Jump to content

stef4o11

Members
  • Мнения

    47
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от stef4o11

  1. Биалетките са сменени и двете , тампоните на носачите са ок , с летните гуми пак го правеше това . 

    Днес пред нас вдигнах капака , изключих от скорост и хванах полуоската (нагоре и надолу) -имаше луфт , (наляво и надясно)-нямаше -не знам дали е нормално да го има този луфт . Един приятел ми каза за лагера , който влиза във вътрешното каре , че от там може да е проблема - (не съм много на ясно) . 

    Ще пробвам да завъртя гумите , предни със задни и пак ще ви искам съдействие . 

    Мерси на всички ! 

  2. Здравейте ! Не съм от най-разбиращите , но имам питане . 

    Възможно ли е да има тресене от амортисьорите ?

    Случаят е следния . 

    Когато карам със скорост до 90-95 км/ч , нямам никакъв проблем и никакво тресене . 

    Когато обаче вдигна над 95-100 км/ч започва едно тресене на волана . 

    Когато съм на скорост и карам със 100 км/ч тресенето е малко . 

    Но когато изключа от скорост , вече започва да си тресе стабилно . 

    Също така след като съм изключил от скорост и тресенето се появи като "чукнеш" волана на ляво или дясно (малко по бързо с минимални движения и рязко) се усеща увеличаване . 

    Има и чукане , "тропане" като звука при тампон на макферсон,но ги смених и двата и тропането си остана . (само от дясно го има) .  Гуми , реглаж , баланс , джанти тампони , накрайници и т.н. всичко е в изправност . 

  3. Здравейте ! Проблема ми е следния . 

    Както си карам и изключа от скорост , оборотите се вдигат веднага рязко и не искат да падат , нито ката включа на скорост нито никак , освен като изгася колата и я запаля пак - тогава се оправя до след 5 мин . примерно или малко повече . 

    Смених датчика , който е за температура (за таблото) и като запаля няма проблем . Но като карам с над 1,400 оборота  и изключа от скорост , оборотите се вдигат или до 1600 или ако са по-големи падат до 1800 и си остават така докато не превключа.Ако съм под 1400 няма проблем , падат си да 1000 и така си седят . Може ли да е от стъпковото моторче ?

  4. Аз смених датчика за температурата и се оправи . Но при мен беше малко по различен проблема .

    Само се форсираше до и над 4 хиляди оборота . Гаса колата , после паля и всичко се оправи след смяната на датчика . 

    беше около 5-6 лв и смяна за 2 мин . 

  5. Добре де . Защо като сменя дисковете след 2000 км , започва да тресе а преди това не . 3-пъти подред става тоя номер . Освен  някой апарат да не връща докрай , да нагрява диска и да го криви ? Но защо и стругаря каза че им нямало нищо на дисковете , след като ги качи на струга . Общо взето тресенето се появява след смяна на дискове и минати 2000 км. 

  6. Ясно за втулките ,  но им няма нищо , нито на тях нито на самите тампони . 

    Дали има логика да е от самите гуми , при положение че ги сменяхме с въртене на джанти и т.н. . 

    При 120 км/ч ми казаха че гумата минавала критичния момент и спирало всякакво тресене (в случая) . 

    Нямах време да сменя зимните с летни за едно кръгче , за да видя дали ще има разлика , защото се измятат гумите на баланса като ги качим . 

  7. Да , гледахме за луфт няма (то оставаше и да има при положение че съм го сменил преди 4000 км .) а за да не я карам иска ми се за да не стане гаф , но просто нямам избор , много лош транспорт имам до работата . Утре ще отида да видя дали са намерили шенкел от сервиза или накрая аз да ходя да си търся . 

  8. Разменяхме гуми , гледахме втулки отново , носачи . При по-рязко натискане на спирачката предно ляво колело тресе . Когато сутрин излезна и е студено , няма тресене на гумата при натискане на спирачка,като загреят апаратите дискове и т. н. започва да тресе .  

×
×
  • Create New...