3 и 4 да станат?
  10. Смених маслото със Special Plus 5W40. Трака една идея по-малко, но пак е дразнещо. Ще ходя на майстор да я види. Иначе на скърцането му намерих най-вероятния виновник - пружините се търкат в пластмасата под калниците. Дори на едната пружина и се обелила боято от търкане. Като ходя да сменя маншоните на амортисьорите ще го мисля и това как да го оправям.
  11. Здравейте на всички. Преди два дена си купих едно Ауди А4 1.8 97-ма в не крайно лошо състояние. По принцип не съм заделил пари за първоначално обслужване и известно време ще си я карам така. Обаче има два проблема, които особено ме дразнят и искам да ги оправя. Така че съвети са добре дошли 1. Маншоните на задните амортисьори са скъсани и се чува дразнещо скърцане(но не и хлопане). Как и къде може да се провери дали амортисьорите са наред и дали може да мина само със смяна на маншони? Съвет къде да ги сменя с София също е добре дошъл. 2. Мотора трака при студен старт. При вдигане оборите над 1600-1700, тракането изчезва(и на място и в движение). Като загрее мотора също изчезва. От какво може да е? Чудя се дали не са повдигачи, защото имах едно мицубиши преди това с тракащи повдигачи, но при него шума изчезваше за 30 сек (с добро масло). При аудито е доста по-продължително (2-3 минути поне).
×
×
  • Create New...